Samsung çalışanları grev kararı aldı, üretimde riskler artıyor

Samsung Electronics’te sendika üyelerinin yüzde 93’ü grev lehine oy verdi. 21 Mayıs’ta başlayabilecek 18 günlük grev, hem şirketin üretim hattını hem de küresel bellek çipi tedarik zincirini sarsabilecek yeni bir risk olarak öne çıkıyor. – DEVAMI …

samsung, çip

Samsung Electronics’te çalışanların en büyük sendikası, grev planlarını artık oylamayla da onayladı. Bu durum, zamanlamanın şirket açısından hiç de elverişli olmadığı bir dönemde Samsung Electronics için üretim aksaması riskini ciddi biçimde artırdı.

Sendika daha önce, şirketle yürütülen görüşmeler tatmin edici bir sonuca ulaşmazsa bu yıl mayıs ayında greve gideceğini zaten duyurmuştu.

Anlaşma hâlâ uzakta

Reuters’ın aktardığına göre, Samsung Electronics sendikasındaki çalışanlar grev yetkisi verilmesi yönünde oy kullandı. Bu yetkilendirme, ikramiyeler ve ücretlendirme etrafında şekillenen işçi-işveren anlaşmazlığını daha da derinleştirdi.

Çalışanlar, şirketin bellek pazarındaki toparlanmadan ve dökümhane iş kolundaki iyileşmeden fayda sağladığını, ancak bu ekonomik kazanımların kendilerine yansımadığını düşünüyor.

Sendika, 66.019 üyesinin yüzde 93’ünün grev lehine oy kullandığını söyledi ve bunun, yönetimin sendikanın taleplerine olumlu yanıt vermesi gerektiğini gösteren “güçlü bir uyarı” olması gerektiğini vurguladı. Talepler karşılanmazsa sendika, 21 Mayıs’tan başlayarak 18 gün boyunca greve gitme konusunda artık uzlaşmış durumda.

Samsung, dünyanın önde gelen bellek çipi tedarikçilerinden biri konumunda. Mevcut piyasa koşullarında yaşanacak bir grev, şirket için olası kayıpların yanı sıra küresel çapta da etkiler yaratabilir. Samsung Electronics ise kendi adına, sendikayla 2026 ücret görüşmelerini “dostane” şekilde sonuçlandırmayı amaçladığını söylüyor.


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.