Samsung Galaxy A26 inceleme

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung Galaxy A serisinin yeni modellerini Türkiye’ye getirdi, satışa sundu. Bu modellerden biri de Galaxy A26. Peki bu yeni telefon hangi özellikleriyle geliyor ve fiyatını hak ediyor mu? Gelin, detaylıca bir bakış atalım. – DEVAMI …


Amiral gemisi Galaxy S serisinin bir parçası olmayabilir ancak Galaxy A26 birçok pazarda Samsung için önemli bir cihaz olacak, elbette Türkiye’de de. Birkaç önemli özellik yükseltmesinin yanı sıra selefine göre biraz değiştirilmiş bir tasarıma sahip. Bunlar ilk izlenimlerimiz.

Telefonun kutusunda önemli bir değişiklik yok. Sıradan bir USB-C kablosu, bir SIM çıkarma aracı ve bazı evraklar. Galaxy A26, Samsung’un yeni kamera tasarımını bir kamera adası düzenlemesi ile getiriyor. Arka kısım camdan yapılmış ve Gorilla Glass Victus+ korumaya sahip. FHD+ çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızına sahip biraz daha büyük 6,7 inç Super AMOLED ekran var. Yan çerçeveler Galaxy A25’e göre belirgin şekilde daha ince, ancak Samsung daha zarif bir delik açmak yerine 13MP selfie kamerası için eski su damlası çentik tasarımını yeniden kullandı.

Ekran ayrıca Corning Gorilla Glass Victus+ ile korunuyor ve korumadan bahsetmişken, Samsung sonunda A2X serisine IP67 su ve toz direnci getirdi.

A26, geçen yılki Galaxy A35 ve önceki nesil Galaxy A, M ve F serisi telefonlarda bulunan Samsung’un Exynos 1380 yonga setine sahip. Arka tarafta 50MP ana kameranın yanı sıra 8MP ultra geniş lens ve 2MP makro atıcı bulunuyor. Pil, 25W şarj gibi 5.000 mAh olarak değişmeden kalıyor.

Yazılımla ilgili kısa bir bilgi vermek gerekirse, kutudan Android 7 tabanlı One UI 15 çıkıyor ve Samsung 6 Android işletim sistemi yükseltmesi ve 6 yıllık güvenlik yaması vaat ediyor ki böyle uygun fiyatlı bir cihazda bunu görmek güzel.

Şimdi isterseniz detaylı Galaxy A26 incelememize geçelim:

Galaxy A26 tasarım açısından bir nevi geri adım atıyor. Selefiyle aynı tasarım dilini takip etmek yerine A26, hap şeklindeki bir kamera çıkıntısı için arkadaki ayrı kamera yuvalarını değiştiriyor. Gövde çevresinde önceki nesle göre bir değişiklik yok; ekranın altındaki çene küçüldü ve ekranın etrafındaki genel çerçeve daha ince. Büyük kardeşleri Galaxy A36 ve Galaxy A56’nın aksine, A26 ön kamera için bir gözyaşı damlası çentiği kullanıyor.

Galaxy A26’nın boyutu daha büyük ekrana uyum sağlamak için arttı (önceki nesilde 6,7’ye karşı 6,5), ancak ağırlık 200 gramda kabaca aynı kaldı. Önemli bir fark, Corning’in Gorilla Glass Victus + kullanan cam arka kısım ve aynı koruma ön tarafta da bulunabilir.

Ayrıca IP67 toz ve su koruması da mevcut, yani malzeme ve dış etkenlere karşı koruma açısından Samsung, selefine kıyasla A26 ile oyununu bir kademe yükseltti.

Galaxy A26’nın ekranı biraz büyüyerek 6,7 inçlik saygın bir diyagonale ulaştı. Çözünürlük önceki modelle aynı -1080 x 2340 piksel. Bu da piksel yoğunluğunun 385 PPI civarında biraz daha düşük olmasına yol açıyor (A25’teki 395 PPI ile karşılaştırıldığında).

Ekran, pürüzsüz 120Hz ekran yenileme hızına sahip bir Super AMOLED panel ve Samsung, selefinde olduğu gibi Yüksek Parlaklık modunda 1000 nit parlaklığın reklamını yapıyor. Gerçekten de testlerimizde %20 APL’de yaklaşık 1000 nit parlaklık ölçüldü ki bu iyi bir sonuç.

Xiaomi Redmi Note 14 5G karşısındaki rekabette daha iyi renk doğruluğuna sahip olsa da, minimum parlaklık ve renk sıcaklığı da kutudan çıkar çıkmaz iyi. Redmi ayrıca bu fiyat aralığında bir parlaklık şampiyonu.

Biyometri açısından Galaxy A26, yana monte edilmiş kapasitif bir parmak izi tarayıcısına dayanıyor ve amaçlandığı gibi çalışıyor.

Kamera

Galaxy A26’daki kamera sistemi, selefinde bulunanla hemen hemen aynı. Diyafram açıklığı f/1.8 ve eşdeğer odak uzaklığı 27 mm olan bir lens altında 50MP Samsung JN1 sensör kullanan bir ana kameramız var.

Bu sensör 1/2.76” boyutunda çok büyük bir sensör değil ve piksel boyutu da 0.64 µm ile oldukça sönük, ancak OIS ve faz algılamalı otomatik odaklama ile birlikte geliyor. Kamera özelliklerinin devamında 8MP ultra geniş, f/2.2, 120 derece görüş alanına sahip, sabit odaklı bir kamera ve 2MP makro kamera yer alıyor.

Günümüzde çoğu üretici ya makro kameralardan vazgeçti ya da ultra geniş veya telefoto kameralarında bir tür makro modu sunuyor, ancak burada Galaxy A26’da özel bir makro ile karşı karşıyayız. Bazı örneklere bir göz atalım.

İyi aydınlatma koşulları olması koşuluyla ana 50MP sensörden gerçekten iyi sonuçlar alabilirsiniz. Telefon ayrıca yüksek çözünürlüklü 50MP görüntüler çekmenize izin verirken, varsayılan ayar 12MP fotoğrafları kaydetmek için piksel gruplama kullanır.

8MP ultra geniş kamera hakkında yazılacak bir şey yok; bazı detay kayıpları var ve renkler biraz soluk görünüyor. 2MP makro kamera bize göre anlamsız ve makro fotoğraf çekme işini bile yapmıyor. Makrolar için 3 ila 5 cm odak noktası özellikle yakın değil ve kalite de vasatın altında.

Ana sensörden 2X kırpma modu ve ayrıca 4X ve 10X dijital var, ancak sonuçlar harika değil. Portreler için veya çekimleri farklı şekilde çerçevelemek için 2X modunu kullanabilirsiniz, ancak düşük ışıkta kalite kaybı açıktır. Kalite gerçekten düşük olduğu için 4X veya 10X kullanmanızı tavsiye etmeyiz.

Genel olarak, tıpkı selefi gibi, Galaxy A26 da iyi bir ana kamera, kullanılabilir bir ultra geniş ve tamamen anlamsız bir makro ile birlikte geliyor.

Samsung Galaxy A26 Performans ve Karşılaştırmalar

299$’lık bir telefonun içindeki donanım konusunda çok seçici olamayız, bu yüzden Galaxy A26’nın içindeki Exynos 1380’e fazla yüklenmiyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse, hiçbir şekilde yavaş olmayan önceki modele göre küçük bir adım.

Yeni 1380 yonga seti, 4 x 2,4 GHz Cortex-A78 ve 4 x 2,0 GHz Cortex-A55 birimleriyle selefinden biraz farklı bir çekirdek yapılandırması kullanıyor. Bu, 1280’e kıyasla iki daha fazla performans çekirdeği anlamına geliyor.

Performans Karşılaştırmaları:

Sentetik kıyaslamalar bunun doğru bir karar olduğunu gösteriyor; Galaxy A26 sadece selefinden değil, 15-17 bin TL fiyat aralığındaki neredeyse tüm diğer telefonlardan daha iyi performans göstermeyi başarıyor. Normal günlük kullanımda telefon yeterince hızlı hissettiriyor, ancak telefonu soğuk uyandırdığınızda veya bir uygulamayı ilk kez başlattığınızda biraz takılma ve gecikme oluyor.

Yerleşik RAM 6GB ile başlıyor ve isterseniz 8GB alabilir veya daha fazla yerleşik depolama alanına sahip bir modeli tercih edebilirsiniz. 6GB RAM ve 128GB bellekle başlayan temel varyantınız var; daha sonra aynı depolama alanına sahip 8GB RAM’li bir sürüm var; ve son olarak, her şeyi yapabilir ve 8GB / 256GB modelini alabilirsiniz.

İlginç olan, Galaxy A26’nın modern amiral gemilerinin uzun zaman önce vazgeçtiği bir şey olan microSD kart yuvasına sahip olmasıdır. Bu nedenle, biraz tasarruf etmek istiyorsanız, 8/128GB sürümünü seçebilir ve yerleşik depolama alanını genişletmek için içine bir microSD kart takabilirsiniz.

Samsung Galaxy A26 ve Yazılım

Galaxy A26’nın en büyük satış noktalarından biri burada yatıyor. En yeni A serisi cihazlarla Samsung, Awesome Intelligence adı verilen Galaxy AI paketinin kırpılmış versiyonunu duyurdu. Bunun Apple’ın kendi Apple Intelligence’ına yönelik bir alay olup olmadığı önemli değil. Önemli olan, insanların bir amiral gemisine binlerce dolar ödemeye gerek kalmadan temel yapay zeka özelliklerini deneyimleyebilecek olmaları.

Galaxy A26’da Awesome Intelligence ile gelen temel AI özellikleri arasında Google’ın Circle to Search, Object Eraser ve Filters yer alıyor. Bunlardan ilki iyi bilinen bir özellik ve yapay zeka algoritmalarıyla desteklenen bağlamsal görsel arama sunuyor.

Nesne Silici de oldukça açıklayıcı; bir nesneyi veya telefonun içindeki bir kişiyi işaretliyorsunuz ve algoritmalar onu yok ediyor. Filtreler, beğendiğiniz bir fotoğraftan bir renk stili çıkarabilir ve bunu başka bir resme uygulayabilir. Bunlar kağıt üzerinde kulağa oldukça hoş geliyor, ancak yukarıdaki örneklerde de görebileceğiniz gibi, kat edeceğiniz mesafe değişebilir.

Son olarak Galaxy A26, One UI 7 ile eşleştirilmiş Android 15 ile birlikte geliyor ve Samsung ayrıca bu fiyat aralığındaki bir telefon için oldukça iyi bir bonus ve ciddi bir taahhüt olan 6 ana Android güncellemesi vaat ediyor.

Samsung Galaxy A26 ve Batarya

Galaxy A26’nın içinde, A25’te bulunanla aynı boyutta 5.000 mAh pil hücresi var. Bu geleneksel bir lityum iyon pil, üzerinde silikon-karbon teknolojisi yok, ancak orta seviye yonga seti göz önüne alındığında, yeterli pil ömründen daha fazlasını sağlamalı.

Galaxy A25, 5 saat 44 dakikalık bir bileşik pil skoru elde edebildi, ancak yeni yonga seti ve daha büyük ekran, A26’nın pil ömrüne zarar verdi. Kötü olduğundan değil, ancak selefi ve aynı fiyat aralığındaki diğer 5.000 mAh telefonlarla karşılaştırıldığında Galaxy A26 etkileyici değil.

Şarj söz konusu olduğunda, A serisi cephesinde işler oldukça yavaş kalıyor. Galaxy A26 25W kablolu şarjı destekliyor ve hiçbir yerde kablosuz şarj bobini bulunmuyor.


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.