
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Google I/O 2026 geliştirici konferansında Google ile ortaklaşa geliştirdiği ilk akıllı gözlük modelini kamuoyuna duyurdu. Android XR işletim sistemiyle çalışan ve hem Android hem de iOS işletim sistemli akıllı telefonlarla kablosuz bağlantı kurabilen cihaz, moda dünyasının önde gelen markalarından Gentle Monster ve Warby Parker ile iş birliği içinde tasarlanan iki farklı premium stil seçeneğiyle piyasaya sürülecek.
Gelişmiş yapay zeka özellikleri ve sesli asistan desteği
Samsung’un donanım uzmanlığı ile Google’ın gelişmiş yapay zeka teknolojisini bir araya getiren akıllı gözlük, bünyesinde entegre bir ekran barındırmıyor. Cihaz, tüm geri bildirimleri ve yanıtları kullanıcılara sesli olarak iletiyor. Üzerinde yer alan kamera aracılığıyla fotoğraf ve video çekebilen akıllı gözlük, Google Gemini entegrasyonu sayesinde sesli komutlarla yönetilebiliyor. Yapay zeka asistanı, kullanıcının taleplerinin yanı sıra çevredeki ortamı da gerçek zamanlı olarak analiz ederek daha isabetli yanıtlar üretebiliyor.

Kullanıcılara navigasyon yardımı sağlayan ve beslenme tercihlerine uygun yakındaki kafe veya restoranlar için kişiselleştirilmiş öneriler sunabilen akıllı gözlük, önemli bildirimlerin ve kısa mesajların özetlerini de çıkarabiliyor. Takvime etkinlik ekleme ve gerçek zamanlı dil çevirisi gibi fonksiyonlara sahip olan cihazda, sesli çeviri altyapısının konuşulan kişinin ses tonuna benzer bir ses üretecek şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Samsung ve Google, gözlüğün menüler ile tabelalardaki metinleri doğrudan kullanıcının görüş alanı içinde çevirebildiğini aktarıyor. Cihaz, akıllı telefonlar ve kablosuz kulaklıklar da dahil olmak üzere Galaxy ekosistemiyle kesintisiz bir uyum içinde çalışıyor.
Tasarım seçenekleri, fiyatlandırma ve çıkış tarihi
İki farklı tasarım çizgisiyle sunulan akıllı gözlüğün Warby Parker modeli daha geleneksel ve klasik bir görünüm sergilerken, Gentle Monster versiyonu daha cesur ve moda odaklı bir estetik sunuyor. İlk koleksiyonun bu yılın sonbahar mevsiminde lansmanının yapılması planlanıyor. Ürünün fiyatlandırması da dahil olmak üzere ek detayların önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor.
Samsung Mobil Deneyim (MX) İş Birimi Başkan Yardımcısı ve Müşteri Deneyimi Ofisi Başkanı Jay Kim, yeni ürüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu akıllı gözlük, Samsung’un yapay zeka vizyonunda önemli bir adımı temsil ediyor. Bu yeni yapay zeka form faktörüyle, her bir cihazın kendine en uygun benzersiz yapay zeka deneyimlerini sunacak şekilde optimize edildiği Galaxy cihaz ekosistemimizi daha da genişletiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yapan olun