Microsoft yapay zeka ile üretilen Quake II demosunu yayınladı

Microsoft, klasik video oyunu Quake II’nin tarayıcı tabanlı oynanabilir sürümünü yayınladı. Bu, Microsoft’un Copilot AI platformunun oyun yetenekleri için bir teknoloji demosu işlevi görüyor – ancak şirketin kendi açıklamasına göre, yapay zekanın oluşturduğu bu oyundaki deneyim, iyi yapılmış bir oyun oynamakla aynı değil. – DEVAMI …


Zaman sınırına ulaşmadan önce birkaç dakika boyunca Quake II’nin tek bir seviyesinde gezinmek için klavyenizi kullanarak kendiniz deneyebilirsiniz.

Çalışmalarını anlatan bir blog yazısında Microsoft araştırmacıları, video oyunları için geliştirdikleri Muse yapay zeka model ailesinin, kullanıcıların “klavye/denetleyici eylemleri aracılığıyla modelle etkileşime girmesine ve eylemlerinizin etkilerini anında görmesine, yani modelin içinde oynamanıza olanak tanıdığını” belirttiler.

Araştırmacılar bu yeteneklerini göstermek için modellerini bir Quake II seviyesinde (Microsoft’ un ZeniMax’i satın alarak sahip olduğu) eğittiler.

“İlk baştaki sevincimize rağmen modelin simüle ettiği dünyanın içinde oynayabildik” diye yazan uzmanlar sözlerini şöyle sürdürdü: “Etrafta dolaşabiliyor, kamerayı hareket ettirebiliyor, zıplayabiliyor, çömelebiliyor, ateş edebiliyor ve hatta orijinal oyuna benzer şekilde varilleri havaya uçurabiliyorduk.”

Araştırmacılar aynı zamanda bunun “bir araştırma keşfi” olduğunu ve “oyunu oynamak yerine yapay zeka modelini deneyimlemek” gibi düşünülmesi gerektiğini vurguladılar.

Daha spesifik olarak, düşmanların bulanık olması, hasar ve sağlık sayaçlarının hatalı olabilmesi ve en çarpıcı olanı, modelin nesne kalıcılığı ile mücadele etmesi, 0,9 saniye veya daha uzun süre görüş alanı dışında kalan şeyleri sık sık unutması gibi “sınırlamaları ve eksiklikleri” kabul ettiler.

Araştırmacılara göre bu durum “bir saniyeliğine yere bakıp sonra tekrar yukarı bakarak düşmanları yenebileceğiniz ya da ortaya çıkarabileceğiniz bir eğlence kaynağı da olabilir”, hatta “gökyüzüne bakıp sonra tekrar aşağı bakarak harita etrafında ışınlanabilirsiniz.”

Yazar ve oyun tasarımcısı Austin Walker bu yaklaşımdan daha az etkilendi ve zamanının çoğunu karanlık bir odada kapana kısılmış bir şekilde geçirdiği bir oyun videosu yayınladı.

Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer’ın kısa süre önce yapay zeka modellerinin klasik oyunları “her platforma taşınabilir” hale getirerek oyunların korunmasına yardımcı olabileceği yönündeki açıklamasına atıfta bulunan Walker, bunun “sadece bu teknolojinin değil, oyunların nasıl İŞLEDİĞİNE dair temel bir yanlış anlamayı” ortaya koyduğunu savundu.

Walker, “Quake gibi oyunların iç işleyişi – kod, tasarım, 3 boyutlu sanat, ses – şaşırtıcı uç durumlar da dahil olmak üzere belirli oyun durumları üretir” diye yazdı ve sözlerini şöyle noktaladı: “Bu, oyunları iyi yapan şeyin büyük bir parçasıdır. Eğer temel iç işleyişi gerçekten yeniden inşa edemezseniz, o zaman bu öngörülemeyen uç durumlara erişiminizi kaybedersiniz.”


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.