Microsoft ve Sony, Call of Duty’nin PlayStation’da kalması konusunda anlaştı

Şirketin Activision Blizzard’ı satın alma önerisi üzerine aylardır süren sert tartışmaların ardından Microsoft ve Sony, milyarlarca dolarlık Call of Duty serisini PlayStation konsollarında tutmak için bir anlaşma imzaladı. Microsoft Gaming – DEVAMI …


Şirketin Activision Blizzard’ı satın alma önerisi üzerine aylardır süren sert tartışmaların ardından Microsoft ve Sony, milyarlarca dolarlık Call of Duty serisini PlayStation konsollarında tutmak için bir anlaşma imzaladı.

Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer Pazar sabahı attığı tweet’te “Microsoft ve PlayStation’ın Activision Blizzard’ın satın alınmasının ardından Call of Duty’yi PlayStation’da tutmak için bağlayıcı bir anlaşma imzaladığını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Tüm dünyadaki oyuncuların favori oyunlarını oynamak için daha fazla seçeneğe sahip olduğu bir geleceği dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Duyuru, Microsoft’un Cuma günü ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun şirketin Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın almasını engellemeye yönelik son çabasını da boşa çıkarmasının ardından geldi.

Microsoft Başkanı ve Başkan Yardımcısı Brad Smith, Spencer’ın paylaşımına cevaben attığı tweet’te “Bu satın almanın ilk gününden itibaren düzenleyicilerin, platform ve oyun geliştiricilerinin ve tüketicilerin endişelerini gidermeye kararlıyız” dedi ve ekledi: “Bu anlaşmanın onaylanması için bitiş çizgisini geçtikten sonra bile, Call of Duty’nin her zamankinden daha fazla platformda ve daha fazla tüketici için mevcut kalmasını sağlamaya odaklanmaya devam edeceğiz.”

Spencer Microsoft’un Sony ile yaptığı anlaşmanın şartlarını açıklamadı, ancak Axios’tan Stephen Totilo daha sonra anlaşmanın 10 yıl süreli olduğunu doğruladı. Microsoft ilk olarak geçtiğimiz yılın sonunda Sony’ye Call of Duty’nin mevcut ve gelecekteki PlayStation konsollarında yer alması için 10 yıllık bir anlaşma teklif etmiş, ancak Japon elektronik devi o zaman zeytin dalını geri çevirmişti. Microsoft, FTC ve CMA dahil olmak üzere düzenleyici kurumlardan onay almak amacıyla Nintendo ile seriyi şirketin gelecekteki konsollarına getirmek için bir anlaşma imzaladı. Ayrıca NVIDIA gibi bulut oyun sağlayıcılarıyla da anlaşmaya vardı.

Bugünden önce Sony Interactive Entertainment’ın başkanı ve CEO’su Jim Ryan, Microsoft’un Activision teklifine şiddetle karşı olduğunu açıkça belirtmişti. Ryan, Activision CEO’su Bobby Kotick’e “Yeni bir Call of Duty anlaşması istemiyorum. Sadece birleşmenizi engellemek istiyorum” dedi. Ryan daha sonra FTC v. Microsoft duruşmasındaki ifadesi sırasında “Ona [Kotick’e] işlemin rekabete aykırı olduğunu düşündüğümü söyledim, düzenleyicilerin işlerini yapmalarını ve bunu engellemelerini umuyorum” dedi. Ancak satın alma işleminin gerçekleşmesi kesinleşince Sony’nin rakibiyle anlaşmaktan başka çaresi kalmadı.


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.