WhatsApp QR kodu ne işe yarar?

Son zamanlarda birçok kişi tarafından WhatsApp’ta bulunan QR kodunun ne işe yaradığı oldukça çok merak ediliyor. Birçok insan internette WhatsApp QR kodunun ne işe yaradığını araştırıyor. Peki WhatsApp QR kodu ne işe yarar?

QR kodu günümüzde birçok uygulamada bulunuyor. Bankaların bile hızlı para çekme yöntemlerinde QR kodu kullanılıyor. Yaptığınız işlemleri daha hızlı bir şekilde halledebilmeniz için tasarlanan bu kodlar son zamanlarda oldukça popüler. Neredeyse her uygulama QR kodu kullanıyor. QR kodu Denso Wave firması tarafından geliştirilmiştir.

2 boyutlu barkod sistemi olan QR kodlarını okutmak için ise genelde kamera kullanılıyor. Günümüzde restoranlar bile artık QR kodu ile menülerini müşterilerine gösteriyor. Masalarda bulunan QR kodunu telefonla tarattığınız zaman sizi menü sayfasına yönlendiriyor. Bu sayede oradan menüye bakıp işlem yapabiliyorsunuz. Kameraya sahip olan bir akıllı telefonunuz varsa QR kodunu kullanabilirsiniz.

Son zamanlarda da birçok insan WhatsApp’ta bulunan QR kodunun ne işe yaradığını araştırıyor. WhatsApp bildiğiniz üzere Dünya’nın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bütün günlük mesajlaşmalarımızdan tutun artık iş konuşmalarını veya okul sınıf grupları sayesinde öğrenciler öğretmenleri ile bile WhatsApp’tan konuşuyor.

Haber kanalları WhatsApp haber hatları sayesinde insanlardan rahat bir şekilde bilgi akışı sağlıyor. WhatsApp’ta bulunan QR kodu yine hayatımızı kolaylaştırmak üzerine tasarlanmış olarak karşımıza çıkıyor. WhatsApp bildiğiniz üzere hat üzerinden çalışıyor. Yani telefon numaranıza bağlı olarak çalışıyor.

Bundan dolayı bilgisayardan WhatsApp’a girmek için WhatsApp WEB’e giriş yapıyorsunuz. Buraya girdikten sonra bile telefonunuzun internete bağlı olması gerekiyor. Yani WhatsApp’ı bilgisayardan kullanıyorsunuz ama yine de telefonunuza ihtiyaç duyuyorsunuz. WhatsApp WEB’e girmek için ise WhatsApp’ta bulunan QR kodunu kullanmanız gerekiyor. Bu sayede WhatsApp WEB’e giriş yapabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.