Rollic, Nanotribe’ı satın aldı

2020 yılı itibariyle Zynga bünyesinde yer alan Rollic, Almanya merkezli bağımsız mobil  oyun stüdyosu NanoTribe’ı satın aldığını açıkladı.   Geçtiğimiz sene içerisinde toplamda dört adet Türk mobil oyun stüdyosu satın alarak – DEVAMI …


2020 yılı itibariyle Zynga bünyesinde yer alan Rollic, Almanya merkezli bağımsız mobil  oyun stüdyosu NanoTribe’ı satın aldığını açıkladı.  

Geçtiğimiz sene içerisinde toplamda dört adet Türk mobil oyun stüdyosu satın alarak geliştirici gücünü  devam ettiren Rollic, ilk defa Türkiye merkezli olmayan bir mobil oyun stüdyosu satın alarak küresel bir  büyümenin sinyalini verdi. Daha önce partner stüdyo olarak çalışan NanoTribe, Rollic ile birlikte dünya  çapında 33 milyondan fazla indirmeye ulaşan Cashier 3D ve 2021’in gözde oyunlarından Arrow Fest gibi  başarılı oyunlara imza attı. NanoTribe, Rollic çatısı altında özgün mobil oyunlar üretmeye devam edecek.  

Rollic kurucu ortağı ve CEO’su Burak Vardal, yapmış olduğu açıklamada “NanoTribe ekibinin girişimci  zihniyeti ve tutkusu, Rollic’in yeni marketlere büyüme vizyonuyla güzel bir uyum yakaladı. Beraberinde  getirecekleri oyun ve yeteneklerini büyüyen ailemize katmaktan mutluluk duyuyoruz. İlk Avrupa ofisimizi  Berlin’de NanoTribe ile beraber kurmuş olmaktan da ayrıca mutluyuz.” dedi. “Odağımız, farklı ve küresel  bir oyun üretici stüdyo portföyü oluşturup, kullanıcılarımız için eğlenceli, ilgi çekici ve özgün içerikler  üreten yetenekleri bünyemize katmak” diye ekledi. 

2017 yılında kurulan NanoTribe, dünya çapında on milyonlarca indirmeye ulaşan ve görselliğiyle ön plana  çıkan bir mobil oyun serisi yarattı. Haziran 2021’de Rollic ile birlikte yayınladıkları Arrow Fest,  yayınlandığı tarihten itibaren, iki ay içerisinde 28 milyon indirmeyi aştı ve Ağustos ayında ABD’de  Android ve iOS’ta en çok indirilen 1 numaralı oyun pozisyonuna gelerek hızlı bir şekilde küresel bir hit  olmayı başardı. Arrow Fest, oyun-içi özel gün konseptli etkinliklerin eklenmesi ve yeni geliştirmeler ile  oyuncuların ilgisini çekmeye devam etti. Günümüzde ise, dünya çapında toplam 47 milyon indirmeyi geride  bıraktı. 

2021 yılında satın alınan Türk mobil oyun stüdyoları ByteTyper, Creasaur Entertainment, Uncosoft ve  ZeroSum’un ardından bu yeni anlaşmayla Rollic, küresel çapta büyümeye devam ediyor. Mobil cihazlarda  en büyük ve en hızlı büyüyen oyun türü olarak tanımlanan “Hyper-casual” alanında Rollic’in tekrarlanan  başarısı, Zynga’nın 2021’de ABD’de en çok indirilen üç oyun yayıncısı arasında genel performansını  arttırmasına katkı sağladı. 

Rollic, ücretsiz indirilen oyun kategorisinde ABD App Store’da 1 veya 2. sıraya bugüne kadar toplamda 16  oyunla girmeyi başardı ve dünya çapında toplam 1,4 milyar indirmeyi geride bıraktı. Bu başarılar, Rollic’i  dünyanın en büyük hyper-casual yayıncılarından biri haline getiriyor ve şirketin oyun ağındaki veri analizlerinden yararlanarak, tutarlı bir şekilde zirveye çıkacak yeni oyunlar tasarlama ve yayınlama  konusundaki benzersiz yeteneğini gösteriyor. 


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.