Netflix’i çocuklarınız için nasıl güvende tutabilirsiniz?

 Netflix, herkes için bir şeyler içeren bir platformdur. Netflix, klasiklerden çizgi filmlere ve orijinallerden yeni çıkanlara kadar sadece yetişkinlere değil çocuklara da bir dizi film ve TV programı sunuyor. Ancak platformunda bulunan tüm şovlar ve filmler uygun değildir. Çocuklar, belirli bir yaş grubundaki çocuklar için uygunsuz olabilecek videolara kolayca rastlayabilir. Neyse ki, hizmetin, çocukların ebeveynlerinin kendileri için uygun gördüğü içerikleri izlemelerini sağlamak için tonlarca özelliği var.

Netflix, ebeveynlerin çocuklarının yalnızca doğru video setini izlemesini sağlayan ayarlarla birlikte gelen ‘Ebeveyn Denetimleri’ adı verilen bir dizi denetimle birlikte gelir.

İşte çocuklarınız için Netflix izleme deneyimini güvenli hale getirmeniz için beş ipucu:

Belirli bir olgunluk derecesine sahip bir profil oluşturun

Netflix , kullanıcıların Netflix hesaplarındaki kişilerin izleyebileceği dizi ve film türlerini yönetmelerine olanak tanır. Kullanıcılar, Netflix hesaplarında özelleştirilmiş olgunluk derecelerine sahip bireysel profiller oluşturabilir.

İşte nasıl yapılır: Profilleri Yönet sayfanıza gidin> Profil Ekle’yi seçin> Profili adlandırın. Netflix Çocuk deneyimini kullanmak için Çocuklar’ı seçin> Devam’ı seçin. Burada hesabınızdaki profillerin listesini görür ve her birinin olgunluk derecesini değiştirirsiniz.

Bir filmi veya şovu engelleyin

Netflix ayrıca kullanıcıların belirli profillerden belirli dizileri ve filmleri engellemesine veya engelini kaldırmasına da olanak tanır. Bu, ebeveynlerin çocukları tarafından izlenmesini uygunsuz buldukları şovları veya filmleri engelleyebileceği anlamına gelir.

Bunu şu şekilde yapabilirsiniz: Bir web tarayıcısından Hesap sayfanıza gidin> yönetmek istediğiniz profil için Profil ve Ebeveyn Denetimleri ayarlarını açın> Görüntüleme Kısıtlamaları ayarını değiştirin> Netflix parolanızı girin> Başlık Kısıtlamaları altında adı yazın dizinin veya filmin adını tıklayın ve göründüğünde başlığı tıklayın> Kaydet’i seçin. Başlık Kısıtlamaları altında kırmızıyla listelenen TV şovları ve filmler bu profilden kaldırılacaktır.

Profilinizi veya hesabınızdaki diğer profilleri kilitleyin

Ebeveynler ayrıca hesaplarında kendi profillerini veya diğer profilleri kilitleyebilir. Ebeveynler, PIN’i Kilitle seçeneğini kullanarak hesaplarındaki belirli bir profile erişimi kısıtlayabilir.

Bunu şu şekilde yapabilirsiniz: Bir web tarayıcısından Hesap sayfanıza gidin> kilitlemek istediğiniz profil için Profil ve Ebeveyn Denetimleri ayarlarını açın> Profil Kilidi ayarını değiştirin> Netflix hesap parolanızı girin> Seçilen profile erişmek için PIN> Profil Kilidi PIN’inizi oluşturmak için dört rakam girin> Gönder’i seçin.

Otomatik oynatmayı açma veya kapatma

Netflix , ebeveynlerin bir hesaptaki her profili açmak veya kapatmak için kullanabileceği iki otomatik oynatma özelliğine sahiptir. Otomatik oynatma ayarlarında yapılan değişiklikler tüm cihazlara yansıtılacaktır.

Bunu şu şekilde yapabilirsiniz: bir web tarayıcısından Hesap sayfanıza gidin> yönetmek istediğiniz profil için Profil ve Ebeveyn Denetimleri ayarlarını açın> Oynatma ayarlarını değiştirin> bir dizinin sonraki bölümü Otomatik oynat seçeneğini işaretleyin veya işaretini kaldırın. tüm cihazlar> Kaydet’i seçin.

Bir profilin görüntüleme geçmişine erişin

Son olarak, ebeveynler hesaplarında her profilde izlenen dizileri ve filmleri de görebilir.

Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır: Bir web tarayıcısından Hesap sayfanıza gidin> görmek istediğiniz profil için Profil ve Ebeveyn Denetimleri ayarlarını açın> Görüntüleme etkinliğini açın> sınırlı bir liste görürseniz Daha Fazla Göster düğmesini kullanın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.