WhatsApp Herkes İçin Sil özelliği hakkında bilmeniz gerekenler

WhatsApp’ın temel özelliklerinden biri, herkes için mesaj silme yeteneğidir. Daha ziyade Herkes İçin Sil olarak adlandırılan bu özellik, bir kullanıcı mesajı silerek kelimelerini “kelimenin tam anlamıyla” geri alabildiğinden, mesaj göndermenin anlamını yeniden tanımlar. Yanlışlıkla herhangi bir şey yazmaları durumunda göndereni utançtan kurtarır. Ancak özellik harika olsa da, sınırlamaları olduğunu anlamanız gerekir.

Hangi sınırlamalar? Pek çok kişi ve WhatsApp SSS, her şeyi açıklamak için oldukça iyi bir iş çıkarıyor. Öyleyse yeniden ifade edelim ve tekrar edelim. Diğer bir deyişle, WhatsApp’taki Herkes İçin Sil özelliğini kullanmadan önce şunu anlamalısınız:

1- Bu özelliğin çalışması için gönderici ve alıcı WhatsApp’ın en son sürümlerini kullanıyor olmalıdır. Gönderen ve alıcı, her ikisi de WhatsApp’ın en son sürümlerine sahip olmalıdır. Ancak o zaman mesaj silme özelliğinden yararlanabilecekler.

2- WhatsApp’ta paylaşılan fotoğraf ve videoların, gönderen tarafından silindikten sonra bile iPhone’dan kaldırılmama olasılığı çok yüksektir.

İPhone sahibi kişilere fotoğraf veya video gönderdiyseniz şansınız çok zor. Bunun nedeni, Apple gizlilik politikasının varsayılan olarak WhatsApp’ın telefonun galerisine erişmesine izin vermemesi ve bu nedenle bir iPhone kullanıcısı tarafından alınan medyanın sohbetlerden silinse bile galeride kalmasıdır.

3- Android telefonda, telefon üreticisinin Android Galeri uygulaması için gizlilik politikalarını nasıl yapılandırdığına bağlı olarak, fotoğraflar ve videolar hem sohbetten hem de telefonun galerisinden silinebilir.

4- Bir mesajı gönderildikten birkaç saniye sonra silmiş olsanız bile, karşı taraftaki kişinin siz mesajı silmeden önce, bildirimlerde veya uygulama aracılığıyla mesajı görmüş olabileceğini unutmayın.

5- WhatsApp, uygulamanın bir mesajı silmemesi veya uygulamadan veya iletildiği telefondan gönderdiğiniz her şeyi kaldırmaması durumunda size bildirimde bulunulmayacağını söylüyor. Zor şans! Ne yazık ki dijital mesajlaşma böyle çalışıyor. Hiç bir şey kesin değildir.

6- WhatsApp, Herkes İçin Sil özelliğini kullandığınızda, mesajın alıcısının bir mesajı sildiğinizi bileceğini söylüyor. Eh, bu özelliği kullanan herkes bunu zaten biliyor. Ancak WhatsApp yine de tekrar ediyor: Bir mesajı silmek, izini bırakacaktır, bu nedenle alıcının gönderenin neyi sildiğini merak etmesine neden olabilir.

7- WhatsApp, mesajı silmek için yalnızca bir saatlik bir süreye sahip olduğunuzu söylüyor – herkes için – bundan sonra özellik çalışmayacaktır. Başlangıçta, özellik 7 dakikalık bir zaman tanıyordu. Şimdi bir saate kadar uzatıldı. Bundan sonra gönderdiklerinizi silmeye çalışırsanız, alıcıda kalacaktır. Yine de Benim İçin Sil’i kullanabilirsiniz, ama o zaman bunun anlamı nedir?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.