WhatsApp grubu kalıcı olarak nasıl silinir

WhatsApp grupları, parçası olduğunuz gruba bağlı olarak kötü veya hoş olabilir. Bazı gruplar oldukça faydalıdır ve üye olmaya devam etmek mantıklıdır. Bununla birlikte, rahatsız edici olan grupların hemen susturulması gerekir . Ve eğer uygunsa, grubu da silebilirsiniz.

WHATSAPP GRUBUNU ÜYE OLARAK SİLME

Bir grubu silmek istediğinizde, üyeler birbirleriyle veya başka bir deyişle birbirleriyle etkileşime giremezlerse, onu kökünden kaldırabilirsiniz, grubun yöneticisi olmanız gerekir. Bunu yazının devamında ele aldık. Ancak, yalnızca kendi telefonunuzdan silmek istediğiniz bir grubun üyesiyseniz, alttaki adımları izleyerek bunu yapabilirsiniz.

1. Adım: Silmek istediğiniz WhatsApp grubunu açın. Grup bilgilerini gösteren üst çubuğa dokunun.


2. Adım: Bir sonraki ekranda aşağı kaydırın ve Çıkış grubu seçeneğini bulacaksınız. Üzerine dokunun. Kararınızı onaylamanızı isteyen bir açılır pencere görünecektir. Çıkış‘a dokunun.


Bunu yaptıktan sonra, grubun cihazınızda hala göründüğünü göreceksiniz. Grubun cihazınızdan gerçekten silinmemesi nedeniyle, artık grubun bir üyesi değilsiniz. Gruptan çıktığınızda, artık grup sohbtlerine katılamazsınız. Telefonunuzdan kaldırmak istediğiniz takdirde 3. adıma geçin.

3. Adım: Aynı ekranda, Çıkış düğmesinin artık grubu Sil düğmesiyle değiştirildiğini göreceksiniz. Grubu telefondan silmek için üzerine dokunun. Bir pop up görünecektir. Sil‘e dokunun.


Silme düğmesine basarak grubu silmek sizin için kalıcı olarak silecek ve bu grubun tüm sohbet geçmişini telefonunuzdan silecektir. Ancak, grup veya grup sohbeti diğer üyeler için etkilenmez. Hala sohbet edebilirler. Grupta bıraktığınızı belirten bir bildirim alacaklar.

WHATSAPP GRUBUNU YÖNETİCİ OLARAK TAMAMEN SİLME

Bir yönetici olarak, grubu varlığından silme yetkiniz vardır. Anlamı, hiç kimse onun içinde etkileşime girmeyecek şekilde kalıcı olarak silebilirsiniz. Ancak, WhatsApp bunu yapmak için doğrudan bir yol sağlamaz.

Gruptan çıktıklarında diğer üyelere benzer şekilde, Çıkış düğmesine basarsanız artık sadece katılımcı olmayacaksınız, ancak grup hala var olacaktır. Birden fazla yönetici varsa , yönetici hakları onlarda kalır. Ancak, tek yönetici olsaydınız, WhatsApp bir başkasını rastgele olarak  yönetici yapar. Gruptan çıktıktan sonra Sil seçeneğini kullanmanıza rağmen, yalnızca grup sohbet geçmişini kaldıracak.

Grubu bir yönetici olarak kalıcı olarak silmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Adım: Herkes için silmek istediğiniz grubu açın. Grup üyelerini görüntülemek için üst çubuğa dokunun.


2. Adım: İşte ilginç kısım geliyor. Bir yönetici olarak, gruptaki herkesi kaldırma hakkına sahip olursunuz. Bu gücü kullanmanız ve her bir üyeyi gruptan ayrı ayrı çıkarmanız gerekir. Bunu yapmak için üyenin adını basılı tutun ve XX kişisini çıkart düğmesine basın.


3. Adım:: Grubun tüm üyeleri için 2. adımı tekrarlayın. Herkesi kaldırdıktan sonra, yukarıda gösterildiği gibi gruptan çıkın. Çıktıktan sonra, Sil düğmesini göreceksiniz. Grubu kalıcı olarak kaldırmak için üzerine dokunun.

Bu yöntem, cihaz veya yazılımdan bağımsız olarak çalışır. Android cihazlarda (Samsung, OnePlus vb.) Ve iPhone’larda kullanabilirsiniz.

YÖNETİCİ OLMADAN WHATSAPP GRUBUNU SİLME

Grubun yöneticisi değilseniz ve grubu herkesin cihazından tamamen kaldırmak istiyorsanız, bunun mümkün olmadığını bildirdiğimiz için üzgünüz. Grubu yönetici izni olmadan kalıcı olarak silemezsiniz. Sadece yöneticinin bunu yapma hakkı vardır. Tabii ki, grubu sadece yukarıda belirtildiği gibi kendi cihazınızdan silebilirsiniz.

WHATSAPP GRUBUNU AYRILMADAN SİLME

Yine, bir grubu terk etmeden silmek mümkün değildir. Silme seçeneği varsayılan olarak mevcut olmadığından, silme düğmesini almak için önce gruptan ayrılmanız gerekir. Gruptan çıktıktan sonra, silinebilir.

WHATSAPP GRUP MESAJINI SİLME

Maalesef, şu anda, WhatsApp yöneticilere grup mesajlarını silme hakkı vermemektedir. Örneğin, bir üye grupta uygunsuz bir mesaj gönderirse, yöneticinin onu silme yetkisi yoktur.

Mesaj, herkes tarafından sunulan yeni Sil özelliği kullanılarak yalnızca gönderen tarafından silinebilir .

Bir grubun üyeleri tarafından gönderilen spam iletileri sizi rahatsız ediyorsa, kısıtlama grubu özelliği oldukça yardımcı olabilir. Bu özelliği kullanarak, grubu yalnızca yöneticilerin mesaj gönderebileceği ve üyelerin yalnızca onları okuyabilecekleri şekilde özelleştirebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.