VMware, yeni ürünlerini ve hizmetlerini tanıttı

VMware, bu yılki öncü bilişim etkinliği VMworld’de müşterilerinin çoklu bulut çağında avantaj kazanmalarını sağlayacak ve inovasyonu özgür, esnek ve güvenli bir şekilde hızlandırmalarına yardımcı olacak stratejisini ve yeniliklerini açıkladı.

VMware Türkiye Ülke Direktörü Murat Mediçeler ve VMware Kıdemli İş Çözümleri Stratejisti Töre Duman, yaptığı açıklamalarda 5-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen VMworld 2021’deki duyuruları paylaştı.

Tanzu Uygulama Platformu, Beta Sürümünde Yeni Özelliklerle Birlikte Geliyor

VMware SpringOne 2021’de ilk defa beta olarak tanıtılan Tanzu Application Platform, uygulama ve API geliştirerek bunları Kubernetes üzerinde hizmete sunan kurumlara üstün bir geliştirici deneyimi sağlıyor. Tanzu Application Platform sayesinde yazılım ekipleri üretim aşamasına daha hızlı geçebiliyor. Platform, kaynak ile yazılım geliştirme hattı arasındaki bileşenleri otomatikleştirmeye ek olarak geliştirici ekiplerin ve operasyon ekiplerinin çalışmalarını koordine ediyor ve yazılım ekiplerini destekliyor.

VMware altyapı çözümleri ve Tanzu ürün portföyünde yer alan ürünlerle altyapısını modernleştiren Yapı Kredi’nin Mimari Uygulama Platformları ve Veri Tabanı Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taylan Güney, platformun sunduğu avantajlarla ilgili değerlendirmesini şu şekilde aktarıyor: “Tanzu ile artık yenilikleri daha hızlı sunabiliyoruz. VMware’in yerel ekibiyle birlikte ilerlediğimiz için güvenlik seviyesi de arttı. Teknik ekip de kurulum ve ürün kullanılabilirliği gibi birçok konuda iyi. 2021’de sistemlerimizi şirket içi ortama taşımaya ve Tanzu ile birlikte kullanmaya devam edeceğiz.”

VMware Cloud, Kurumsal Uygulamalar için Daha Kolay ve Güvenli Ortam Sunuyor

VMworld’da müşterilerin kurumsal uygulamalarını yüzde 50 daha az sürede ve yarısından az maliyetle buluta taşımasına imkan tanıyan sektörün ilk ve tek çoklu bulut bilişim altyapısı VMware Cloud’un yeni özellikleri de tanıtıldı. Bu özellikler arasında VMware Cloud üzerinde uygulamaları modernleştirmek için yeni yönetilen Kubernetes hizmet portföyü, kurumsal uygulamaların VMware Cloud’da daha kolay ve güvenle çalışmasını sağlayan imkanlar, müşterilerin çalışmalarını bağımsız bulutlarda yürütme ihtiyacını gideren yeni bir hizmet ve VMware Cloud’un geleceğini bugünden gösteren teknoloji ön-gösterimleri yer alıyor. Bu inovasyonlar, VMware Cloud müşterilerine kurumsal uygulamalarını modernleştirmek, kurumsal çevikliklerini ve esnekliklerini artırmak ve mevcut yaklaşımlara kıyasla maliyetlerini önemli ölçüde düşürmek için daha hızlı aksiyon almalarını sağlayan birçok yeni araç sunuyor. VMware’in bulut teknolojilerine yönelik duyurduğu yenilikler hakkında daha fazla bilgi burada yer alıyor.

VMware Edge Tanıtıldı

VMware Edge, şirketlerin sınıra yakın ve uç noktalarındaki ihtiyaçlarına özel geliştirilmiş uygulamaları çalıştırabilmeleri için VMware’in birçok ürünü bir araya getirilerek oluşturuldu. Sınır bilişim alanında performans ve gecikme süresi ihtiyaçlarını da dikkate alarak tasarlanmış bu altyapı çözümü, şirketlerin uç noktalarda sınıra özel geliştirilmiş uygulamaları çalıştırmasını, yönetmesini ve daha iyi korumasını sağlıyor. VMware’in sınır bilişim alanındaki gelişmelere yönelik duyurduğu yenilikler hakkında daha fazla bilgi burada yer alıyor.

VMware ile Çalışan İş Yükleri Artık Daha Güvenli

VMware’in duyurduğu yeni inovasyonlar, uçtan uca “Sıfır Güven” mimarisiyle uç noktalarda, sanal makinelerde ve konteynerlerde istikrarlı bir güvenlik sunuyor. VMware güvenli iş yükü erişimiyle bulut ve veri merkezi güvenliği alanında “Sıfır Güven” öncülüğünü üstleniyor. Böylece müşteriler veri iletişimi gibi iş yükleri ve uygulamalar arasında da daha güvenli bir iletişime sahip olabiliyor. VMware’in güvenlik yaklaşımındaki iyileştirmelere dair duyurduğu yenilikler hakkında daha fazla bilgi burada yer alıyor.

Tüm Uygulamalar için VMware Cross-Cloud Hizmetleri Var

VMworld’de duyurusu yapılan başlıklardan birisi de strateji oldu. VMware, Cross-Cloud hizmetleriyle birlikte müşterilerinin çoklu bulut çağında işlerini devam ettirebilmesine yardımcı oluyor. Entegre hizmetlerden oluşan Cross-Cloud, müşterilere herhangi bir bulutta özgürlük ve esneklikle uygulamalar oluşturma, çalıştırma ve daha iyi güvenlik sağlama yeteneği sunarak dijital şirketlerin buluta daha hızlı ve daha akıllı bir şekilde geçmesine yardımcı oluyor. VMware Cross-Cloud hizmetleri, müşterilerin çoklu bulut çağında öne çıkmalarına yardımcı olmak için buluta daha hızlı geçiş, maliyet verimliliği, esneklik ve herhangi bir bulutta kontrol olmak üzere üç önemli avantaj sağlıyor. VMware Cross-Cloud hizmetleri, VMware’in çoklu bulut dünyası için ürün portföyünün imkanlarını artırıyor ve müşterilerin gelişen iş taleplerini karşılamak için tercih edilen bulutta ihtiyaç duydukları hizmetleri kullanabilmesine olanak tanıyor. VMware’in stratejisinde yaptığı yenilikler hakkında daha fazla bilgi burada yer alıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.