Vertiv, E&I Engineering Group’u satın alıyor

Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv Holdings Co (“Vertiv”), yan kuruluşları aracılığıyla E&I Engineering Ireland Limited ve ona bağlı kuruluşları satın almak için kesin bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Powerbar Gulf LLC (“E&I”) için yaklaşık 1,8 milyar dolarlık ön ödeme yapılacak ve 2022 yılı kâr hedeflerine ulaşılması durumunda artı 200 milyon dolarlık nakit ödeme gerçekleştirilecek. Ön ödeme 1 milyar 170 milyon dolarlık nakit ödeme ve yaklaşık 630 milyon dolarlık Vertiv adi hisse senedinden oluşacak. Vertiv Yönetim Kurulu tarafından oy birliğiyle onaylanan işlemin, olağan kapanış koşullarına tabi olarak 2021’in dördüncü çeyreğinde kapanması bekleniyor.

1986 yılında Philip O’Doherty tarafından kurulan E&I, elektrik şalt malzemesi ve güç dağıtım sistemlerinin lider bağımsız tedarikçisi konumunda yer alıyor. Şirket, benzersiz kurum içi entegre güç çözümü tasarımlarına ve her bir müşterinin proje ihtiyaçlarına özel sunduğu teknolojiyle sektöre öncülük ediyor.

E&I, yıllık yaklaşık 460 milyon dolarlık (2021 beklenen) satış ve 2 bin 100 çalışanıyla güç dağıtım pazarında uzun bir geçmişe ve 30’u aşkın ülkede birinci sınıf müşteri tabanıyla derin ilişkilere sahip. E&I ürünleri, veri merkezi güç altyapısının kritik bir sistemini temsil ediyor ve 2025 yılına kadar yıllık yüzde 5 büyümesi beklenen yaklaşık 7 milyar dolarlık bir pazarda rekabet ediyor.

Vertiv CEO’su Rob Johnson, “E&I’nin satın alınması, Vertiv’in stratejisinde önemli bir kilometre taşını temsil ediyor ve veri merkezleri ile hayati ve endüstriyel pazarlar için bina içi güç aktarma sistemi teklifleri portföyümüzü tamamlıyor” diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu birleşim, Vertiv’in büyüme fırsatlarını ve kârlılığını artırırken, Vertiv’in bir müşterinin bütün güç altyapısını tek bir entegre sistem olarak yöneten farklılaştırılmış çözümler sunmasını sağlayacak. E&I’nin son derece yetenekli ekip üyelerini Vertiv ailesine katmak için sabırsızlanıyoruz. Şirketlerimiz, güçlü bir mühendislik mükemmelliği ve yenilikçilik kültürünü ve müşterilerimize farklılaştırılmış ürün ve servislere hizmet etme tutkusunu paylaşıyor.”

Vertiv Yönetim Kurulu Başkanı Dave Cote da “Bu anlaşma, halka açık bir şirket haline gelmesinden bu yana Vertiv tarafından yapılan ilk satın alma anlamına gelse de ekibimiz, tanımlama, değerleme, şirket incelemesi ve entegrasyon planlaması sürecinde satın almayla ilgili en iyi uygulamaları dikkatli bir şekilde takip etti. E&I, Vertiv için eşsiz bir fırsatı temsil ediyor ve Vertiv portföyüne çok iyi uyuyor. Bu iki büyük işletmenin tek bir şirket olarak bir araya gelme potansiyeli beni heyecanlandırıyor” diyor.

E&I’nin kurucusu ve CEO’su Philip O’Doherty de satın almayla ilgili şöyle konuşuyor: “Bu işlem, birbirini tamamlayan iki işletmeyi bir araya getiriyor, E&I çalışanları ve müşterileri için harika sonuçlar ortaya koyacak. Vertiv ekibine katılmaktan ve Vertiv’in küresel erişimi, güçlü kanal varlığı ve kritik dijital altyapılarda mükemmel müşteri konumlandırmasıyla işimizi büyütmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.