Twitter’ın gelirlerinde patlama yaşanıyor!

Şirket son üç ay içinde kapsamlı bir yeniden yapılanmaya gitti, bazı üst düzey yöneticiler şirketten ayrıldı. Bunun ardından gelen ilk çeyrek rakamları şirkette işlerin rayına oturmaya başladığını gösteriyor. Gelen son çeyrek sonuçları yatırımcılar için büyük moral kaynağı oldu.

Twitter son üç ayda aktif kullanıcı sayısını 16 milyon yeni hesapla birlikte 271 milyona çıkardı. Ayrıca kullanıcılar da sosyal ağa daha fazla katılım gösterdi, zaman akışının gösterimi de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artış gösterdi. 211 milyon mobil kullanıcı ise Twitter’ın kullanıcı kitlesinin yüzde 78′ini oluşturdu. Analistler şirketin bu çeyrekte Dünya Kupası kaynaklı hareketlilik nedeniyle yeni kullanıcı sayısını ve katılım oranını artırmasını bekliyordu. Ayrıca büyük bir sıçramanın gerçekleştirilmesinin işlerin olumlu yöne döndüğüne dair bir kanıt sayılamayabileceği noktasında da uyarıda bulunmuştu.

Şirketin halka arzdan beri paylaştığı kullanıcı rakamlarına ek olarak, gerçek anlamda erişimi gösterecek yeni bir grup ölçüm kriterini de kullanmaya başlayacağı, aktif kullanıcıların zaman akışı gösterimlerinin ötesinde bir şeyler sunacağı tahmin ediliyordu. Örneğin tweet’ler web sayfalarında çeşitli makalelere yerleştiriliyor, ayrıca TV programlarında da gösterimleri yapılıyor. Aslında bunlar da Twitter’da paylaşılan içeriklerin sadece Twitter.com veya mobil uygulamalar ile sınırlı kalmadığını ve ölçümlere katılması gerektiğini gösteriyor.

Twitter geride kalan çeyrekte 312 milyon dolar gelir elde etti, hisse senedi başına da iki sent kâr sağladı. Böylelikle şirket kârlılık bakımından analistlerin hisse başına tahminlerinin bir sent üstüne çıkmış oldu. Gelirlerin de 2013′ün ikinci çeyreğinde kaydedilen 139.3 milyon doların iki kat üstünde, 284.3 milyon dolarak olarak gerçekleşmesi bekleniyordu. Twitter gelir bakımından da beklentilerin üstüne çıktı. Kârlılığın artmasında her bin zaman akışı görüntülemesi başına elde edilen reklam gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 artış göstermesinin etkisi olduğu belirtildi.

Twitter gelecek çeyrekte de analistlerin beklentilerinin üstüne çıkmayı, 330 ila 340 milyon dolar arası gelir elde etmeyi hedefliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.