Türk Telekom’dan 4G ihalesi açıklaması

İşte o açıklama;

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, 26 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin İhalenin sektörde faaliyet gösteren mevcut işletmecilerle birlikte Bakanlıkta yapılan değerlendirmeler sonucunda üç ay ertelenmesi konusunda müşterek görüş birliğine varılmış ve söz konusu ihale Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 26 Ağustos 2015 tarihine ertelenmiştir.

Türk Telekom Grubu olarak ülkemize ve sektörümüze değer katacak her türlü adımın destekçisiyiz.

Sahip olduğumuz, 81 ili kapsayan ve dünyanın en güçlü altyapılarından biri olan fiber alt yapımız, her türlü yeni nesil mobil iletişim hizmetinin bel kemiğini oluşturuyor. Bu güçlü alt yapımız sayesinde sadece bugünün değil, önümüzdeki on yılların teknolojik gelişmelerine de uyum sağlama kapasitesine sahibiz.

Fiberde bir tek çift fiber kablo bağlantısı üzerinden saniyede 8 terabit veri aktarımı erişimiyle Guiness Dünya Rekoru’na adımızı yazdırarak; mobilde ise Avea ile 3.6 Gbps hıza ulaşarak birçok ilke ve rekora imza attık. Bu başarılar müşterilerimizin yeni nesil mobil teknolojilerinde de en iyi deneyimi Avea ile yaşayacaklarının bir göstergesidir.

Kuruldukları günden beri Türkiye’deki tüm operatörlerin 3G’de dâhil olmak üzere trafiğini taşıyan ve destekleyen en son teknolojiye sahip altyapımız, yıllar boyunca yaptığımız yatırımların sonucunda, mevcut kapasitesiyle yeni nesil mobil teknolojilerin getireceği iletişim trafiğini de rahatlıkla taşıyabilecek esneklikte. Mevcutta tüm operatörlerin oluşturduğu data trafiği ve yükü kapasitemizin ancak 10’da birine ulaşıyor.

Gücümüz, farklı iş kollarındaki tecrübemiz, sunduğumuz hizmet çeşitliliği ve yaptığımız stratejik yatırımlarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerimizin dijital yaşama dair tüm ihtiyaçlarını tek noktadan karşılamaya devam edecek, Türkiye’nin gelişimini destekleyecek her türlü teknolojinin can damarı olmayı sürdüreceğiz. “

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.