
Tecno, katlanabilir akıllı telefonlar dünyasına yabancı değil ve markanın zaman zaman Ar-Ge (Araştırma ve Geliştirme) alanındaki deneylerini sergilemekten çekinmediği biliniyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Phantom Ultimate rollable (sarılabilir) konsept cihazın ardından Tecno şimdi de Phantom Ultimate 2 adını verdiği üç katlanabilir (tri-fold) konsept cihazını görücüye çıkardı. Bu cihaz, açıldığında 10 inçlik devasa bir ekran sunuyor.
Halihazırdaki yatay katlanabilir telefonlar, akıllı telefonlarla küçük tabletler arasındaki çizgiyi giderek belirsizleştiriyor. Ancak Phantom Ultimate 2, bu çizgiyi iyice silerek, tam boyutlu tabletlerle yarışabilecek düzeyde bir ekran alanı sağlıyor. Cihaz, katlı halde 6,48 inç ekran boyutundan, açıldığında 1.620 x 2.880 piksel çözünürlüğe ve 4:3 en-boy oranına sahip 10 inç LTPO OLED ekran boyutuna kadar genişleyebiliyor.
Tecno, Phantom Ultimate 2’nin, ekran sürücü ve dokunmatik sensörünü tek bir çip üzerinde birleştiren TDDI teknolojisine sahip ilk katlanabilir telefon olduğunu iddia ediyor. Cihaz ayrıca ekran üzerinde durma (hovering) özelliğini destekliyor ve kendi geliştirdiği çift menteşeli mekanizma sayesinde katlandığında yalnızca 11 mm kalınlığa sahip. Bu karmaşık menteşe sistemi, 300.000 kez katlanma testinden başarıyla geçmiş durumda. Ayrıca Tecno, akıllı telefonlarda kullanılan en ince arka kapaklardan birini geliştirmiş: sadece 0,25 mm kalınlığında.
Cihazdaki çift menteşe yapısı, ekranın ortasındaki katlama izini (crease) minimum seviyeye indiriyor. Tecno, Phantom Ultimate 2 için birkaç yenilikçi kullanım senaryosu da öngörüyor: Örneğin, cihazın alt kısmının katlandığı bir laptop modu ile not alma amaçlı klavye kullanımı mümkün hale geliyor. Çadır modu (tent mode) ise ekranın iki eşit parçasını zıt yönlerde konumlandırarak yüz yüze çift ekranlı canlı çeviri görüşmeleri için ideal bir yapı sunuyor.
Devasa 10 inç ekran ayrıca çoklu pencere (multi-window) modunu da destekliyor; bu sayede üç veya daha fazla uygulamayı aynı anda, sıkışıklık yaşamadan çalıştırmak mümkün oluyor.
Tecno, bu ilk üç katlanabilir cihazını piyasaya sürmek için henüz kesin bir lansman tarihi açıklamasa da, Phantom Ultimate 2, katlanabilir cihazların geleceğine dair heyecan verici bir ön bakış niteliğinde.
İlk yorum yapan olun