
Anker Soundcore Rave 3’ü bir süredir kullanıyorum ve benim için beklentilerimi fazlasıyla karşılayan ürün oldu. Her anlamda bunu söylüyorum. Zaten Anker kalitesini buram buram hissediyorsunuz ve hedeflediği kitleye tam istedikleri türden bir çözüm getiriyor.
Eğlencenin ritmini zirveye taşımayı hedefleyen Anker Soundcore Rave 3, güçlü ses çıkışı, karaoke modu, derin basları ve renkli ışık gösterileriyle partilere yeni bir soluk getiriyor. Anker’in kablosuz hoparlör ailesine eklenen bu yeni model, kısa süre önce Türkiye pazarında satışa sunuldu. Biz de bir süredir bu hoparlörü deneyimleyerek, özellikle yüksek ses kalitesi arayan ve arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmek isteyen kullanıcılar için nasıl bir performans sunduğunu görmek istedik.
Tasarım
Öncelikle ürünümüz büyük bir kutu ile birlikte geliyor. Ürünün gövdesi hem büyük hem de sağlam bir yapıda. Siyah renkte geliyor ve şık tasarımıyla iç ya da dış mekanlarda kullanıma son derece uygun. 9 kilogram ağrılığında ve doğal olarak hafif değil. Ancak taşımak için üzerindeki tutma noktasıyla çok rahat bir şekilde istediğiniz noktaya götürebilirsiniz.
Ürünün üzerinde Anker’in Soundcore markasının logosunu görüyoruz ve bu logoya 6.5 inç subwoofer ile üç adet 2.5 inç’lik tam aralıklı sürücü eşlik ediyor.
Ürünün kontrol butonları ise tepe kısmında. Burada yankı ayarından tutun da mikrofon ses ayarını yapabildiğiniz gibi, yapay zekayla vokal kaldırma gibi kullanışlı özelliğin kontrol butonunu da burada görüyoruz. Bunun dışında güç tuşu, ses ayarı, şarkıları durdurma/oynatma ve Bluetooh butonu da aynı bölümde yer alıyor.
Ürünün batarya durumunu da aynı bölümden takip edebiliyorsunuz, ki bataryaya ilişkin daha detaylı bilgiyi ilerleyen satırlarda sizlerle paylaşacağız.
Soundcore Rave 3’ün arka yüzüne bakıldığında iki adet mikrofonun sağ ve sol bölümlerde yerine yerleştirildiğini görüyorsunuz. Mikrofonları da ana gövdeyle beraber taşıyabiliyoruz. Ayrıca arka yüzde gizli bir bölme de var ve kapağını aşağı doğru indirdiğimizde gain ayarını görebiliyoruz. Bu ayar, giriş sinyalinin seviyesini kontrol etmeye yarıyor ve özellikle mikrofon ya da harici ses kaynakları bağlandığında büyük önem taşıyor.
Ses sinyalinin çok zayıf olması durumunda, gain artırılarak seviyenin yükseltilmesi sağlanabiliyor. Ancak, gereğinden fazla yükseltilen bir gain seviyesi, sesin bozulmasına ve istenmeyen distorsiyonlara yol açabiliyor. Bu nedenle dengeli bir ayar yapılması gerekiyor. Gain ayarının yanı sıra, cihazda ses girişi, USB-C bağlantı noktası, gitar ve mikrofon arasında geçiş yapmaya yarayan bir tuş ile hem gitar hem de mikrofon için çıkış bağlantıları yer alıyor.
Ana gövdenin yani hoparlörün en dikkat çekici özelliği ise karaoke özelliğine sahip olması ve beraberinde gelen iki mikrofonla birlikte eğlence keyfini ikiye katlaması. Yapay zeka desteğini arkasına alan Soundcore Rave 3, bu sayede herhangi bir şarkıyı sadece tek bir dokunuşla karaoke parçasına çevirebiliyor. Sonuca kesinlikle şaşırmamak elde değil.
Mikrofonlar pille çalışıyor ve 2 adet AA pille çalışıyor. Kutu içeriğinden de hoparlörü şarj edebileceğimiz bir USB Type-C kablosu ile bu mikrofonların enerjisini aldığı dört adet AA pil çıkıyor. Anket etiketli bu pilleri mikrofonun alt kısmındaki bölümü döndürerek çıkardıktan sonra taktığınızda kullanmaya başlıyorsunuz.
Mikrofon üzerindeki tuş sayesinde vokal kaldırma seviyeleri ayarlanabilirken, ses seviyesini de hoparlöre gitmeye gerek kalmadan mikrofon üzerinden değiştirebiliyoruz.
Tasarımla ilgili önemli olan bir başka nokta da IPX4 sertifikasıyla geliyor olması. Peki bu neden önemli? Yazımızın başında belirttiğimiz gibi Soundcore Rave 3’ü iç mekanda kullanabileceğiniz gibi dış mekanda da kullanma şansınız var. Zaten asıl keyifli olan tarafı da bu kesinlikle. İşte IPX4’ün avantajını burada görüyoruz ve zorlu hava koşullarına son derece dayanıklı bir ürün olduğunu söyleyebiliriz.
Ses performansı
Tasarım iyi hoş da tabii ki asıl beklediğimiz ses performansı. Ama daha tasarımından başlayarak ürününe bu kadar özen gösteren bir markadan kötü bir performans da beklemiyoruz açıkçası. Zaten geçmişe dönük ürünlerine baktığımızda da Anker’in neler yapabildiğini bildiğimizden beklentimiz açıkçası bu üründen yana yüksek.
Soundcore Rave 3 hem güçlü hem de kaliteli bir ses performansı sunuyor. 160 watt’lık çıkış gücüyle de boyundan büyük iş yapıyor. Bluetooth 5.3 bağlantı teknolojisini kullanıyor ve Samsung Galaxy S25 Ultra’ya bağlanması sadece saniyeler sürdü. Daha hoparlörün güç tuşuna basar basmaz telefona bildirim geldi ve ‘Bağlan’ tuşuna basarak kullanmaya başladık. Yani eşleştirme için uğraşmıyorsunuz, bu kadar basit.
Bu arada kullandığım telefon Galaxy S25 Ultra, ancak ürün sadece bu telefonla uyumlu değil elbette. Diğer Android işletim sistemli telefon ve iPhone’larla da uyumlu çalışıyor.
Ürünü kullanırken hem Spotify ve YouTube Music platformları üzerinden ses kalitesini anlamaya çalıştık ve gerçekten de tatmin edici bir performansla karşılaştık. Ses seviyesini illa ki yüksek tutmanız da gerekmiyor, düşük seviyede olsa da aynı yüksek ve kaliteli sesi alabiliyorsunuz.
Elbette performanstan bahsetmişken burada BassUp’a değinememek olmaz, ki bu Anker’in bu üründe kullandığı özel bir teknoloji. BassUp adından da anlaşılacağı üzere bas seviyesini optimize ederek çok daha güçlü bas deneyimi elde etmimizi sağlıyor. Bu özelliği hoparlörün üst kısmında bulunan bas tuşundan veya Soundcore uygulaması üzerinden açıp kapatabilmek mümkün.
Bas duyup duymamak tamamen keyfimize kalmış. Bası o an çaldığınız müzikte duymak istemediğinizde kapatabilmek mümkün.
Soundcore Rave 3, Anker’in belirlediği Soundcore Signature ses ayarını kullanıcısına sunuyor. Sese ilişkin ayarları değiştirmek isterseniz de ekolayzır imkanı mevcut. Bu açıdan da geçer not aldığını söyleyebiliriz.
Tasarım tarafından konuşurken çok kısa değindik, ama biraz daha üzerinde konuşmaya değer bir noktaya geldi sıra. LED ışık efektleri. Bu hoparlörü çok daha renkli ve ortamlara uygun hale getiren, yüksek ses performansının tasarım ayağını tamamlayan önemli bir nokta.
Gövde üzerinde kullanılan bu LED ışıklar tahmin edebileceğiniz gibi o an çalan müzikle senkronize bir şekilde hareket edebiliyor ve bulunduğunuz atmosferi çok daha renkli bir hale getiriyor. Burada da 8 farklı mod görüyoruz ve LED ışıklar bu modlara göre farklılık gösteriyor. Gökkuşağından tutun da alev, enerji, ortam, flaş yayılma, akış ve karıştır dahil modlar her zevke uygun bir şekilde ayarlanmış.
Sonuç
Soundcore Rave 3’ü yaklaşık bir aydır kullanıyoruz ve tasarımından ses performansına kadar beğendiğimiz bir ürün oldu. 160 watt gücündeki ses çıkışı ile birlikte güçlü basları ve sunduğu dengeli tizlerle tam olması gerektiği gibi. BassUp teknolojisi de düşük frekansların daha derin ve tok bir şekilde hissesilmesini sağlıyor. Ayrıca cihazdaki Auracast özelliğiyle iki adet hoparlör birbirine bağlanabiliyor. Tam şarj ettiğinizde yaklaşık 12 saatlik kullanım mümkün oluyor ve bu açıdan da geçer not aldığı söylenebilir.
Detaylı bilgi ve güncel fiyat için tıklayın.
Sponsorlu İçerik
İlk yorum yapan olun