Spotify’da en çok dinlenen “Anneler”

Bu Anneler Günü’nde Spotify, ebeveynliğin getirdiği sorumluluklar ile hayatı dengeleyen ünlü anneleri kutluyor. Spotify’ın dünya geneline en çok dinlenen anneleri sıraladığı global listede, ilk çocuğu Kulture Kiari Cephus’u 2018 yılının temmuz ayında dünyaya getirenCardi B, en üst sırada yer alıyor. Üç çocuk annesi Beyoncélistenin ikinci sırasında yer alırken, global listenin TOP 5’indeki diğer 3 isim ise sırasıyla; AdeleP!nk ve Shakira.Türkiye’de en çok dinlenen anneler listesinde ise ilk üç sırada sırasıyla, Sezen Aksu,Gülşen ve Nil Karaibrahimgil yer alıyor.

Kendi süper star annesinin Anneler Günü’nü kutlamak için bir yol arayanlar, Spotify dinleyicileri tarafından başlatılan trendin bir parçası olabilir. Peki, ne bu trend? Sadece anneye özel kişisel bir çalma listesi oluşturmak! Spotify verilerine göre, Anneler Günün Kutlu Olsun çalma listeleri, dinlenme oranlarında 2016’dan 2018 yılına kadar kaydedilen yüzde 19 artış ile son birkaç yılda büyüme ivmesi kazandı. Spotify kullanıcıları bugüne kadar toplam, 7,8 milyondan fazla anne-temalı çalma listesi oluşturdu.

Boyz To Men’in “A Song for Mama” adlı şarkısı, Spotify dinleyicileri tarafından oluşturulan Anneler Günün Kutlu Olsun çalma listelerine en çok eklenen şarkı olurken,Meghan Trainor’ın annesi Kelli Trainor ile birlikte seslendirdiği “Mom” ise hemen ardından geliyor. ABBA’nın “Dancing Queen” ve Bruno Mars’ın Just the Way You Are adlı şarkıları da dünya genelinde Anneler Günün Kutlu Olsun çalma listelerinde en çok rastladığımız şarkılar arasında.

İnce düşünülerek seçilmiş şarkılar her çalma listesini, her bir anne için oldukça özel ve eşsiz kılarken, bazı Spotify dinleyicileri çalma listesi kapağı olarak annelerinin fotoğrafını ya da nostaljik bir fotoğraf yükleyerek çalma listelerine daha kişisel bir dokunuş ekliyor.

Çalma listesi kapağınızı daha kişisel hale getirmek çok kolay, sadece aşağıdaki yönlendirmeleri takip etmeniz yeterli:

  • Masaüstü uygulamasını kullanın
  • Çalma listesi görüntüsünü tıklayın
  • Kendi seçtiğiniz görseli yüklemek için GÖRÜNTÜ SEÇ ya da mevcut görseli değiştirmek için GÖRÜNTÜYÜ DEĞİŞTİR ibaresine tıklayın (Seçtiğiniz görsel .jpeg formatında olmalı ve 4MB’tan daha büyük olmamalı)
  • KAYDET ibaresine tıklayın

Geçerli. jpeg’ler ve görseller için Spotify’ın görsel yönlendirmeleri sayfasını ziyaret edip, kullanacağınız görselin geçerliliğinden emin olabilirsiniz. Ayrıca Spotify, fotoda görünen anne ya da herhangi birinin, kullandığınız görseli onaylıyor olduğundan da mutlaka emin olmanızı öneriyor. Ayrıca, anneniz herhangi birinin seçtiğiniz görseli görmesinden hoşlanmıyorsa çalma listenizi gizli de yapabilirsiniz. Çalma listenizi gizli yapmak için kitaplığınızda çalma listeleri başlığı altında bulunan ilgili çalma listesinin ismine tıklayın ve “gizli yap” ibaresini seçin.

Spotify’da Dünya Genelinde En Çok Dinlenen “Anneler” (1 Ocak 2019 tarihinden itibaren alınan dinlenme verilerine dayanmaktadır):

  1. Cardi B
  2. Beyoncé
  3. Adele
  4. P!nk
  5. Shakira
  6. Kehlani
  7. Britney Spears
  8. Alicia Keys
  9. Christina Aguilera
  10. Mariah Carey

Spotify’da Türkiye’de En Çok Dinlenen “Anneler” (1 Ocak 2019 tarihinden itibaren alınan dinlenme verilerine dayanmaktadır):

Spotify’da Anneler Günün Kutlu Olsun çalma listelerine dünya genelinde en çok eklenen şarkılar:

  1. A Song For Mama – Boyz to Men
  2. Mom – Meghan Trainor, Kelli Trainor
  3. Dear Mama – 2Pac
  4. Mama – Spice Girls
  5. Hey Mama – Kanye West
  6. Happy – From “Despicable Me 2” – Pharrell
  7. Dancing Queen – ABBA
  8. Mama’s Song – Carrie Underwood
  9. Just the Way You Are – Bruno Mars
  10. Brown Eyed Girl – Van Morrisson

Anneniz için yeni bir çalma listesi yapacak vaktiniz yok mu? Spotify’ın Mother’s Day Loveçalma listesini her zaman dinleyebilirsiniz. Göze çarpan şarkıları ve Spotify’ın en çok dinlenen anne müzisyenleri keşfetmek için For The Record post içeriğine mutlaka göz atın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.