Sony PlayStation 5 Pro için düğmeye bastı

Insider Gaming’in  yeni bir raporu, Sony’nin PlayStation 5 konsolunun PS5 Pro adı verilen yeni bir versiyonu üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Aynı raporda Sony’nin PS5 Pro modelini 2024 yılının sonlarında piyasaya sürmeyi planladığı belirtiliyor.

Haberde PS5 Pro’da hangi donanım yükseltmelerinin olabileceğine dair çok fazla detay yer almıyor. Sony’den Mark Cerny tarafından dosyalanan bir patente dayanarak, oyunlara ışın izleme efektlerinde iyileştirmeler sağlayabileceği iddia ediliyor.

Elbette bu söylentinin bir geçmişi var. Sony, 2013 yılında PS4’ü piyasaya sürdükten sonra 2016 yılında PS4 Pro konsolunu piyasaya sürdü. Daha güçlü bir işlemci ve GPU içeren bu konsol, oyun çözünürlüğü desteğini 1080p’den HDR ile 4K’ya yükseltti. Ayrıca daha büyük bir sabit diske sahipti.

Inside Gaming ayrıca, yine isimsiz kaynaklar aracılığıyla, Sony’nin 2023’ün sonlarında mevcut PS5 konsolunun çıkarılabilir disk sürücüsüne sahip yeni bir versiyonunu piyasaya süreceğini iddia ediyor. Peki ya PS6 ne olacak diye soruyorsunuz? Makale, gerçek yeni nesil PlayStation’ın en erken 2028 yılına kadar piyasaya sürülmeyeceğini iddia ediyor. Bu raporun henüz Sony tarafından onaylanmadığını unutmayın, bu nedenle uygun miktarda tuz ile alın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.