Şimdi de Snapdragon 810 işlemci geliyor

Mobil cihazlar güçlerinin çok büyük bir kısmını işlemcilerinden alıyorlar. Mobil işlemci üreticisi Qualcomm da yeni nesil mobil cihazların daha yetenekli ve güçlü olması için, yeni nesil işlemcilerinin yol haritasını hazırladı. Qualcomm’un planlarına göre yeni nesil mobil cihazlarda 4K videolar standart hale gelecek. Cihazlar çok daha hızlı bağlantı hızları talep edecekler ve elbette kullanıcılarla bugünkünden çok farklı yollarla iletişim kuracaklar. Tüm bunlar içinse, çok güçlü işlem kabiliyetine sahip olmaları gerekiyor.

Qualcomm yöneticileri, bu hedeflere uygun olarak hazırladıkları Snapdragon 810 işlemcilerinin yılın ikinci yarısında akıllı telefonlarda sıklıkla görülmeye başlayacağından eminler. Bu işlemci aynı zamanda akıllı telefonların 4K videolar çekmek, bu videoları düzenlemek ve oynatmak için gereken işlem gücüne de fazlasıyla sahipler. Dolayısıyla, Snapdragon 810 ile birlikte mobil videolarda 4K patlaması yaşanacak, ki şu anda online video paylaşım servisleri bile 4K videoları desteklemekte sıkıntı çıkarıyorlar. Ancak mobil cihazlarda 4K video çekim kabiliyetinin gelişmesi ile birlikte video paylaşım servisleri, 3G internet sağlayıcısı operatörler, televizyon üreticileri ve teknoloji dünyasının diğer aktörleri de artık hesaplarını 4K çözünürlüğe göre yapmak zorunda kalacak.

4K videoların çok fazla işlemci gücü gerektirmesi, yanında çok fazla enerji tüketimini de getiriyor. Bu da daha efektif çalışan, daha az enerji isteyen işlemcilerin varlığını zorunlu kılıyor. Qualcomm, Snapdragon 810’un bu konuda da hazırlıklı olduğunun altını çiziyor ve yeni DDR4 RAM modülleri ile birlikte Snapdragon 810’un çok daha efektif enerji tüketimi sağladığının altını çiziyorlar.

Qualcomm‘un planları bunlarla da bitmiyor. Firma yeni nesil işlemcilerinin havayı koklayabileceğini ve bu sayede hava ve yiyecek güvenliği konusunda kullanıcılara yardımcı olacağını, evdeki gaz kaçaklarını veya tabaktaki bayat balığı tespit edebileceğini anlatıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.