Xiaomi’nin Türkiye’ye getirdiği yeni telefon modellerinden Redmi Note 12 Pro bu videomda konuğum olacak. Bir süredir kullanma şansı bulduğum Note 12 Pro, hem kesesine uygun hem de gelişmiş özelliklere sahip telefon arayanlara hitap ediyor. O halde gelin, Redmi Note 12 Pro’yu yakından tanıyalım.
Geçtiğimiz günlerde Redmi Note 12 ile ilgili deneyimlerimi bu kanal üzerinden sizlerle paylaşmıştım. Tam bir fiyat/performans çözümü olarak satışa sunulan bir Xiaomi telefon. Yaklaşık 8500 TL’lik bir fiyat etiketi var ve fiyatının hakkını veren özelliklerle donatılmış. Ancak Redmi Note 12 elbette yalnız gelmedi, bir de Note 12 Pro ismini taşıyan bir üst modeli var.
Redmi Note 12 Pro, Note 12 ile kıyaslandığında bazı önemli farklara sahip. Fiyat olarak da aralarında yaklaşık 2 bin TL’lik bir fark var. Bu videoyu izlediğinizde bu fiyat farkını vermenize gerek olup olmadığına da karar vermiş olacaksınız. En azından bu konuda size yardımcı olmaya çalışacağımı söyleyebilirim.
Redmi serisinin bu yeni modeli 6.67 inç büyüklüğünde AMOLED nokta ekranla geliyor. AMOLED ekranın getirdiği avantajları zaten anlatmama gerek yok sanırım. Çok daha canlı renkler ve kullanıcı deneyimi için olmazsa olmaz bir ekran teknolojisi. Dolby Vision desteği ve DCI-P3 geniş renk gamı ile birlikte 4.500.000:1 kontrast oranı sunan bu ekran, parlaklık seviyesi olarak da ortalama bir performans gösteriyor. Yani ışığın bolca olduğu bir ortamda da ekrana yansıyan içerikleri görebiliyorsunuz.
Ekranla ilgili bir başka önemli nokta da göz sağlığını koruyor olması. Uzun süreli kullanımlar söz konusu olduğunda ekran yayılan zararlı mavi ışığın göz sağlığını bozduğunu biliyoruz. Bu açıdan Redmi Note 12, gözlerin zarar görmemesi adına SGS tarafından verilen Eye Care sertifikasını taşıyor ve göz dostu bir ekranı var.
Ekran aynı zamanda 120 Hz yenileme hızı sunuyor. Bu hızı telefonu kullanırken pek çok farklı senaryoda hemen fark edebiliyorsunuz. Oyun oynarken, video izlerken veya internette gezinirken bile kullanıcının akıcı bir şekilde telefonundan yararlanmasını sağlıyor.
İşlemci tarafında da Qualcomm’un geliştirdiği Snapdragon 732G tercih edilmiş. 8 çekirdekli olan bu işlemci telefonun performansını artırırken, bulunduğu orta segment tarafında da iddialı bir hale getiriyor. Bu işlemciye Adreno 618 grafik yongası ile birlikte 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza da eşlik ediyor. Ayrıca Ayarlar’dan Bellek Uzantısı bölümüne girerek sanal RAM da ekleyebiliyoruz. Sanal RAM sayesinde ROM alanından tahsis edilen bölüm kullanılıyor ve birçok uygulama aynı anda çalışırken telefonunuzun darboğaza girmesi önlenmiş oluyor.
Oyun oynadık, telefonu zorlayacak uygulamaları çalıştırdık. Peki tüm bunları yaparken telefonda aşırı ısınma oluyor mu? Yaptığım incelemelerde sıkça ‘Aşırı ısınma sorunu var mı? Telefonun bu kadar ısınması normal mi?’ gibi sorularla karşılaşıyorum. Telefonların belli seviyede ısınması kabul edilebilir elbette ama bazen sıra dışı durumlar da gözlemleriz. Xiaomi, bu açıdan yüksek performans vereyim derken telefon ateş topuna dönmesin diye özel bir soğutma teknolojisi kullanmış. Liquid Cool adını verdiği bu yapıyı şöyle tarif edebilirim: Maksimum termal verimlilik için ısı borusu + çok katmanlı grafit levhalara sahip soğutma teknolojisi. Böylece performans ve sıcaklık kontrolü arasında bir denge sağlanmış oluyor.
Redmi Note 12 Pro’nun iddialı olduğu bir başka özellik de kamera tarafında kendini gösteriyor. Redmi Note 12’den farklı olarak bu kez ana kameranın 108 MP çözünürlüğünde görüntü yakalayabildiğini görüyoruz. Bu önemli bir fark elbette. Bu ana kameraya 120 derece açıya sahip 8 MP ultra geniş açılı kamera, 2 MP makro ve 2 MP derinlik sensörü eşlik ediyor.
108 MP çekim yapabilen bir telefonu şöyle anlatmak lazım: 1 fotoğraf çekiyorsunuz, 108 milyon ayrıntıya ulaşıyorsunuz. Çektiğiniz fotoğraflarda detaylar çok daha belirgin ve ayrıntıların kaybolmaması ölümsüzleşen fotoğraflarınızı da daha değerli kılıyor elbette.
Xiaomi’nin telefonlarında görmeye başladığımız ProCut özelliği de bu modelde destekleniyor. Bu özellik için ayrıca bir ayar yapmamıza gerek yok. Siz 108 MP çözünürlükle fotoğrafınızı çekiyorsunuz, sonra telefon sizin için o fotoğrafı beş kompozisyon seçeneğine bölerek farklı detayların ortaya çıkmasını sağlıyor.
Loş ortamdaki performansı da fena değil ve Gece modunu kullanarak çekim yaptığınızda sizi hayal kırıklığına uğratmıyor diyebilirim.
Redmi Note 12 Pro aynı zamanda 4K video kayıt desteğine de sahip. 4k 30fps video kaydı ile birlikte 1080p’de de 60 fps kayıt yapabiliyoruz.
Ön kamera 16 MP çözünürlüğünde görüntü yakalıyor ve f/2,4 diyafram açıklığına sahip. Bu kamera ile çektiğim görüntülerden genel olarak memnun kaldım. Portre çekimleri de iyi. Video çekmek isterseniz de 1080p 30fps olarak görüntü alabiliyor.
Kamera performansını konuştuk ama tabii ki bunu konuşmak yetmez. Uygulamada bakalım gerçekten iyi iş çıkarıyor mu? Sizi Redmi Note 12 Pro ile çektiğim görüntülerle baş başa bırakıyorum:
Redmi Note 12 Pro ile çektiğim görüntüleri incelemek için tıklayın
Şimdi isterseniz tasarım tarafını biraz konuşalım. Temel olarak Redmi Note 12 ile oldukça benzer bir yapıda olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 202 gram ağırlığında bir telefon, ama hatları ince ve avuca tam oturuyor. Yani tek elde kullanımda rahatsızlık duymuyorsunuz.
Telefonun 4 farklı rengi var: Yıldız mavisi, kutup beyazı, buz mavisi ve elimde gördüğünüz grafit grisi. Bu renkler de çeşitliliği artırdığından zevkinize göre seçme şansınız var.
Redmi Note 12 Pro’nun 3.5 mm kulaklık yuvasıyla gelmesi de bence kıymetli. Birçok telefonda artık bu yuvayı görmüyoruz ve kullanıcılar ya Type-C girişini kullanıyor ya da kablosuz kulaklık tercih ediyorlar. Ama bence geriye dönük destek önemli ve bu açıdan 3.5 mm kulaklık yuvasının telefonda olması kullanıcıya önemli bir avantaj sağlıyor.
Bu kulaklık yuvasının yanında bir speaker’ımız da var. Ses açma/kapama ve güç tuşu sağ kısımda yer alıyor, alt tarafta da Type-C girişi, SIM tepsisi ve hoparlör ızgarası mevcut. Yani telefonumuzda çift hoparlör mevcut.
Biyometrik güvenlik tarafında güç tuşuna yerleştirilen parmak izi sensörünü kullanabileceğiniz gibi yüz tanıma teknolojisini de tercih edebiliyorsunuz.
Son olarak batarya performansına bakalım. Telefon, 5000 mAh kapasiteli bir bataryadan enerjisini alıyor ve 67W hızlı şarj desteği ile geliyor. Redmi Note 12 Pro hem bir günü çok rahat çıkarıyor hem de hızlı şarj özelliği sayesinde dakikalar içinde pili biten telefonunuzu tam şarj edebiliyorsunuz.
Redmi Note 12 Pro, Bluetooth 5,0 ve NFC desteğiyle geliyor.
Cihazla ilgili tek takıldığım nokta Android 11 tabanlı MIUI 13 yazılımıyla geliyor olması. Redmi Note 12 bile Android 13 tabanlı MIUI 14 ile geliyor.
Kutu içeriği tarafı da doyurucu denilebilir. 67W hızlı şarj adaptörü, Type-C kablosu, ekran koruması, telefon kılıfı pakete dahil. Böylece telefonu alanların ek harcama yapmasına gerek kalmıyor.
Sonuç itibariyle Redmi Note 12 Pro bulunduğu segmentte diğer rakipleriyle karşılaştırıldığında fiyatıyla dikkat çeken ve tasarımını da beğendiğim bir telefon oldu. Redmi Note 12 ile birçok açıdan benzese de aralarında kamera ve işlemci tarafında dikkate değer farklar olduğundan seçim yaparken bunları düşünmenizde yarar var.
İlk yorum yapan olun