
Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Xiaomi, yeni telefon modellerini Türkiye’de kullanıcılarıyla buluşturmaya devam ediyor. Türkiye’de telefon üretimine de başlayan şirket, bu kez Redmi serisine eklediği yeni modeli yine Türkiye’den çıkardı ve Redmi 10C’yi kullanıcılarına sundu. Peki bu telefon hangi özellikleriyle öne çıkıyor? 5000 TL’lik fiyatını hak ediyor mu? Gelin, yakından bakalım.
Xiaomi’nin yeni yerlisi Redmi 10C Türkiye’de satışa sunuldu. Uygun fiyatıyla dikkat çeken telefonu kısa bir süre önce kullanmaya başladım ve ilk dikkatimi çeken özellikleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle Redmi serisi, Xiaomi’nin fiyat/performans telefonlarının tam olarak karşılığı olan ürünlerden oluşuyor. C serisi ise yerli modeller olarak dikkat çekiyor.
Daha önce Redmi 9C’yi de deneyimleme şansım olmuştu, ancak o telefon tam bir giriş seviyesi modeldi. Redmi 10C ise daha güçlü bir donanımla geliyor ve fiyatların ‘çıldırdığı’ bugünlerde uygun fiyatlı güçlü telefon arayanların imdadına hızır gibi yetişiyor diyebilirim.
Redmi 10C; işlemci, kamera, batarya ömrü ve büyük ekranıyla öne çıkan bir telefon. Qualcomm’un Snapdragon 680 işlemcisinden gücünü alan Redmi 10C, pek çok oyunu çok rahat bir şekilde çalıştırabildiği gibi, akıcılık noktasında da kullanıcısına sorun yaşatmıyor.
Diablo Immortal ve PUBG Mobile gibi bugünün popüler oyunlarını da keyifli bir şekilde deneyimleyebildiğimiz telefon, 6 nm üzerine inşa edilen sekiz çekirdekli Snapdragon 680’i kullandığından aynı zamanda hem güçlü hem de batarya ömrü tarafında enerji tasarrufu da yapmamızı sağlıyor. Zaten 5000 mAh kapasiteli pili olan telefonun donanımı da güç tasarrufu yaptığından şarj kabusu yaşamadığımız bir telefonu kullanma şansı buluyoruz.
Redmi 10C’nin öne çıkan bir başka özelliği de UFS 2.2 bellek kullanıyor olması. Bu bellek, hem daha hızlı hem de akıcı bir performans sağladığından uygulamalar oldukça hızlı çalışıyor ve verimli bir kullanıcı deneyimi de mümkün oluyor.
Dahili depolama tarafına baktığımızda da 64 GB ve 128 GB dahili hafızalı modelleriyle gelen Redmi 10C, 1 TB’a kadar artırılabilir bellek desteği sağlıyor. 128 GB pek çok kullanıcı için yeterli bir alan sunuyor olsa da, toplamda 1 TB’a kadar bu alanı artırabileceğimizi bilmek elbette bize esneklik kazandırıyor.
Batarya ömrü tarafında da iddialı bir modelle karşı karşıyayız. 5000 mAh kapasiteli bataryadan enerjisini alan Redmi 10C, iki günü aşkın bir süre (standart kullanımda) prize gitmenize gerek kalmadan telefonu kullanmanızı sağlıyor. Bugünün şartlarında oldukça uzun bir süre kesinlikle.
Xiaomi’nin kendi laboratuvarlarında gerçekleştirdiği test sonucuna göre tam dolum yaptığınızda kesintisiz 29 saat okuma, 190 saat müzik dinleme, 19 saat video oynatma (yerel) ve 11 saat oyun oynama imkanı sunan Redmi 10C, 18W hızlı şarj desteğini de beraberinde getiriyor. Kutu içeriğinde ise 10W şarj adaptörü mevcut ve 18W hızlı şarj desteğini kullanabilmek için ayrıca bu ürünü satın almanız gerekiyor.
Gelelim büyük ekranına… 6.71 inç’lik dev ekranıyla dikkat çeken Redmi 10C, Netflix HD ve Prime Video HD gibi platformları desteklerken, izleme deneyimini de iyileştiriyor. Cihazın ekranı da sağlam bir yapıda. Bunun için de Corning Gorilla Glass tercih edilmiş. Böylece çizilmelere ve sert darbelere karşı direnç sağlanmış oluyor.
Ses tarafında da Xiaomi, Redmi 10C’yi gölgede bırakmak istememiş. Önceki nesle göre yüzde 40 oranında daha iyi bir ses performansı sunan telefon, oyun oynarken ya da film/dizi izlerken kullanıcısını tatmin etmeyi başaracak düzeyde.
Kamera performansına gelelim şimdi de… Redmi 10C, ön yüzünde 5 MP kamera bulunduruyor. Selfie çekimlerinde iyi sonuçlar elde edebilirken, arka yüzdeki kamera kurulumuyla da kendi segmentindeki diğer rakip telefonlara ciddi bir rakip olacağa benziyor. 50 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen bir ana kamera kullanan Redmi 10C’nin bu kamerasına 2 MP derinlik sensörü eşlik ediyor.
Yüksek çözünürlüklü çekimleri ile daha fazla detayların yakalanabilmesini sağlayan telefon, derinlik sensörünü kullanarak da bokeh efektini başarılı bir şekilde verebiliyor. Bu da hayranlıkla baktığımız portre fotoğrafların ortaya çıkmasını sağlıyor.
Gri, yeşil ve mavi olmak üzere üç farklı renkte satışa sunulan Redmi 10C, kutu içeriği bakımından standartları karşılıyor. Şarj adaptörü, şarj kablosu ile donatılan kutu içeriğinde maalesef telefon kılıfı yer almıyor. Ayrıca telefonun ekran koruyucusu da bulunmadığından ürünü açtığınızda ayrıca koruyucu almanız gerekiyor.
Sonuç itibariyle Redmi 10C, fiyatının hakkını veren bir telefon olmuş. Kutu içeriğinde bazı minik tasarruflara gidilmiş olsa da, son günlerde oldukça yüksek seyreden fiyatları düşündüğümüzde Redmi 10C tam bir fiyat/performans telefonu diyebiliriz.
İlk yorum yapan olun