POCO Pad inceleme

Sürekli gelişen teknoloji dünyasında tablet modelleri de yenilenmeye devam ediyor. Ama bu kez özel bir konuğum var, çünkü POCO markasının piyasadaki ilk tabletini sizlerle tanıştırmak istiyorum. Dubai’de düzenlenen lansmana katılma şansı buldum geçen haftalarda ve ilk kez orada gördüm. Şimdi Türkiye’de de satışa çıktı ve yaklaşık 10 bin liralık bir fiyat etiketi var. Bu videoyu hem POCO Pad’i sizlere anlatmak hem de bu verdiğiniz fiyata ne alacağınızı göstermek için çekmek istedim. O halde değerli vaktinizi çok da almadan gelin, POCO Pad’e yakından bakalım. Hadi başlıyoruz! – DEVAMI …


Apple’ın iPad’leri, Samsung’un Galaxy Tab serisi, Huawei’nin MatePad’leri derken piyasada oldukça güçlü tablet modelleri var. Öyle ki bu tabletlerin bazıları var ki bir laptoptan farksız ve hem sunduğu ergonomi hem de güçlü donanımıyla laptopun yerini çoktan almış durumda.

Ancak her tabletten bir bilgisayar olmasını bekleyecek değiliz. Biraz daha bütçemize uygun olan, oyun oynayabildiğimiz, günlük rutin işlerimizi yapabildiğimiz, online toplantılara katılabildiğimiz ve hatta akıllı kalemle not alıp çizim yapabildiğimiz bir tablet de pek çok kişi için önemli bir ihtiyaç. İşte POCO Pad tam olarak bu noktada karşımıza çıkan, markanın ilk tableti.

Her ürün incelemesinde yaptığım gibi ilk tasarımıyla başlayalım. POCO, tabletin şık ve sağlam yapısını tasarlarken bence iyi bir iş çıkarmış, bu sadece tabletin şık görünmesiyle ilgili bir durum değil tabii. Özellikle de plastik yapılı ürünlere kıyasla ekstra dayanıklı bir tablet. Cihaz, tamamen alüminyumdan yapılmış şık bir yekpare tasarıma sahip. Ayrıca, daha fazla dayanıklılık için Corning Gorilla Glass 3 ile korunan ve çizilmelere ve ani düşmelere karşı dayanıklı hale getiren bir ekran paneli ile donatılmış.

Özellikle elde veya çantada taşımayı planlıyorsanız, belirtilmesi gereken bir diğer önemli husus da cihazın ağırlığı. Bu açıdan baktığımızda ağırlıklı olarak metal yapıda olması nedeniyle yaklaşık 571g ağırlığında.

POCO Pad’in 12.1 inç büyüklüğünde IPS LCD ekranı var. Ekranı, 1600 x 2560 piksel çözünürlüğe sahip ve 120Hz yenileme hızı sunuyor. Maksimum 600 nit parlaklık seviyesine ulaşıyor ve en güneşli gökyüzünde ekrandaki içerikleri okuyabiliyorsunuz. Ama bir parantez açacağım burada. Ekran yoğun ışık altında bile okunabilir kalıyor kalmasına, ancak nihayetinde her yere rahatça taşıdığımız bir tablet kullanıyoruz, o yüzden bence minimum 1000 nit parlaklık daha iyi olurmuş. Daha iyi bir sonuç almak için güneşi doğrudan arkadan almamak en iyisi sanırım.

Biliyorum pek çoğumuz bunu genelde göz ardı ediyor ve cihazın başka teknolojilerini ön planda tutuyor. Ama şunu unutmamak gerekir ki gözlerimize iyi baktığımız sürece kullandığımız cihazdan daha fazla verim alabiliriz. Çünkü yeri geliyor saatlerce aralıksız ekran başında oluyoruz ve gözlerimizi yıpratacak bir ekranın karşısında olmak gerçekten çok kötü. Günümüzde markalar buna dikkat ediyor ve göz korumasını göz ardı etmiyorlar, POCO Pad de öyle. Donanım seviyesindeki mavi ışık filtrelemesi ile gözlerinizi koruyor ve göz yorgunluğunu azaltıyor.

İşlemciye geçmeden bir de ses performansından bahsetmek istiyorum. Tabletin öne çıkan özelliklerinden biri, bence kesinliklke dörtlü hoparlör ses sistemi eşliğinde Dolby Atmos desteği sunması.

POCO, tabletin hem sol hem de sağ tarafına ustaca yerleştirdiği hoparlör ızgarası delikleriyle çok iyi bir ses dağılımı sağlıyor. Ses kalitesi konusunda endişeleriniz varsa net söyleyeyim, POCO Pad gayet iyi iş çıkarmış. Ses seviyeleri tavan yapmasa da, ses net ve bas etkisi oldukça makul. Ek bir bonus olarak, POCO bu cihaza bir kulaklık girişi yani 3.5 mm kulaklık jakı da eklemiş ki bu pek çok tablette bugün bulacağınız bir yuva değil. Bu geriye dönük destek bile POCO Pad’i tablet sektöründe pozitif ayrıştırmaya yetiyor.

Diyeceksiniz, peki Selim bu tabletin işlemcisi ne kadar iyi? Günlük rutin uygulamalarımda nasıl performans gösterir, oyunları yüksek performansta oynamak istersek nasıl bir sonuç alırım. POCO Pad’de 2.4GHz frekansında çalışan Sekiz çekirdekli Snapdragon 7s Gen 2 işlemci var. Bu işlemci tableti daha çok gündelik kullanım için iyi bir seçim haline getiriyor. Zorlu oyunları akıcı bir performansta çalıştırmak için tasarlanmamış olsa da, yine de pek çok oyunun üstesinden rahatça geliyor. Ama daha çok günlük işler için ihtiyaçları karşılıyor. Ayrıca YouTube, Netflix, Amazon Prime gibi platformlardan içerikleri izlemek için de çok iyi bir tablet.

Snapdragon 7s Gen 2 işlemci özellikle orta sınıf tabletler için tasarlandı, ancak göze çarpan performansı, Xiaomi HyperOS’un bir parçası olarak entegre edilen Xiaomi’nin oyun turbo yazılım özelliği ile birleştirildiğinde ortaya çıkıyor. Bu yazılımın cihazınızı optimize etmesinin temel yollarından biri, gerekli olmayan çalışan uygulamaları tanımlamak ve oyun için RAM’i boşaltmak için bunları kapatmak. CPU ve GPU saat hızlarını artırarak performansı yükseltirken, çözünürlükten minimum ödün vererek daha fazla güç elde edebiliyor.

Bu güçlü kombinasyon, performansı optimize ederken, yüksek talep gören, yoğun kaynak gerektiren oyunları çalıştırırken kare hızlarını önemli ölçüde artış sağlıyor. GAMETURBO menüsü, oyun oynarken erişilebilir olduğunda her zaman arka planda çalışıyor. Bu menü ile ek alan boşaltma, oyunu kaydetme, performansı izleme, belleği temizleme, sesinizi değiştirme ve hatta oyununuzu TV gibi WiFi destekli bir akıllı cihaza aktarma gibi gelişmiş özellikleri kullanabilirsiniz. Asphalt 9 ve Call of Duty Mobile gibi yoğun ilgi gören oyunları deneyimledim ve sonuçtan memnun kaldım.

256 GB depolama alanıyla gelen POCO Pad, 8 GB RAM’e sahip. microSD kart kullanırsanız toplam hafızayı fazlaca artırabilirsiniz.

Ve yazılım. Xiaomi HyperOS yüklü olarak kutusundan çıkan POCO Pad, tertemiz görünüyor. Yani gereksiz bloatware’lerden arınmış halde geliyor. Yazılımla birlikte gelen önceden yüklenmiş tek uygulama Netflix.

Ve geldik POCO Smart Pen’e. Bu tabletle birlikte bu kalemi de kullanırsanız tabletten çok daha farklı bir noktada yararlanma şansınız oluyor. İster not tutun, ister çizimlerinizi yapın. Seçim size kalmış. Eşleştirmek de oldukça basit ve kalemin iki tuşuna aynı anda bir süre basılı tuttuğunuzda eşleştirme uyarısı ekrana geliyor. Yani saniyeler içinde kalemi bağlayabiliyorsunuz.

Bu akıllı kalem, bir kalem tutuyormuş hissini veriyor ve tablette çalışırken yabancılık çekmiyorsunuz. Ayrıca USB Tip C şarj portu üzerinden kolayca şarj edebiliyorsunuz. Ve mevcut kalemin yıpranması veya sorun yaşaması durumunda değiştirilebilir ek bir kalem ucu da POCO Smart Pen’in kutu içeriğinde mevcut.

Akıllı kalemler, geleneksel yazma araçları ile modern teknoloji arasında kusursuz bir geçiş sunarak dijital cihazlarla etkileşim kurma şeklimizde devrim yaratıyor. Bir akıllı kalemin performansını belirleyen en önemli faktör de haliyle gecikme süresi. Akıllı kalemler bağlamında gecikme, kalemin fiziksel olarak hareket etmesi ile ilgili “dijital mürekkebin” ekranda görünmesi arasında meydana gelen gecikme. Daha düşük gecikme süresi, daha doğal, duyarlı ve kalem ve kağıt kullanma hissine daha çok benzeyen bir yazma deneyimi anlamına geliyor. Düşük gecikme süresi, çizim, not alma veya grafik tasarım gibi hassasiyet gerektiren görevler için son derece önemli. Yüksek gecikme süresine sahip bir kalem kullanmak, çalışmanızın akıcılığını kesintiye uğratabilir ve genel kullanıcı deneyimini zayıflatabilir.

Peki POCO Smart Pen nasıl? Yaptığım testlere göre, son derece iyi performans gösterdi ve gecikme süresi de oldukça düşük. Ekranda yazı yazarken ve çizim yaparken gözle görülür bir gecikmeyle karşılaşmadan sorunsuz bir performans alabiliyorsunuz.

Tabletlerde genelde arka planda kalan kameralar aslında bazı noktalarda önemli görevler üstleniyor. Tablet kullanımımda arka kameraya bugüne kadar hiç ihtiyacım olmadı, yalan yok. Ama ön kamera dediniz mi akan sular duruyor. Çünkü burada selfi çekiminden öte online toplantılarda hayati bir işlevi var.  Burada iyi iş çıkarıyorsa işlerim için kullanabileceğim bir tablet oluyor. Peki POCO Pad bu açıdan nasıl?

Tablet, biri arkada ve diğeri önde olmak üzere iki adet 8MP kamera sensörüyle donatılmış. Her iki kamera da makul bir kalite sunuyor ve günlük kullanım için fazlasıyla yeterli. Bununla birlikte, maksimum kayıt çözünürlüğü1080P 30 fps ile sınırlı. Gece modu, HDR, AI Kamera, Filigran ve 720p’den 1080p’ye kadar farklı video kayıt çözünürlükleri dahil kamera özellikleri de elinizin altında. Ön kamera da işini iyi yapıyor ve günlük iş rutinimde beni yarı yolda bırakmadı.

Geldik batarya ömrüne. POCO Pad, 33W şarj adaptörü ve 16 saate kadar kullanım sağlayabilen 10.000mAh’lik büyük bir batarya ile geliyor. Bu şarj adaptörüyle bu koca pili 1 saat 55 dakika içinde %0’dan %100’e kadar tamamen şarj edebiliyorsunuz.

Bir başka önemli özellik de tabletin WiFi 6 bağlantısını desteklemesi. Bu özellikten en iyi şekilde yararlanmak için tek ihtiyacınız olan uyumlu bir yönlendirici ve hızlı bant genişliği bağlantısı.

Peki POCO Pad kimlere göre? 10 bin lirayı hak eden bir tablet mi? İster öğrenci, ister profesyonel ya da sıradan bir kullanıcı olun, POCO Pad günlük rutinlerinizi sürdürmenizde fazlasıyla iş görüyor ve 10 bin liralık fiyatıyla da bu segmentte bir tablet arayanlar için uygun bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Güncel fiyat ve detaylı bilgi için tıklayın.

 

Sponsorlu İçerik


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.