Panasonic Microsoft bulut çözümü sağlayıcısı programına katıldı

Yeni Microsoft bulut hizmetleri, Panasonic’in yeni dayanıklı Windows mobil cihazları hizmete alındığında BT’nin yönetimi için harcanan süreyi büyük ölçüde azaltıyor ve kullanıcı deneyimini önemli derecede iyileştiriyor.

Panasonic TOUGHBOOK, müşterilerinin kullanıma alım sürecini ve yönetim hizmetlerini basitleştiren Microsoft Bulut Çözümleri Sağlayıcısı programına katılan ilk dayanıklı mobil bilişim sağlayıcısı oldu. Müşteriler artık Panasonic’in dayanıklı Windows mobil cihazlarını bulut temelli yapılandırma ve kullanıma alma hizmeti olan Windows Autopilot ile hizmete alarak, BT’nin yönetimi için harcanan süreyi büyük ölçüde azaltıyor ve kullanıcı deneyimini önemli derecede iyileştiriyor.

Müşteriler Windows 10 Pro’lu Panasonic TOUGHBOOK notebook veya tabletlerin siparişlerini verirken yapılandırmayı ve hizmete alma işlemlerini Windows Autopilot ile yönetme seçeneğini tercih edebiliyorlar. Panasonic daha sonra cihazların donanımını Cardiff’teki Avrupa yapılandırma ve hizmet merkezinde buluta kaydediyor. Bu hizmet, her cihazın yapılandırma ayarının buluta gönderilmesini sağlıyor. Bir sonraki aşamada cihazlar doğrudan kullanıcılara gönderiliyor. Kullanıcılar da cihazı kutudan çıkardığında ve kendilerine verilen bilgilerle giriş yaptığında, şirketlerine ait kurulum için gerekli yapılandırma bulut üzerinden otomatik olarak cihaza ulaştırılıyor.

Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler Avrupa Çözümler ve Mühendislik Genel Müdürü Jon Tucker, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu yeni hizmete alma seçeneği, farklı konumlarda çalışanlar bulunduğu veya yüzlerce cihazın yapılandırılması gereken durumlarda müşterilere önemli avantajlar sunuyor. BT ekiplerini her cihaza aynı imajı yükleme zorunluluğundan kurtarıyor ve hizmete alım ve yönetim işlemlerini otomatikleştiriyor.”

Microsoft 365 Başkan Yardımcısı Brad Anderson da “Normalde IT profesyonelleri, kurumsal cihazlara yükleyeceği imajı oluşturmak ve özelleştirmek için çok zaman harcıyor. Windows Autopilot, bu duruma yepyeni bir yaklaşım getiriyor. Son kullanıcının gözünden bakıldığında cihazlarını kullanıma hazır hale getirmek için birkaç basit adım yeterli oluyor. Bir BT profesyonelinin gözünden baktığımızda da Autopilot imajlama ve kayıt sürecini yönetiyor. Son kullanıcıların ise cihazı ağa bağlamaları ve kendilerine verilen bilgileri doğrulamaları yeterli. Bunun dışında her şey otomatik bir şekilde yapılıyor” dedi.

Windows Autopilot, ilk hizmete alımdan ömrünün sonuna kadar Windows cihazlarının yaşam döngüsünün her aşamasını hem BT hem de son kullanıcılar için basitleştiriyor. Bulut temelli hizmetlerden faydalanan Autopilot, hizmete almanın, yönetmenin ve cihazları kullanımdan çıkarmanın genel maliyetlerini, BT departmanının bu işlemler için harcaması gereken zamanı ve yönetmesi gereken altyapı miktarını düşürürken son kullanıcıların tamamına kolay bir kullanım sunarak azaltıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.