Otomobili SMS’le hack’lediler

SMS‘le otomobil hack’lenebileceğini ispat etmek isteyen araştırmacılar, bunu yardımcı bir cihazla da olsa yapmayı başardılar. University of California, San Diego’dan bir grup araştırmacı, bir Corvett‘i telefondan hack’leyebildi.

Araştırmacılar, aracı hack’leyebilmek için Mobile Devices tarafından üretilen, otomobile bağlanan bir cihazdan faydalandı. Bu cihaz, normalde otomobil veya kamyon filolarının hız ve konumunu tespit etmekte kullanılsa da araştırmacılar, cihazın mobil ağa bağlanma özelliklerinden faydalanarak otomobili bir dizi SMS yoluyla hack’leyebildi. Bununla birlikte Mobile Devices’ın araştırma takımının kullandığı donanımdaki açığı şu an itibariyle kapattığını söylemekte fayda var. Dahası açık olsa bile saldırıyı düzenlemek o kadar kolay değil, çünkü Mobile Devices’ın cihazının kullandığı telefon numarası, herkes tarafından bilinmiyor.

University of California araştırmacılarının gösterdiği bu hack, elbette ilk değil. Daha önce Tesla Model S, Fiat Chrysler ve GM’ye ait otomobillerin hack’lenebildiği ortaya çıkmıştı. Yine de araştırma, üst seviye teknolojilere sahip otomobillerin halen saldırılara açık olduğunu göstermesi açısından önem taşıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.