Oppo Reno 11F 5G model telefonla Türkiye pazarında yeni bir sayfa açan Oppo, A serisi modellerini de Türkiye’de kullanıcılarıyla buluşturuyor Şirketin en uygun fiyatlı A38 modelinin ardından bu kez bu telefonun bir tık üst modeli A60 karşımıza çıktı.
Her telefon incelememde olduğu gibi A60’a da önce tasarım tarafıyla başlayalım. Oppo A60 dayanıklı bir telefon. Üst düzey darbe direncine sahip olan A60 yere düşse de bana mısın demiyor. Pek çok zorlu testten geçtiğinden darbe direnci oldukça iyi seviyede ve sizi yarı yolda bırakmıyor.
Ayrıca IP54 sertifikası olduğundan su ve toza karşı da dayanıklı. Suya dayanıklıdan kastım tabii ki telefonu havuza sokmak değil. Mesela sağanak yağmur altında telefon kullanırken ya da bir şekilde su sıçraması olduğunda sorun yaşamıyorsunuz.
A60 dayanıklı olduğu kadar inceliği ve hafifliğiyle de öne çıkan bir model olmuş. Telefonu kutusundan çıkardığımda ilk fark ettiğim şey şık tasarımıyla birlikte bu ince ve hafif tasarım oldu. 7.68 mm inceliğinde 186 gram ağırlığında. Kullanırken de cebinizdeyken de bunun avantajını fazlasıyla görüyorsunuz.
Tasarımını da beğendim. Arka yüzde iki halkaya kameralar yerleştirilmiş ve Dalga Mavisi ile Gece Moru olmak üzere iki farklı renkte satılıyor. Bu gördüğünüz Gece Moru rengi, bence gayet güzel görünüyor. Ama Dalga Mavisi ayrı bir güzel, çünkü Manyetik Parçacık Tasarımı ile renk geçişleri güzel duruyor ve deniz dalgası gibi bir hissiyat veriyor. Camı andıran arka panel parmak izi de bırakmıyor ki bu da göz ardı edilmemesi gereken önemli bir nokta.
Bu telefonda aynı zamanda ıslak dokunma özelliği var. Dokunmatik çip içinde gelişmiş bir dokunma algılama algoritması sayesinde ekran ıslakken dokunmatik doğrulama ve yanıt verme hızını artıyor ve ıslak elle de telefonu kullanabiliyorsunuz.
@ozturkselim Oppo A60 ve ıslak dokunma özelliği💧İŞBİRLİĞİ #oppo #oppoA60 #tech #tiktok #trend #viral
Ekrana geldiğimizde öyle çok ince bir ekran çerçevesi yok, ama bu segmentte bir telefon için de bekleneni verebilen bir telefon. 6.67 inç büyüklüğünde bir ekran kullanıyor ve 90 Hz yenileme hızı sunuyor. 90 Hz artık bu seviye telefonlar için yeni standart olduğundan üzerinde durmuyorum. Ekran parlaklık seviyesi söz konusu olduğunda burada iyi sonuç alıyorsunuz. Çünkü 950 nit tepe parlaklık seviyesine ulaşılabiliyor. Bu ultra parlak ekran sayesinde gündüz dışarıda telefonun ekranına baktığınızda içerikleri rahatlıkla görebiliyorsunuz ve A60’ın ekranı, akıllı telefonlardaki en parlak LCD ekranlar arasında yer alıyor diyebiliriz.
Ses tarafında da Oppo A60 boyundan büyük iş çıkarıyor. Bunu söylememdeki en önemli nokta %300 Ultra Ses Düzeyi Modu. Bu mod sayesinde telefonunuzun sesini gürültülü bir ortamda olsanız dahi çok rahat bir şekilde duyabiliyorsunuz. Sesi fazlasıyla yükselten bir özellik.
Batarya tarafında da Oppo A60 iyi duruyor. 5000 mAh kapasiteli bataryadan enerjisini alıyor ve beraberinde 45W SuperVOOC hızlı şarj teknolojisini destekliyor. Yani telefonumuzun bataryası hem uzun ömürlü hem de 45W SuperVOOC teknolojisi sayesinde 30 dakikalık bir sürede bataryanın yarısını şarj edebilmenize olanak veriyor. Tam dolum yaptığınızda yaklaşık 14 saat video oynatabilirken, 30 saat de arama yapabiliyorsunuz.
Ama bir bataryada aradığımız sadece bunlar değil. Oppo, uzun yıllar kullanılabilmesi için batarya ömrünü uzatan bir teknolojiyi de kullanıyor. Akıllı şarj özelliği sayesinde sizin kullanım alışkanlıklarınızı baz alarak batarya daha verimli kullanılıyor. Bu özelliği Pil ayarlarına girerek Pil Durumu üzerinden açabiliyorsunuz. Ayrıca şarj limiti özelliğini aktif hale getirerek bataryanın doluluğu %80’e ulaştığında şarj işlemini otomatik olarak durdurabilirsiniz.
Ve geldik performans kısmına. Oppo A60’ta Qualcomm’un geliştirdiği Snapdragon 680 4G işlemcisi var. 6 nm sürecinde üretilen bu işlemci pek çok uygulamayı sorunsuz ve hızlı bir şekilde kullanabilmenizi sağlıyor. Hemen her oyunu bu telefonla sorunsuz deneyimleyebilirsiniz ve günlük rutin uygulamlarınızda da takılmadan size eşlik edebiliyor.
Bu işlemcinin güzel yanlarından biri yüksek performans sunarken daha az güç tüketiyor olması. Bu da elbette bataryanızın tüm gün dayanmasını sağlıyor ki bu sayede gün içinde şarj sıkıntısı çekmiyorsunuz.
Depolama tarafına gelince… Telefonun hem 128 hem de 256 GB’lık modelleri bulunuyor ve her iki modelde de 8 GB RAM mevcut. Burada size naçizane şunu önerebilirim: 128 GB hafızalı bir telefon almayın. Malum, günümüz standartlarında artık depolama alanları yeterli gelmiyor ve özellikle de benim gibi bol bol video ve fotoğraf çekip telefona dizi bölümleri indiriyorsanız bir yerden sonra sorun yaşayabilirsiniz. O yüzden almışken 256 GB’lık modeli tercih etmenizi öneriyorum.
Oppo A60 8 GB RAM’le geliyor ve istersek RAM Genişletme özelliğinden yararlanabiliyoruz. Bu özellik depolama alanından kullanım yaparak RAM’a ‘sanal’ takviye yapmanızı sağlıyor ve telefonda birden çok işi aynı anda yaparken telefonunuzun darboğaza girmesini engelliyor. Ama tabii ki bu özellikten öyle mucize falan beklemeyin. Çünkü performans noktasında bu özellik fiziksel RAM’in oldukça gerisinde ve sınırlı bir destek sağlıyor.
Telefonun arka yüzünde çift kamera mevcut. İki halka şeklindeki tasarımda ana kamera tepedeki halkada yer alıyor ve 50 MP Ultra Net ana kameraya sahip. Bu ana kameraya 2 MP portre kamera eşlik ediyor. Ön yüzde de 8 MP selfie kameramız var. Portre Modu, AI Portre Rötuşlama ve Çift Açılı Video gibi özellikleri birkaç dokunuşla kullanabiliyorsunuz.
Ultra Net çekim için Yüksek Çözünülük modunu etkinleştirmeniz yeterli. Çekimlerinizdeki detaylar böylece çok daha belirgin bir hale geliyor.
Oppo A60’ta bulunan 360 derece NFC sayesinde dijital cüzdanınızdaki kartlara erişmek için kartlarınızı arka, ön ve üst çerçeveye temas ettirerek tanıtabilirsiniz.
Son olarak da şu bilgiyi vereyim. Oppo bu telefonların 4 yıl boyunca ilk günkü gibi kullanabileceğini söylüyor ve bunu da laboratuvarlarında gerçekleştirdiği 48 Ay Akıcılık Koruması testlerine bağlıyor.
@ozturkselim Oppo A60 Türkiye’de satışa çıktı | 60 saniyede anlatıyorum İŞBİRLİĞİ #oppo #oppoa60 #tech #tiktok #trend #viral
Gelelim fiyatlara. Oppo A60’ın 128 GB’lık modeli 10 bin 499 TL, 256 GB’lık modeli ise 11 bin 999 TL. Telefonu yaklaşık iki haftadır kullanıyorum ve akıcılık noktasında bir sorun yaşamadım. Bu fiyatlarda bence iyi bir telefon ve saydığım özellikler sizin için önemliyse ve bu bütçede bir telefon arıyorsanız aklınızda olsun.
Detaylı bilgi için tıklayın.
Sponsorlu İçerik
İlk yorum yapan olun