Num Lock tuşu ne işe yarar?

Bilgisayarımızın en önemli parçalarından birisi de klavyemiz. Birçok kişi klavyede genel olarak sağ tarafta yer alan tuşların ne işe yaradığını bilmiyor. Bu tuşlardan biri olan “Num Lock” tuşunun aslında oldukça önemli bir görevi bulunuyor. Peki Num Lock tuşu ne işe yarar?

Klavyemizde bulunan birçok tuş bulunuyor. Bu tuşların çoğunun ne işe yaradığını biliyoruz. Ancak Home, End, Del, Instert gibi tuşların ne işe yaradığını birçok insan bilmiyor. Genel olarak bu tuşlar aslında çok da fazla işinize yaramıyor. Ancak bu tuşlar arasında bulunan Num Lock tuşu oldukça önemli.

Çünkü eğer bu tuşa yanlışlıkla basarsanız klavyeniz bozuldu diye düşünebilirsiniz. Çoğu klavyenin sağ tarafında numara tuş takımları bulunuyor. Bu takımlar birçok kişinin yardımına koşuyor. Çünkü üstten numaralara basmak zor olabiliyor. Ancak sağ tarafta bulunan numaralar telefonlardan alıştığımız şekilde sıralandığı için oldukça rahat bir kullanım sunuyor.

Hal böyle olunca insanlarda bu tuşların arada çalışmadığını internette yazıyor. Çünkü bu tuşların çalışması için Num Lock tuşunuzun açık olması lazım. Eğer yanlışlıkla Num Lock tuşuna bastıysanız bu tuşlar çalışmayacaktır. Bu yüzden şifrelerinizi bile yanlış yazabilirsiniz. Num Lock tuşu bu tuşları açıp, kapamaya yarıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.