Nearby Share: Airdrop Android telefonlara geliyor

Apple’ın uzun süredir iPhone ve iPad sahiplerine sunduğu Airdrop özelliği, kullanıcıların internet kullanmadan kendi cihazlarını birbirlerine yakın tutarak veri transferini hızlıca gerçekleştirmelerine olanak veriyor. Android cihazlarda ise uzun yıllardır bu tip bir özellik yoktu; ta ki Nearby Share gelene kadar. İşte Google’ın AirDrop benzeri o özelliği…

Ağustos ayında aktif hale gelmesi beklenen ve Türkçe’ye çevrildiğinde Yakın Paylaşım olarak da lanse edilen Nearby Share, temel olarak AirDrop ile aynı işlevi görüyor. Yani kullanıcılar internet kullanmaksızın telefonlarını birbirlerine yakınlaştırarak fotoğraf, video ve diğer içeriklerini kolayca ve hızlıca paylaşabiliyor.

İnternetin çekmediği yerde hayat kurtaran bu özellik, aynı zamanda internet kotanızı harcamamanızı sağlarken, gereksiz yere beklemenize de gerek kalmıyor ve oldukça hızlı bir şekilde dosyalarınız transfer ediliyor.

Android 6.0 ve üzeri Android sürümlerde kullanılabilecek olan Nearby Share için herhangi bir uygulamayı indirmenize de gerek olmayacak. Telefonda zaten yüklü olacağından sadece dosyalarınızı seçip bu özelliği aktif hale getirmeniz yeterli.

Ancak bu özellik Huawei ve Honor cihazlara (yeni modellere) gelmeyecek. Google servislerinin bir parçası olacak olan Nearby Share, Google lisansına sahip olmayan cihazlarda bulunmayacak. Bu noktada Huawei ve Honor cihazların kendi uygulamalarını kullanıcıların tercih etmesi gerekecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.