İşte Android’in yeni sürümü

Android‘in önümüzdeki sene telefonlara gelecek olan yeni sürümünün adı, Android Marsmallow olarak kesinleşti. İlk kez Google IO 2015’te gösterilen yeni sürüm, bugüne kadar “Android M” adıyla tanınıyordu.

Android Marsmallow ortaya çıkana kadar yeni sürümün ismi hakkında birçok söylenti ortada dolaşıyordu. Android M için yapılan tahminler arasında milkshake’ten muffin’e “M” harfiyle başlayan birçok tatlı ismi vardı.

Android Marshmallow, daha basit uygulama izinleri, daha iyi bellek yönetimi ve yeni pil tasarrufu teknikleriyle geliyor. Değişiklikler büyük olmasa da arka planda da birçok geliştirme var. Önemli yeniliklerden olan Google Now on Tap, Google’da arama yapmadan önce web sayfalarını ve mesajlarınızı tarıyor ve ne istediğinizi siz söylemeden tahmin edebiliyor.

Android Marshmallow‘un final geliştirici önizleme sürümünü beta kullanıcılarına göndermeye başladığından final sürüme oldukça yakınız. Tabi ki her zaman olduğu gibi yeni sürüm, ilk olarak Nexus telefon ve tablet kullanıcılarına sunulacak. Marshmallow‘un diğer marka telefonlara ulaşması ise, final sürüm yayınlandıktan sonra aylar sürebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.