İşte 2021 yılının en değerli markaları

Kantar BrandZ, her sene yaptığı gibi bu yıl da yılın enlerini belirledi ve 2021 yılının en değerli markalarını sahneye çıkardı. İşte ilk 10’a girmeyi başaran markalar…

Pandemi ile birlikte özellikle de teknoloji şirketlerinin geliri ciddi seviyede artış gösterdi. BrandZ’nin yayınladığı 2021 yılının en değerli markaları listesi de bu durumu açıkça ortaya koyuyor. Dünyanın en değerli 100 markası, bu yıl gelirlerini yüzde 42 oranında artırarak 7 trilyon dolar gelir yarattı. Ekonomik krizin teğet geçtiği teknoloji markaları listede başı çekerken, dünyanın en değerli 10 markası teknoloji devlerinden geçilmiyor.

İşte 2021 yılının en değerli ilk 10 markası:

Amazon: 2021 yılında yüzde 64 oranında büyüdü ve 684 milyon dolar gelir yaratarak ilk sıraya yerleşti.

Apple: Her yıl olduğu gibi bu sene de Apple liste dışı kalmadı ve gelirlerini yüzde 74 oranında artırarak 612 milyon dolar gelir yarattı ve 2. sırada kendine yer buldu.

Google: Google’sız hayatı pek çok kimse düşünecek durumda değil ve hayatımızın merkezinde olan bir şirket. Hal böyle olunca şirket, yatırımlarına devam ediyor ve bu durum gelirlerine de yansıyor. Google, %42 oranında büyüyerek 458 milyon dolara ulaştı.

Microsoft: Dijital dönüşüm sürecine en hızlı adapte olan şirketlerden biri de hiç şüphesiz Microsoft oldu. İlk günden evden çalışma düzenine geçen şirket, sunduğu çözümlerle uzaktan çalışanlara ya da uzaktan eğitimlerini sürdürenlere eşlik etti, gelirlerini artırmasını bildi. Microsoft, %26 oranında büyüyerek 410.27 milyon dolara ulaştı.

Tencent: Pandemi sürecinde evde daha fazla zaman geçirirken, mobil oyunlara da daha fazla para harcadık. PUBG isminin mimarı olan Tencent de bu açıdan gelirlerini artırmasını bilen bir şirket oldu. Tencent, %60 oranında büyüyerek 240.93 milyon dolara ulaştı.

Facebook: Kendi adının eskisi kadar hükmü olmasa da, WhatsApp ve Instagram gibi yoğun olarak kullanılan servisleri Facebook’un bu listede kalmasını sağladı. Facebook, %54 oranında büyüyerek 226.74 milyon dolara ulaştı.

Alibaba: Alibaba, %29 oranında büyüyerek 196.91 milyon dolara ulaştı.

Visa: Visa, %2 oranında büyüyerek 191.29 milyon dolara ulaştı.

McDonald’s: McDonald’s, %20 oranında büyüyerek 154.92 milyon dolara ulaştı.

Mastercard: MasterCard, %4 oranında büyüyerek 112.88 milyon dolara ulaştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.