iPhone pil sağlığı nasıl arttırılır?

Son zamanlarda birçok kişi tarafından iPhone pil sağlığının nasıl arttırılacağı oldukça çok merak ediliyor. İnsanlar internette iPhone pil sağlığını artırmanın yollarını arıyor. Peki iPhone pil sağlığı nasıl arttırılır?

Apple genel olarak çıkardığı ürünler ile bütün Dünya’nın gündemine oturmayı başarıyor. Akıllı telefonların gelişmesinde ve bu kadar popüler olmasında büyük emeği bulunan Apple’ın iPhone serisinin en büyük sıkıntısı tartışmasız batarya olarak karşımıza çıkıyor. Birçok iPhone kullanıcısı şarjının çok çabuk bittiğinden dolayı şikayetçi. Aynı şekilde sosyal medyada da iPhone kullanıcılarının şarjlarının hızlı bitmesinden dolayı oldukça fazla şaka bulunuyor.

Hal böyle olunca Apple’ın neden telefonlarının şarjının bu kadar erken bittiği merak edilmeye başlandı. Bu merak edilmenin sonucunda Apple bildiğiniz üzere iPhone’ları bilerek yavaşlatmadan dolayı dava yemişti. Bu davada Apple telefonların bataryalarının ömrünün yavaş yavaş tükendiğini ve bundan dolayı da telefonları yavaşlatmak zorunda kaldığını açıklamıştı.

Bu durumdan sonra Avrupa’da bulunan bütün insanların telefonlarının bataryaları ücretsiz olarak değiştirildi. Bu davadan sonra Apple artık pil sağlığını ve yeterlilik değerini gösteren bir bölüm açtı. Bu bölüme girmek için ilk önce “Ayarlar” bölümüne giriş yapın. Bu bölüme girdikten sonra “Pil” bölümüne geçin ve “Pil sağlığı” seçeneğine tıklayın.

Orada size pil sağlığınızın ne kadar kaldığını gösterecektir. Diğer bir yandan performans açısından nasıl olduğu da yazıyordur. iPhone pil sağlığınız düşükse arttırmak için tek yöntem pil değiştirmek oluyor. Ancak düzgün kullanım neticesinde iPhone cihazlarının bataryalarının daha uzun süre kullanmasını sağlayabilirsiniz. iPhone pil sağlığını korumak için yapmanız gereken ilk şey şarjdayken telefonla oyun oynamamak. Bu durumdan dolayı bataryanız normalden çok daha faza hızlı bitecektir ve eskiyecektir. Bataryalar kullandıkça eskiyeceği için daha az batarya kullanımı da  pil sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir. Yani arkada çalışan gereksiz uygulamaları ve ekran parlaklığını kısarsanız bu sayede bataryanızı daha az harcayacak ve pil sağlığınız daha yavaş azalacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.