iPhone 6S’in özellikleri, fiyatı, çıkış tarihi

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus‘ın ardından gözler bu kez de bu yıl eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 6S’te…

iPHONE 6S NE ZAMAN ÜRETİLMEYE BAŞLAYACAK

TrendForce’a göre iPhone 6S haziran ayında seri üretime girecek. Daha sonra 3. çeyrekte pazara sevk edilecek. Bu sene 4. çeyreğe kadar 74 milyon adet sevkiyatın gerçekleşeceği not edilmiş. 3. çeyrekte 24 milyon, 4. çeyrekte ise 50 milyon olarak belirtiliyor.

GALAXY NOTE 5’İN ÖZELLİKLERİ, ÇIKIŞ TARİHİ VE FİYATI

iPHONE 6S’İN BELLEĞİ

Raporda yazılanlara büyüteç tutacak olursak iPhone 6’ya göre 6S’in bir avuç geliştirmesi var. RAM çözümünde LPDDR3 yerine LPDDR 4 kullanılacak. RAM miktarı ise 1’den 2 GB’a çıkartılacak. Görünüşe göre RAM tedarikçileri ise Samsung ve SK Hynix. Bu kısım ocak ayında yayınlanan başka bir raporla uyumlu.

iphone 6s-2

iPHONE 6S’İN HAFIZASI

iPhone 6S’le ilgili diğer iddia ise depolama alanı. 16 GB’a artık elveda deme zamanı geldi. TrendForce, 32, 64 ve 128 GB’lık seçeneklerle 6S’in piyasaya sürüleceğini vurguluyor. Kaynak 64 ve 128 GB’lık modellerde TLC tabanlı NAND flaş depolama birimi kullanılacağını düşünüyor. TLC NAND flaş bellek iPhone vebası olarak adlandırılan hatanın nedeni olarak gösteriliyordi. Fakat Apple’ın yaptığı iyileştirmelerle aynı hatanın yaşanmayacağını umuyorum.

iphone 6s-1

iPHONE 6S’TE FORCE TOUCH TEKNOLOJİSİ OLACAK

Rapor yeni iPhone’larda Force Touch’ın olacağını belirtiyor. Aslında bu iddia farklı kaynaklar ve analistler tarafından dile getirilmişti. Force Touch yeni bir tür dokunmatik teknoloji. Ekrana uygulanan gücü algılıyor ve kullanımda farklı bir deneyim sunuyor. Apple’ın açıklamasına göre Force Touch, ekrandaki minik elektrotları kullanarak, hafif bir dokunuş ile güçlü bir basma hareketi arasındaki farkı anlıyor. Buna göre içeriklerle ilgili belirli kontrollere anında ulaşmayı sağlıyor. Apple böylece iPhone’da kullanıcılara bambaşka bir deneyim sunabilir. Diğer taraftan Force Touch’u destekleyecek yeterli uygulama olmazsa da pek bir esprisi kalmayabilir.

GALAXY S6’YI ÇATLATAN ORİJİNAL KILIFA DİKKAT

iphone 6s-9

iPHONE 6S’İN TASARIMI VE BOYUTLARI

Aynı kaynak Apple’ın LED arka aydınlatmanın boyutunu küçülteceğini söylüyor. 3.0×0.85×0.6 mm boyutlarından 3.0×0.85×0.4 mm boyutuna çekilecek. Arada 0.2 mm’lik fark var. Bu durum iPhone 6S’in daha ince ve hafif bir telefon olmasını sağlayacak. Ancak arka aydınlatma eskisine göre daha ufak olduğundan parlaklığı da etkileyecek. Küçük gözüken fark parlaklığın kabaca %10 oranında azalmasına neden oluyor. Apple bunu dengelemek için arka aydınlatma modülüne iki veya üç tane LED ekleyecek gibi duruyor.

YURTDIŞINDAN TELEFON GETİRENLERE MÜJDE

iphone 6s-8

iPHONE 6S AĞUSTOS’TA MI GELİYOR

iPhone 6S’in çıkış tarihinin öne çekilmesinin nedeninin piyasadaki sıkı rekabet olduğu söyleniyor. Raporlara göre Apple, siparişini verdiği iPhone 6S bileşenlerinin sayısını şaşırtıcı derecede artırmış bulunuyor – bu, cihazın erken piyasaya sürüleceğinin işareti olabilir.

LG G4 TÜRKİYE’DE SATIŞA ÇIKTI, İŞTE LG G4’ÜN ÖZELLİKLERİ VE FİYATI

iphone 6s-7

iPHONE 6S’TE iOS 9 İŞLETİM SİSTEMİ OLACAK

İddialara dikkatle yaklaşmakta her zaman olduğu gibi fayda var. Bu arada, söylentiler doğru çıksa bile iOS 9’un iPhone 6S’e yetişmeyebileceğini söyleyelim. Apple, yeni iOS sürümlerini 8-12 Haziran arasında yapılan WWDC’nin hemen sonrasında geliştiricilere sunuyor. Firma, bunun ardından gelen geri bildirimlere göre işletim sisteminde ayarlamalar ve geliştirmeler yapıyor. Yeni işletim sisteminin “Ağustos başına” yetişmesi ise o kadar kolay olmayabilir.

iphone 6s-6

iPHONE 6S GALAXY NOTE 5’İN ARDINDAN GELEBİLİR

Samsung Galaxy Note 5’in de beklediğimizden erken çıkabileceğini henüz duymuştuk. Ancak üreticilerin telefon satış döngülerini hızlandırma çabalarının, geçtiğimiz senelerde pek faydalı olmadığını hatırlıyoruz. Sizce telefon üreticileri, bu defasında acele etmekle doğru yapıyor olabilirler mi?

iPHONE 6S’İN KAMERASI NASIL OLACAK

Apple’ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta kullanmış olduğu 8 Megapiksel çözünürlüğündeki kamera kullanıcıları pek memnun etmiyor. Android cephesinde 16 ya da 20 Megapiksel çözünürlüklü kameralar görmek mümkünken, Apple’ın halen daha bu konuda hamle yapmaması olumsuz eleştirileri beraberinde getiriyor.

iphone 6s-5

iPHONE 6S’İN KAMERASI 8 MEGAPİKSEL Mİ?

Aktarılan son bilgiler Apple’ın, 8 Megapiksel inadından iPhone 6s ile vazgeçeceği yönündeydi. IHS China’nın CEO’su Kevin Wong bu söylentiyi tekrar doğruladı ve konuya biraz daha ışık tuttu.

iPHONE 6S’TE 12 MEGAPİKSEL KAMERA OLACAK

Kevin Wong; Apple’ın iPhone 6s ve 6s Plus modellerinde 12 Megapiksel kamera kullanacağını yineliyor. Bu kamera modülünün sensörü, şuan 8 Megapiksel kameralarda bulunan ve 1.5 mikron parçadan oluşan piksellerden çok daha küçük olacak.

iphone 6s-4

Ancak daha küçük pikseller daha az ışık emilimi demektir. Bu noktada Apple’ın nasıl bir şeyle karşımıza çıkacağını merakla bekliyoruz. Bakalım iPhone 6s kamerası ile piyasadaki Android amiral gemisi cihazlarına kafa tutabilecek mi?

iPHONE 6S’İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo Apple’ın bu sorunları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile çözeceğini dile getirdi. KGI Securities’in raporuna göre iPhone 6s ve iPhone 6s Plus; 2 GB LPDDR4 RAM’e, Apple A9 işlemciye ve 12 Megapiksel çözünürlüğünde kameraya sahip olacak.

iphone 6s-3

iPHONE 6S’TE ROSE GOLD RENK SEÇENEĞİ

Rapora göre ayrıca yeni nesil iPhone’a Apple Watch’ta kullanılan “Rose Gold” rengine bezer bir renk seçeneği gelecek.

iPHONE 6S YERİNE iPHONE 7 Mİ GELİYOR

Bir iddiaya göre gelecek iPhone’un adına yönelik. Analist, Apple’ın hazırlamakta olduğu yeni iPhone modelinin iPhone 6s değil iPhone 7 olarak adlandırılacağını düşünüyor. Böyle bir ihtimal hem Apple’ın klasik güncelleme döngüsünü kırabilir, hem de kullanıcıları algısında S modelleri için düşünülen “ara model” algısını ortadan kaldırabilir. Bakalım Apple yeni iPhone’da ne gibi sürprizlere hazırlanıyor?

[youtube id=”trp2hTJfKZI” width=”620″ height=”360″]

iPHONE 6S APPLE SIM İLE GELECEK

Sızıntıya göre ayrıca yeni nesil iPhone’lar Apple SIM ile gelecek. Peki, nedir bu Apple SIM? iPad Air 2 ile Apple SIM özelliği, kullanıcılara sim kartı değiştirmeden operatör değiştirme imkanı sağlıyor. Apple’ın bu özelliğe iPhone 6s ve iPhone 6s Plus cihazında da yer vereceği söyleniyor.

iPHONE 6S’İN İŞLEMCİSİ SAMSUNG’DAN!

Apple’ın bu yıl Eylül ayında tanıtması beklenilen yeni iPhone modeline yönelik en önemli dedikodulardan biri de yeni iPhone modellerinde yer alması beklenilen A9 işlemcisi ve bu işlemcinin detayları.

Apple’ın iPad Air 2’de kullandığı A8X işlemcisinin daha performanslı ve az enerji tüketecek şekilde çalışması için geliştirilmiş versiyonu olacağı tahmin edilen A9 işlemcisinin yeni iPhone modellerinde karşımıza çıkacak en önemli donanımlardan biri olacağı tahmin ediliyor.

Aslına bakacak olursanız Apple, iPad Air 2’de Ax ailesine ait işlemcilerde büyük bir adım atmış ve 3 çekirdekli 1.5 GHz hızında çalışan A8X işlemcisine yer vermişti. Benzer şekilde üç çekirdekli olacağı tahmin edilen A9 işlemcisi ile alakalı bir diğer önemli konu ise bu işlemciyi kimin üreteceği konusu.

[youtube id=”H58VcxIHZaM” width=”620″ height=”360″]

APPLE TSMC YERİNE iPHONE 6S İÇİN SAMSUNG İLE ANLAŞTI

Sizlerin de bildiği gibi Apple, mobil cihazlarında kullandığı Ax işlemci ailesin üyelerinin üretimini, her ne kadar kendi mühendislieri tarafından tasarlanıyor olsa da, TSMC ve Samsung gibi üreticiler aracılığı ile gerçekleştiriyor.
recode’un paylaştığı iddiaya göre Apple, A9 işlemcisinin üretimi konusunda TSMC yerine Samsung ile anlaştı.

Bu kararın arkasındaki sebep olarak ise TSMC’nin üretim teknolojisinin 20 nanometrenin altında üretimine uygun değilken Samsung’un 14 nanometreye kadar üretim yapabilmesi olarak belirtiliyor.

İlk olarak Güney Kore’li Maeil Business gazetesinde belirtilen iddia konusunda şu ana kadar Apple ya da Samsung tarafından yapılmış herhangi bir açıklama bulunmuyor ancak iddialar bu anlaşmanın yapıldığı yönünde.

Özellikle son yıllarda iki firma arasında artan patent davaları ve kızışan pazar dolayısıyla Apple, bir süredir Samsung ile bu konuda olan bağlarını koparmanın peşinde koşuyor.

Hatta, iPhone 6’da yer alan A8 işlemcisinin üretimi büyük ölçüde TSMC’ye aktaran Apple, Samsung’un payını her geçen gün azaltmayı hedefliyordu ancak görünen o ki TSMC’nin teknolojik olarak uyum sağlayamaması Apple’ın bu kararını olumsuz etkilemiş.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.