Instagram story müzik ekleme

Son zamanlarda birçok kişi tarafından Instagram Story (Hikayeler) nasıl müzik ekleneceği oldukça çok merak ediliyor. Birçok insan internette Instagram hikayelere nasıl müzik ekleyeceğini merak ediyor. Peki Instagram hikayelere nasıl müzik eklenir?

Instagram günlük hayatımızda en çok kullandığımız sosyal medya platformlarının başında geliyor. Çünkü platform diğer platformlara göre anlık olarak paylaşmaya odaklanıyor. Bakıldığında Instagram ilk zamanlarında sadece fotoğraf paylaşma uygulaması olarak kullanılıyordu. Yani anlık olarak paylaşmaya odaklanmıyordu.

Buda Instagram kullanımı oldukça çok azaltıyordu. Instagram’ın sahibi olan Facebook bildiğiniz üzere Snapchat’i satın almaya çalıştı. Ancak Snapchat’i satın alamadı. Bunun ardından Snapchat’in en büyük özelliği anlık olarak “Snap” yani fotoğraf atma özelliğini bütün platformlarına getirdi. WhatsApp, Facebook ve Instagram’a “Hikayeler” özelliği geldi.

Bu özelliği kendi platformuna getirmesi ile başlarda oldukça fazla eleştiri yağmuruna tutulsa da daha sonra insanlar alışmaya başladı. Özellikle Instagram’da çok fazla kullanılıyor. Bu özellik ile birlikte Instagram’a diğer gelen bazı özelliklerde birleşince anlık Instagram’da olma ve Instagram’da aktivite gösterme oldukça popüler hale geldi. Aynı zamanda Instagram hikayeler özelliğinin en geliştiği platform olarak karşımıza çıkıyor.

Bir sürü efekt, filtre ve özellik bulunuyor. Instagram’da bir hikaye attığınızda müzik ekleyebiliyorsunuz. Uzun süredir var olan özellik ülkemize geçtiğimiz aylarda aktif edildi. Bu yüzden insanlar bu özelliği pek bilmiyor. Son zamanlarda birçok kişi tarafından hikayelere nasıl müzik ekleneceği merak ediliyor.

Hikayeye müzik eklemek için ilk önce yapmanız gereken şey atacağınız hikayeyi normal bir şekilde ayarlamak. Yani atacağınız bir fotoğraf ise galeriden seçmeniz gerekiyor. Daha sonra hikayeyi ayarlama ekranında yüz işareti bulunan çıkartmaya tıklayın. Bu çıkartmaya tıkladıktan sonra “Müzik” yazan butona basın.

Buradan istediğiniz müziği seçebilirsiniz. Ayrıca arama yerine yazarak seçeneklerde gözükmeyen müzikleri de bulabilirsiniz. Daha sonra müziğin etiketini istediğiniz yere götürün. Bu etiketi götürdüğünüz yerde şarkının sözleri yazacak. Bu işlemi yaptıktan sonra bitti seçeneğine tıklarsanız artık müzikli hikaye atmış olursunuz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.