İnstagram keşfet sıfırlama İOS ve Android telefonlarda nasıl yapılır?

İnstagram keşfet düzenleme ya da değişiklik yapılan alanlar arasında yer almamaktadır. Algoritmanın yönlendirmesi üzerine şekillenen İnstagram keşfet ekranı, sıfırlama yöntemi ile ilk günkü haline geri döndürülebiliyor. Ancak İnstagram keşfet sıfırlama Android ve İOS cihazlarda farklı yöntemlerle çözümleniyor. Peki, İnstagram keşfet sıfırlama İOS ve Android telefonlarda nasıl yapılır? İşte, pek çok kullanıcının mustarip olduğu İnstagram keşfet sıfırlama hakkında detaylı bilgiler

Milyarlarca kişinin çevrimiçi olduğu sosyal medya uygulaması İnstagram, keşfet alanı ile bazen sıkıntı yaratabiliyor. Özellikle bu ekranlar üzerinden farklı paylaşımları takip eden vatandaşlar, sürekli benzer bağlantıların karşılarına çıkmaları dolayısıyla İnstagram keşfet sıfırlama yöntemini uygulamak isteyebiliyor. Peki, İnstagram keşfet sıfırlama İOS ve Android cihazlarda nasıl yapılabilecek? İşte, Android ve İOS İnstagram keşfet sıfırlama merak edilen bazı bilgiler 

ANDROİD İÇİN İNSTAGRAM KEŞFET SIFIRLAMA

Keşfet bölümünde genellikle takip edilen konular üzerine hikayeler öneren İnstagram, bundan rahatsız olmaya başlayan kişiler için ise bazı çözüm yolları sunmaya devam ediyor. Dileyen kullanıcılar, İnstagram keşfetlerini sıfırlayabiliyor. Android cihazlarda bunun için;

  1. İlk olarak İnstagram hesabınızı açın.
  2. Kendi profilinize girin.
  3. Daha sonra telefonunuzun ayarlar menüsünü açın.
  4. Uygulamalar ya da uygulama yöneticisi bölümüne giriş yapın.
  5. Uygulamaları yönet bölümüne tıklayın.
  6. İnstagram’ı bulun ve üzerine basın.
  7. Ekranda yer alan verileri temizle butonuna basın.

Bu adımları tamamladıktan sonra cihazınızdaki İnstagram verileri temizlenmiş olacağından keşfet ekranınız da ilk günkü halini alacaktır.

İOS (APPLE-İPHONE) İNSTAGRAM KEŞFET SIFIRLAMA

Yazılım farklılıkları nedeniyle farklı bir arayüze sahip olan İOS cihazlar, doğal olarak farklı ayarlara da sahip olabilmektedir. İOS cihazlarınızda İnstagram keşfet sıfırlama için yapılması gereken işlem şu şekildedir;

  1. İphone cihazınızda ilk olarak İnstagram hesabınızı açın.
  2. Kendi profilinize giriş sağlayın.
  3. Daha sonra telefonunuzun ayarlar bölümüne girin.
  4. Biraz aşağıda yer alan genel ayarlar bölümüne tıklayın.
  5. Burada İphone saklama alanı bölümüne giriş yapın.
  6. Saklama alanını yönet kısmına tıklayın.
  7. Tüm uygulamaları karşınızda görebileceğiniz bu alanda İnstagram’ı bulun.
  8. Uygulamanın üzerine tıkladıktan sonra kaldır butonuna tıklayın. (Uygulamayı yeniden yükleme gerektirir.)
  9. Kaldırma işlemi esnasında verilerin silinip silinmeyeceği hususunda bir soru yöneltilecektir. Buna onay verin.

Bu şekilde İnstagram hesabınızda yer alan tüm veriler silinmiş ve sıfırlanmış olacaktır. Silinen veriler sadece keşfet ekranı gibi önbellek barındıran alanları içerecektir.

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.