iCloud hesabı hack’lenen her şeyini kaybeder

Eğer bir kullanıcının iCloud hesabını ele geçirirseniz bakın onun aslında nelerine sahip oluyorsunuz? – DEVAMI …


Geçtiğimiz sene büyük yankı uyandıran ünlülerin iCloud hack vukuatında Kate Upton, Jennifer Lawrence gibi pek çok ünlü ismin özel fotoğrafları internete düşmüş, Apple’ın iCloud altyapısının güvenilirliği sorgulanır olmuştu. Ancak Apple öylesine büyük bir marka ki, bir şirketi batırabilecek çapta böylesi devasa bir skandal dahi Apple’ın iPhone satışlarını etkilemedi, olay unutuldu gitti.

Peki iCloud hack’iyle bir kullanıcı nelerini kaybeder hiç düşündünüz mü?

Öncelikle bunu anlamak için iCloud hesabınız varsa giriş yapın. Ve bu hesaba girdiğinizde nelere ulaşabileceğinize göz atın.

Örneğin iCloud hesabınızın hack’lenmesiyle birlikte iCloud hesabına iPhone’ununu olduğu gibi yedekleyenlerin hali hakikaten çok kötü. Fotoğraflar, Whatsapp mesajları, notlar, telefon rehberi olduğu gibi hacker’ın eline geçiyor.

icloud hack

Ancak durun; daha bitmedi. iPhone’umu Bul özelliğinin de iCloud hesabına bağlı olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Yani iCloud şifresiyle iPhone’umu Bul özelliğini aktif olarak kullanan bir kişinin o an haritada nerede olduğunu elinizle koymuş gibi bulabilirsiniz. Çok ama çok tehlikeli bir olay bu!

Durun, daha bitmedi. iPhone’umu Bul özelliği ile kullanıcının iPhone’unun içindeki her şeyi tamamen silebileceğinizi söylesek? Normalde hayat kurtaran bu özellik, iCloud hack’iyle birlikte tam bir tehlikeye dönüşüyor.

jennifer lawrence

iCLOUD HESAPLARINI HACK’LEMEK KOLAY MI

Ünlülerin iCloud hesaplarının hack’lenmesi olayında Apple her ne kadar ihmali olduğunu düşünmese de, elbette sistemde bulunan bir güvenlik açığı söz konusu. Şifrenizi olabildiğince güçlü olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun için harf, rakam, büyük harf / küçük harf ve @ gibi sembolleri kullandığınız ve en az 10 karakter olan şifreler hayli güvenlidir.

Ancak size tavsiyemiz gerekmedikçe iCloud hesabınıza her şeyinizi yüklememeniz. Yine ne varsa eski yöntemlerde var; yani bilgisayarlara yedekleme işlemi yapmak mantıklı.


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.