Günsan Elektrik’ten aydınlatmada tasarruf sağlayan öneriler

Kullanıcıların ihtiyaç beklentilerine göre anahtar ve prizler geliştiren Günsan Elektrik, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde herkesi aydınlatmada tasarruflu olmaya davet ediyor.

Geliştirdiği ürünlerle tasarrufun yanı sıra bütçeye de katkı da sağlayan Günsan, akıllı ürünlerle enerji verimliliğini artırmanın mümkün olduğuna dikkat çekiyor.

Günsan Elektrik 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü kapsamında enerji kaynaklarını verimli kullanmanın önemine işaret ediyor. Tasarrufun evden başladığından yola çıkarak akıllı evler için akıllı ürünler geliştiren Günsan, otel, tatil köyü gibi sirkülasyonun yoğun olduğu mekanlar için de enerji tasarrufu sağlayan sistemler sunuyor. Günsan Pazarlama Direktörü Alişan Çapan, enerjiyi verimli kullanmaya yönelik önerilerini şöyle sıralıyor;

  • Her şeyden önce gün ışığından olabildiğince faydalanmaya çalışın. Pencerelerin önünü açık bırakmak, gün ışığından maksimum yararlanmanızı sağlayacak perde sistemleri ve eşyaların ortamdaki dağılımına dikkat etmek fayda sağlayacaktır.
  • Aydınlatmada elektronik ürünlerle gereksiz kullanımı önleyebilirsiniz. Örneğin, Günsan’ın hemen her serisinde bulunan Hareket Sensörü; içerisinde bulunan dedektör yardımıyla insan hareketlerini algılayarak, aydınlatmanızın kontrolünü size bırakır. Zaman ve Işık ayarı özelliği ile de gereksiz enerji kullanımını önler ve tasarruf sağlar.
  • Otel ve tatil köyleri gibi insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde ise Energy Saver’den faydalanabilirsiniz.  Energy Saver sayesinde tesislerde müşteri odasından çıktığında açık kalan ve elektrikle çalışan cihazlar ve lambalar otomatik olarak devre dışı kalarak, enerjinin gereksiz yere kullanımı önlenir.
  • Aydınlatma sistemlerindeki parlaklık ayarlarını değiştirebilirsiniz. Aydınlatmanın parlaklığını ayarlamak için kullanılan Günsan Dimmer anahtarlar iç mekanların aydınlatmasında harcanan gücü de kontrol etme fırsatı sunarak tasarruf sağlar.
  • Duvarları açık renklere boyayarak daha çok ışık yansıması alabilirsiniz.
  • Evdeki lambaları köşelere yerleştirirseniz, ışığın daha fazla yayılmasını sağlarsınız.
  • Elektrikli ürün seçiminizde doğru boyutta ve yüksek enerji sınıfı (A+ ve daha üstü) cihazları tercih edebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.