Google CEO’su Sundar Pichai, yapay zekanın avukatlık mesleğini daha iyi hale getireceğini, avukatların mesleğini elinden almayacağını söyledi.
Google CEO’su Sundar Pichai, yapay zekanın avukatlık mesleğini daha iyi hale getireceğini düşündüğünü ve bundan on yıl sonra daha fazla avukat olacağına “neredeyse bahse girmeye hazır olduğunu” söyledi.
Pichai, The Verge’e verdiği bir röportajda, yapay zekanın meslek için bazı istenmeyen sonuçları olsa da, daha fazla insanın avukat olacağını düşündüğünü söyledi “çünkü hukukun var olmasının ve yasal sistemlerin var olmasının altında yatan nedenler ortadan kalkmayacak, çünkü bunlar insanlığın sorunları.”
Pichai, yirmi yıl önce insanların teknolojinin tüm iş kategorilerini ortadan kaldıracağını öngördüğünü ancak “bunun tam olarak gerçekleşmediğini” söyledi. Yapay zekanın gelecekte işleri nasıl etkileyeceğinin kendisi için “tam olarak net olmadığını” dile getirdi.
Pichai, “Büyük toplumsal işgücü piyasası aksaklıkları yaşanacağını düşünüyorum” dedi ve ekledi: “Hükümetlerin dahil olması gerekiyor. Uyarlamalar yapılması gerekiyor. Beceri kazandırma önemli olacak. Ancak bazı şeylerin faydalı taraflarını da hafife almamamız gerektiğini düşünüyorum.”
Daha önce Insider’a konuşan uzmanlar, paralegaller ve hukuk asistanları gibi hukuk hizmetleri işlerinin, yapay zekanın yerini alması muhtemel en önemli roller arasında olduğunu söylemişti. Insider’a konuşan bir uzman, hukuk sektöründe az sayıda rol olduğunu ve bu işlerin ChatGPT gibi popüler üretici yapay zeka araçlarının yükselişinden önce zaten yapay zeka otomasyonundan geçtiğini söyledi.
McKinsey Global Institute ortaklarından Anu Madgavkar Insider’a verdiği demeçte, “Veriler aslında oldukça yapılandırılmış, dil odaklı ve dolayısıyla üretken yapay zekaya oldukça uygun” dedi.
Ancak Madgavkar, yapay zekanın hukuki işleri tamamen otomatikleştiremeyeceğini, çünkü müvekkil ve işveren taleplerini karşılamak için hala insan muhakemesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Madgavkar, bunun yerine daha çok bir “verimlilik artışı” olduğunu söyledi.
Pichai The Verge’e verdiği demeçte, yeni bir teknoloji ortaya çıktığında “hükümetlerin ve yasal sistemlerin her zaman aynı sorunlarla boğuşmak zorunda kalacağını” düşündüğünü söyledi. İnsanların yapay zekanın potansiyel olumsuzlukları hakkında ileriyi düşünmeye çalıştığını görmenin kendisini rahatlattığını, çünkü “olabildiğince erken tahmin etmemiz gerektiğini” söyledi.
Pichai, Nisan ayında “60 Minutes” programına verdiği bir röportajda yapay zekayı “insanlığın üzerinde çalıştığı en derin teknoloji” olarak nitelendirdi ve “Ateşten, elektrikten ya da geçmişte yaptığımız herhangi bir şeyden daha derin.” dedi.
Huawei, Apple'ın iPhone 16'yı tanıtmasından saatler sonra 2.800 dolarlık ekranı üçe katlanabilen telefonunu piyasaya sürdü.…
Sony, yavaşlayan konsol işini canlandırmak için yükseltilmiş PlayStation 5 Pro'yu tanıttı. - DEVAMI ...
Japonya merkezli otomotiv devi Honda Çin'in otomotiv pazarında tutunmakta zorlanıyor. Çalışanlarını işten çıkararak istihdamını azaltan…
Her yıl Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı Internationale Funkausstellung Berline…
Huawei, kısa süre önce tanıttığı akıllı bileklik serisinin öne çıkan ürünlerinden Watch Fit 3’ün ‘Elegant…
Google'a çevrimiçi reklamlar nedeniyle ABD tarafından açılan ikinci antitröst davası başladı. - DEVAMI ...