Flight Simulator geri dönüyor

PC oyun sektörünün en önemli isimlerinden birisi olan Microsoft Flight Simulator, 2009 yılında yapımcı stüdyosunun dağıtılması ile birlikte, uzun yıllardır süre gelen bir serinin resmen sonu olmuştu. Fakat Microsoft, aldığı kapatma kararından sadece 18 ay sonra, bu serinin bir şekilde hayat bulması gerektiğini ve bunu da ücretsiz oyun modeli kullanarak yapacaklarını beyan etmiş, Microsoft Flight adıyla Şubat 2012’de yeniden karşımıza çıkmıştı.

Nitekim ne Microsoft, ne de Microsoft Flight bu geri dönüşle aradığını bulamadı ve Flight ekibi Haziran 2012 tarihi ile dağıtılmak zorunda kaldı… Günümüze gelindiğindeyse Microsoft’un yılmadığını görüyoruz zira firmanın yaptığı yeni, uluslararası oyun geliştirme lisansı ile Flight, yeniden karşımızda olacak; hem de Steam platformundan indirilebilir halde. Microsoft ile anlaşmaya oturan ilk firma Dovetail Games olmuş durumda ve Flight Simulator serilerinin hemen hepsinin lisans hakları için imza atmış bulunuyor. Dovetail’den gelen açıklamaya göreyse firma çalışanları an itibariyle Flight için yeni konsept hazırlığında ve oyunu 2015 yılında satışa çıkarmayı planlıyorlar. Fakat yeni oyun piyasaya çıkmadan ve 2014 yılı bitmede önce, Microsoft Flight Simulator X: Gold Edition’ı Steam üzerinden satışa sunacaklar. Oyunu bu özel Steam versiyonu, içerisinde hem Deluxe Edition, hem de Acceleration eklenti paketini barındıracak.

Dovetail’ın bu ilk simülasyon oyunu olmayacak. Firma esasen çokça satılan Train Simulator serisinin başında bulunuyor ve öyle görünüyor ki bu durum Microsoft’u da bir hayli rahatlatıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.