Facebook’un mavi rengi değişiyor mu

Kötü amaçlı kişiler, dünya üzerindeki ürettikleri yeni zararlı yazılım fikirleri ile internet dünyasının başını ağrıtmaya devam ediyorlar. Bunlardan biri de 1.2 milyarı aşkın kullanıcı sayısı ile dev sosyal medya platformu Facebook’taki kimseleri hedef alan Color Changer for Facebook adlı yazılım.

Google arama çubuğuna yazıldığında çıkan, ama ne hikmetse ilk etapta Chrome.google.com… adres satırı üzerindeymiş gibi görünen uygulama, link tıklandığında ayrı bir sayfada indirme yönergelerini barındırıyor.

Bununla birlikte yazılımın sunumu o kadar başarılı ki; 5 üzerinden 4.2’lerde yıldız, 250 bini aşkın kişi tarafından indirilme gibi verilerle güven kazanıyor. Ve Facebook profilinde mavi yerine 9 farklı renkte alternatif sunuyor olması tüm bu özelliklerle birleşince internet kullanıcısı indirme işlemine başlayabiliyor.

Bu uygulamanın bir yalan dolan olduğu ve şimdiye kadar 10 bin kişi tarafından indirilerek Facebook profilleri üzerinden bilgisayar veya akıllı cihazlara bulaşan zararlı yazılım; Facebook profili üzerinden pornografi odaklı içerik paylaşıp daha fazla kişinin tıklamasına ve böylelikle kullanıcılara daha çok zarar vermeyi hedefliyor.

Yazılımla ilgili yapmanız gereken şey elbette indirmemek; bu tür uygulamalarda çok sayıda yanlış bilgi ile hedef kandırılmaya ve bir şekilde o yazılım bulaştırılmaya çalışılır. Antivirüs yazılımı kullanın, dikkat edin ve karşılaştığınız zararlı yazılımları bize bildirin.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.