Masaüstü tarayıcıdan Instagram’da fotoğraf ve video nasıl yayınlanır?

Geçen ay, Facebook’un sahip olduğu sosyal medya platformu Instagram , doğrudan masaüstü web tarayıcınızdan fotoğraf ve video göndermenize olanak tanıyan bir güncelleme yayınladı . Bu özellik, profesyonel bir kameradan çekilen içeriği paylaşmaları artık daha kolay olduğu için içerik oluşturucular ve etkileyiciler için oldukça kullanışlıdır. Güncellemeden önce kullanıcılar yalnızca özet akışında gezinebiliyor, herhangi bir kullanıcıya doğrudan mesaj gönderebiliyor, hikayeleri izleyebiliyor ve web tarayıcısındaki arama seçeneğini kullanabiliyordu.

Şirket artık profilinizden herhangi bir şey göndermenize izin verse de, masaüstü web tarayıcılarından bir Hikaye paylaşamazsınız. Facebook ve Instagram’ın hemen hemen aynı Story özelliklerini kullanması ve Facebook’un kullanıcıların masaüstü tarayıcılardan Hikayeler paylaşmasına izin vermesiyle özelliğin web tarayıcı arayüzüne de eklenmesi bekleniyor.

Genellikle insanlar eski fotoğraflarının ve videolarının yedeğini bilgisayarlarında oluşturur. Artık, dosyaları önce akıllı telefonlarınıza göndermeden bu geri tepme gönderilerini doğrudan paylaşmak sizin için daha kolay. Instagram’da bir gönderiyi masaüstü tarayıcı aracılığıyla nasıl paylaşabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

 

  1. Masaüstü tarayıcınızda Instagram.com’a gidin.
  2. Kullanıcı adı ve şifre ile Instagram hesabınıza giriş yapın. Facebook üzerinden de giriş yapabilirsiniz.
  3. Sayfanın sağ üst köşesindeki Direkt Mesaj simgesinin hemen yanındaki ‘+’ simgesine tıklayın.
  4. ‘+’ ikonuna tıkladıktan sonra paylaşmak istediğiniz görsel veya videoları sürükleyebilir veya ‘Bilgisayardan seç’ seçeneğine tıklayabilirsiniz.
  5. Artık Dosya Gezgini penceresinden paylaşmak istediğiniz dosyaları seçebilir ve ‘Aç’a tıklayabilirsiniz.
  6. Seçilen dosyaları kırpmak veya büyütmek için görüntünün sol alt köşesindeki seçenekleri kullanabilirsiniz. Dosya boyutunu bitirdikten sonra ‘İleri’ye dokunun.
  7. Sonraki sayfada dosyalarınıza filtreler uygulayabilir ve parlaklık, kontrast, doygunluk ve daha fazlası gibi diğer ayarları yapabilirsiniz.
  8. Bir sonraki sayfada başlık, alternatif metin ve konum ekleyebilirsiniz. İçeriği paylaşmaya hazır olduğunuzda, ‘Paylaş’ üzerine dokunun.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.