Facebook yine mahkemelik oldu

İngiltere’nin Sarajevo şehrinde yaşayan müzisyen Mirza Krupalija, 2016’da 57 yaşında vefat etti. Yaklaşık altı ay kadar önce ise Krupalija’nın facebook profilinin büyük bölümü silindi. Bunun üzerine arkadaşı Azra Sabados İngiltere yüksek mahkemesine başvurdu.

Krupalija’nın arkadaşı Azra Sabados yaşananlar hakkında BBC’ye yaptığı açıklamada “İçlerinde benim de olduğum birçok fotoğraf, gezilerimiz, Mirza’nın bizimle paylaştığı müzikler yani Mirza’nın profilinin çoğu silinmiş. Hatta bana e-posta bilgisi gelmeden profillerimizde ilişki yaşadığımız belirtilmiş.” dedi.

Ayrıca “Yakın bir arkadaşınızı, sevdiğiniz birini kaybettiğinizde anılarınızı elinizde tutmak istersiniz, ama bilinmeyen bir şey oluyor ve yaşananları hiç kimse bir şey bilmiyor, kimse açıklayamıyor, arkadaşlarınız ya da yakınlarınız anlamıyor.” İfadelerini ekledi.

Bayan Sabados yasal işlem başlatmadan önce bir yıl kadar Facebook ile konuşmaya çalıştığını da belirtiyor.

Facebook yorum yapmıyor

Sabados’un avukatı Greg Callus BBC’ye yaptığı açıklamada Facebook’un masum olduğunu kanıtlamak için yasal olarak gerekenleri kanıtlaması ve oluşan yanlışlığın çözülmesi için üçüncü tarafları bilgilendirmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca avukat Callus’un bürosu, Facebook’un cevap vermesi için 21 gün süresi olduğunu ifade etti.

Bayan Sabados arkadaşı Ognjen Savija ile iki yıl önce, Facebook’un Bay Krupalija’nın profilini ve özel mesajlarını düzeltmesi için kampanya başlattı. Kampanyada sekiz yüz elliden fazla imza toplandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.