Facebook hesabı tamamen nasıl silinir

Milyonlarca Facebook kullanıcısı, verilerinin bilgisi veya rızası olmadan verilerinin toplandığı Cambridge Analytica skandalı sonrasında, Facebook hesaplarını silerek, kişilerin tamamen kendi bağlantılarını kesmeleri ve özel hayatlarının kontrolünü yeniden ele geçirmeleri yönünde giderek artan bir çağrı var.

Ancak, Facebook’un silinmesi, kulağa hoş geldiği kadar kolay değil. Kişisel verilerinizi yedeklemek için biraz çaba harcadıktan sonra kendinizi siteden tamamen silebilirsiniz.

Facebook’u arkadaşlarınızla iletişim halinde tutmak için kullanmaya devam etmek istiyorsanız ancak verilerinizin uygulama geliştiricilerinizle paylaşılmasını istemiyorsanız, Facebook hesabınızı üçüncü taraf sitelerden çıkarabilirsiniz. Hesabınızı tamamen silme seçeneğine devam etmek istediğinizden eminseniz, Facebook hesabınızı kalıcı olarak nasıl silebilirsiniz.

Hesabınızı silmeden önce verilerinizi yedeklemek akıllıca olacaktır. Sürecin tamamlanması biraz zaman alabilir – özellikle de çok sayıda fotoğraf ve video yüklediyseniz

1. Facebook verilerinizi indirin

Bir süredir Facebook kullanıyorsanız, binlerce yayın yanı sıra sunucularda kayıtlı yüzlerce fotoğraf ve videonuz olabilir. Facebook ayrıca, giriş yaptığınız yerler, reklamları tıklattığınız tarihler ve saatler ve hesap durum geçmişinizle ilgili bilgileri de depolar.

Facebook’u silmeden önce, Facebook başlık çubuğundaki aşağı okunu tıklayarak, ‘Ayarlar’ı seçip’ Facebook verilerinizin bir kopyasını indirin’i tıklayarak tüm bunların bir kopyasını kaydedin. Hesabınız gittikten sonra bunu geri alamayacaksınız.

Social Book Post Manager, fotoğraflarınızı, yayınlarınızı ve etiketlerinizi toplu olarak silmenizi, Facebook’taki ayak izlerinizi silmenizi kolaylaştıran bir Chrome uzantısıdır

2. Fotoğraflarınızı ve yayınlarınızı silin

Facebook hesabınızı sildikten sonra, tüm yayınlarınızın ve fotoğraflarınızın kaldırılması 90 güne kadar sürebilir. Bilgilerinizin kalmasını istemiyorsanız, önce her şeyi kendiniz silerek bir başlangıç ​​yapın.

Social Book Post Manager , birden fazla Facebook yayınını bir kerede silmenizi sağlayan bir Chrome eklentisidir. Yukarıdaki talimatları kullanarak verilerinizi yedekleyin, ardından eklentiyi yükleyin, Facebook Etkinlik Günlüğüne gidin ve belirli bir filtre seçin (‘etiketlendiğiniz gönderiler’ gibi).

Social Book Post Manager simgesini tıklayın ve belirli bir metin dizesini ve / veya tarih aralığını arayın. Ölçütlerinizle eşleşen gönderiler sarı renkle vurgulanacak ve ‘Sil’ düğmesine tıklanarak silinecektir. Veriler silindikten sonra onları geri yükleme yolu yoktur.

Şifrenizi girdikten sonra geri dönüş yok

Facebook’u bir kez ve tamamen silmeye hazır mısınız? Her şeyi yedekledikten ve hemen kaldırılmasını istediğiniz tüm yayınları ve fotoğrafları sildikten sonra,Facebook’un hesap silme sayfasını ziyaret edin (Facebook bunu yapmaya istekli değil, bu nedenle ayarlar menüsünden kolayca erişilemez) ve hesabımı ‘Sil’i tıklayın.

Facebook’un sunucularından silinmesi her şey için 90 gün sürebilir, ancak düğmeye bastığınız andan itibaren erişilemez.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.