Kategoriler: OyunÜrün İnceleme

Diablo IV beta incelemesi

Uzun yıllardır pek çok oyuncunun dört gözle beklediği Diablo IV’e artık sayılı haftalar kaldı. Beta sürecinde oyunu bu haftasonu deneyimleme şansı bulurken, Diablo IV ile ilgili ilk izlenimlerimi soğumadan sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

Oyun, Diablo IV’ün gelişini müjdeleyen unutulmaz sinematik ara sahne ile açılıyor. Oyundaki olaylara neyin yol açtığını ve maceracılarımız için tehlikenin ne olduğunu açıkça anlatıyor. Oyunun geri kalanı için tonu belirliyor ve Lilith‘in varlığı, en azından beta kapsamında, oyunculara onun önemini gerçekten satıyor. Blizzard’ın bunu yapması önemli çünkü Lilith yeni bir baş düşman – kabul, önceki oyunlarda vardı ve birçok kez bahsedildi, ancak oyuncular Lilith ile ilk kez gerçekten karşılaşıyor. Bu nedenle, Lilith’in öneminin artırılması gerekiyordu ve Blizzard oyuncuların Lilith’in kim olduğunu ve neden tehlikeli olduğunu bilmelerini sağlamak için harika bir iş çıkardı.

Açık Beta, oyuncuların karakterlerini tam oyunda getirebilecekleri Seviye 100 sınırından sadece Seviye 25’e kadar getirmelerine izin veriyor. Ayrıca, oyunun sadece Fractured Peaks bölgesinde yer alan ve yaklaşık beş saatlik bir oynanış süresine sahip olan ilk bölümüne kadar olan kısmı kapsıyor. Şimdiye kadar mevcut üç sınıfı da test ettim: Barbarian, Sorcerer ve Rogue. 10 karakter slotunun tamamı Açık Beta süresince doldurulabilecek ve ne yazık ki Açık Beta dönemi sona erdikten sonra silinecek.

İyi ya da kötü, Diablo IV’ün temel oynanış döngüsü hayranların bir Diablo oyunundan beklediklerine sadık kalıyor. En çok Diablo III’ün nasıl hissettirdiğini anımsatıyor, bu yüzden Diablo II: Resurrected’ı alanların bir kez daha daha daha modern Diablo oynanışını benimsemeleri gerekecek. Ancak yeni sistemler eski formüle tam olarak uyuyor ve çok takdir ettiğim bir oynanış katmanı ekliyor. Belki de en basit ama aynı zamanda en etkili ekleme, bir zamanlar belirli sınıflara kilitlenmiş bir yetenek olan kaçma yeteneğinin tüm karakterlere eklenmesi. Bu, Blizzard’ın aksiyonu daha çılgın hale getirmesine ve manevra kabiliyeti eksikliğini hesaba katmadan dövüşler tasarlamasına olanak sağladı. Bu aynı zamanda dövüşleri eskisinden çok daha dinamik ve ilgi çekici hale getiriyor.

Savaşın dinamiğine katkıda bulunan şey, mevcut düşmanların daha geniş bir çeşitliliğe sahip olmasıdır – başlangıçtan itibaren çok sayıda özel düşman mevcut. Oyuncuların kullandığı beceri ve yetenekler iyi tasarlanmış ve bunları temsil eden animasyonlar akıcı. Bu da dövüşü görülmeye değer kılıyor ve kaos hiçbir zaman oyunu oynamayı zorlaştırmıyor çünkü dövüş gösterişli ve canlı. Bunu genellikle karanlık ve kasvetli ortamlarla karşılaştırdığınızda gerçekten göze çarpan aksiyon sahneleri elde edersiniz.

Mevcut üç sınıf arasındaki oynanış farklılıkları, bir sınıfı oynama deneyimini diğerlerinden farklı kılıyor. Vahşi Savaşçı yani Barbarian, oyuncuların dik başlı olmalarını, rakipleri ona zarar verdikçe onlara zarar vermelerini ve Hiddet ölçer yani Fury haznesi dolduğunda canavarca saldırılar yapmalarını sağlar. Büyücü, düşmanları güvenli bir mesafeden yenen, farklı durumlar için farklı elementler kullanan ve onları partinin çok yönlü üyeleri haline getiren elementlerin ustasıdır. Bu arada, Rogue her zamanki gibi en yüksek DPS’ye sahiptir, herhangi bir rakibi uzaktan yenmek için menzilli silahlar kullanır ve kendilerine avantaj sağlamak için düşmanlarını sakatlamak, zehirlemek veya devre dışı bırakmak için silah modlarını kullanır. Her sınıfta oyuncuların deneyebileceği çeşitli yapılar da yer alıyor, bu da oyuna çok fazla tekrar oynanabilirlik kazandırıyor ve mevcut on karakter yuvasıyla oyunculara gerçekten paralarının karşılığını veriyor.

Oyuncuların artık yetenek puanlarını istedikleri zaman iade edebilecekleri göz önüne alındığında, bu durum oyuncuların karakter yapılarını istedikleri zaman değiştirmelerine olanak tanıyor. Diablo IV sadece beş farklı sınıfa sahip olabilir, ancak bu sınıfların her biri oyuncuların üzerinde deneyebileceği birden fazla olası yapıya sahip. Buna, oyuncu mücadeleleri tamamladıkça açılan Güçler Kodeksini ve her birinin sahip olduğu diğer farklı sınıf özelliklerini eklediğinizde, Diablo IV’ün tadını çıkarmanın birçok farklı yolunu elde ediyorsunuz. Bu sadece şu ana kadar sahip olduğumuz Açık Beta içeriğinden, yani gelecekte Paragon Sistemi gibi diğer özelliklerin kilidi açıldığında çok daha fazlası için potansiyel var. Ancak elbette, en büyük rakibi Path of Exile ile karşılaştırıldığında Diablo IV, yapıların modülerliği söz konusu olduğunda hala sönük kalıyor. Yine de Diablo IV’te III’e göre büyük gelişmeler var.

Oyunu oynarken takdir ettiğim bir başka harika eklenti de çevrimiçi bileşen. Diğer oyuncular sizinle birlikte açık alanlarda gezinirken görülebiliyor ve ara sıra kendinizi topluluk etkinliklerini birlikte tamamlamak için bir yabancıyla işbirliği yaparken bulabilirsiniz. Bununla birlikte, çevrimiçi bileşenler henüz oyunda tam olarak ortaya çıkmadı, çünkü henüz önceki yapılarda ilan edildiği gibi devasa canavarlarla destansı büyük ölçekli savaşlar yaşamadık. Blizzard’ın herkesi birlikte oynamaya ne kadar teşvik ettiğini görmek hala kolay, çünkü parti olarak oynamanın getirdiği pek çok bonus ve avantaj var.

Genel sunum da büyük ölçüde iyileştirildi, sadece daha iyi grafiklerle değil, aynı zamanda oyun artık her zamankinden çok daha sinematik hissettirdiği için. Blizzard’ın her zamanki harika sinematiklerinin yanı sıra, oyunun birçok bölümü artık sinematik kamera kesmeleri ve kamera açıları içeriyor. Bazı diyalog sekansları da Warcraft III ara sahnelerine benzer şekilde sunuluyor, ancak şimdi Diablo için kullanılan daha iyi grafik motoruyla harika görünüyor. Bunlar elbette Blizzard oyunları için her zaman güçlü bir nokta olan seslendirme ile daha da iyi ve genel olarak Blizzard şimdi Diablo’yu en dinamik haliyle sunuyor.

Henüz tartışmadığımız pek çok başka özellik var, ancak geri kalanını oyun Haziran ayında çıktığında yayınlayacağımız nihai Diablo IV İncelemesine bırakacağız. Diablo 4 Açık Beta’da tam sürüme kadar beklemenize yardımcı olacak pek çok şey var ve eğer Açık Beta’da yarattığınız karakterler ana oyuna taşınacaksa, oyuna gerçekten girmenizi ve tüm yan içerikleri bitirmenizi ve gönlünüzce farklı sınıflar oluşturmanızı tavsiye ederim. Ancak böyle bir durum söz konusu değil. Bu nedenle, daha sonra tamamen sıfırlamak zorunda kalacaklarını bilerek Açık Beta’da bu kadar istekli bir şekilde oynamak isteyen birini hayal edemiyorum. Ancak, çıkış tarihine kadar mükemmel oyun tarzını bulmanızı kolaylaştıracak yapıları denemek amacıyla, bunu yapmak için mükemmel bir zaman. Aksi takdirde, Açık Beta’nın izin verdiği noktaya kadar oyunun ana hikayesini denemek ve Açık Beta’ya özel ödülleri almak için sadece bir karakteri 25. Seviyeye yükseltmek de isteyebilirsiniz.

Kerem

Geçmiş Makaleler

ChatGPT kullanırken yapılan en riskli hareketler

Yapay zekâ (AI) araçlarıyla ilgili tartışmalar yakın zamanda en çok öne çıkan konu haline geldi.…

8 saat önce

Çin’de satışa çıkan iPhone 15 Apple mağazası önünde kuyruk oluşturdu

Cuma günü Apple'ın Çin'in finans merkezi Şanghay'daki amiral mağazasında sıraya giren yüzden fazla müşteri, iPhone…

8 saat önce

Gaming İstanbul kapılarını açtı

Dünyanın en büyük 8 uluslararası oyun ve e-spor etkinliğinden birisi olan Gaming İstanbul (GIST) 22…

8 saat önce

Hepsiburada üzerinden iPhone 15 Serisi ön siparişi rekor kırdı

Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıtılan iPhone 15 serisi, 22 Eylül tarihinde Hepsiburada'da ön siparişe sunulurken, gelen…

8 saat önce

iPhone 15 Pro’nun titanyum tasarımı dayanıksız çıktı

İlk iPhone 15 Pro düşürme testi, yeni yuvarlak kenarlı titanyum tasarımın daha az dayanıklı olduğunu…

11 saat önce

Yapay Zekâ ve güvenliğin bir araya gelişi hızlanıyor

Intel Innovation 2023'ün ikinci gününde Intel Teknolojiden Sorumlu Başkanı Greg Lavender, Intel'in geliştirici öncelikli, açık…

2 gün önce