Chrome, Firefox, Safari’de web sayfasını PDF olarak kaydetme

İleride kullanmak üzere bir web sayfasını kopyalayıp yapıştırmak isteyebileceğiniz durumlar olabilir. Sayfanın ekran görüntüsünü yakalayabilir ve çevrimdışı görüntüleyebilir, işaretleyebilir veya yazdırabilirsiniz. Ancak deneyebileceğiniz en esnek seçenek, web sayfasının herhangi bir yerde görüntülenebilen veya paylaşılabilen bir PDF dosyası oluşturmaktır.

 

Bir web sayfasını bir görsel üzerinden kaydedebileceğinizi söyledikten sonra, işte web sayfalarını PDF olarak kaydetmek isteyenler için bir çözüm. Aynısını JPG veya .docx gibi diğer biçimlere dönüştürmek mümkündür. Yazdır seçeneği, web sayfalarını PDF olarak kaydetmenin ideal yoludur ve işte Chrome, Firefox ve Safari’de izlenecek adımlar.

Web Sayfasını Chrome’da PDF Olarak Kaydet

Bir web sayfasını Chrome’da PDF dosyası olarak kaydetmek için, sağ üstteki üç nokta simgesine tıklayarak açılan dpwn menüsünden Yazdır seçeneğini seçmeniz gerekir. Ayrıca amaç için Ctrl + P tuşlarına da basabilirsiniz. Görünen açılır pencerede, Hedef’in sağındaki aşağı oku tıklayın ve beliren açılır menüden “PDF Olarak Kaydet” i seçin. Önizleme, sol bölmede oluşturulacaktır.

Şimdi boyutu, ölçeği ve diğer seçenekleri değiştirmek için Diğer Ayarlar’ı tıklayın. Ve Kaydet düğmesine tıklayın ve PC’nizde bir hedef seçin. Yine, işlemi tamamlamak için Kaydet düğmesine tıklamanız gerekiyor.

 

Firefox’ta Web Sayfasını PDF Olarak Kaydet

Firefox’ta, sağ üstteki hamburger simgesine tıklayarak ve açılır menüden Yazdır seçeneğini seçerek bir web sayfasını PDF olarak kaydedebilirsiniz. Aşağıdaki pencerede, sol üst köşedeki Yazdır’ı veya Ctrl + P’yi tıklayın. Şimdi, görüntülenen seçeneklerden Microsoft Print to PDF’i seçin ve düğme etkinleştirildiğinde Yazdır’a tıklayın. Bir ad ve hedef seçin ve Kaydet’e basın.

Safari’de Web Sayfasını PDF Olarak Kaydet

Safari’de aynı şeyi yapmanın iki yolu vardır. Öncelikle, Safari aktifken menü çubuğunda Çevir’i tıklayın ve açılır menüden ‘PDF Olarak Dışa Aktar’ seçeneğini seçin. Bir dosya adı girin, bir hedef seçin ve aşağıdaki açılır pencerede Kaydet düğmesini tıklayın.

PDF’deki bilgiler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak için daha uzun bir yöntem vardır. Menü çubuğundaki Dosya’ya tıklamanız ve açılır menüden Yazdır’ı seçmeniz gerekir. Yazıcı penceresini açmak için Command + P tuşlarına basın. Şimdi, açılır pencerenin sol alt tarafındaki aşağı oka tıklayın ve PDF Olarak Kaydet’i seçin. Başka bir açılır pencere belirecek ve buradan dosya adını, konusunu, başlığı, klavyeleri, konuyu, yazarı ve güvenlik seçeneklerini girmeniz gerekiyor. Bittiğinde, bir hedef seçin ve Kaydet’e basın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.