Bosch yeni arıza tespit cihazını ortaya çıkardı

Bosch, servislere verimli ve geleceğe dönük çalışma imkanı sunan arıza tespit cihazını ortaya çıkardı.

Bugün, Avrupa’daki her üç bağımsız servisten biri, Bosch’un binek otomobiller, hafif ticari araçlar, kamyonlar ve arazi araçlarında birden fazla markaya yönelik arıza tespit imkanı sağlayan kapsamlı servis yazılımı ESI[tronic]’i kullanıyor. Dünya genelinde 200.000’in üzerinde aktif kullanıcısı bulunan ESI[tronic] yazılımının içindeki yeni pratik özellikler ve işlevler, geleceğe yönelik gelişmeler ve arıza tespitle ilgili sürekli olarak artan talepler konusunda da servislere destek sağlıyor. Bu özellikler arasında, araç elektronik parçalarının manipülasyona ve izinsiz erişime karşı korunduğu ve ayrıca ‘Tecrübeye Dayalı Onarım (EBR)’ bilgi tipi olan Mercedes-Benz ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grubu araçlara arıza tespit erişimi de bulunuyor. Şu an itibarıyla EBR veri tabanı, bir milyondan fazla tamir vakası ve araç kombinasyonunun paylaşıldığı pratik notlardan ve deneyimlerden oluşuyor. Ayrıca, KTS 250 arıza tespit cihazı da tamircilerin günlük işlerini kolaylaştıran bir e-posta işlevi içerecek şekilde güncellendi.

Korumalı araç elektroniğinin arıza tespit ve bakımı

Bosch ESI[tronic] geliştiricileri, arıza tespit süreçlerini servisler için çok daha verimli ve kolay hale getirmek için aralıksız çalışıyor. ESI[tronic] yazılımı, servislere korumalı araç elektroniğine sahip Mercedes-Benz ve FCA grubu araçların arıza tespit verilerine ve ayrıca servis ve onarım bilgilerine erişim sağlıyor. Bugüne kadar bu yazılım, FCA grubu “Security Gateway” ile Daimler “Seed & Key”de işe yarıyordu. Bugünse benzer güvenlik konseptlerine sahip diğer üreticiler de portföye eklenecek.

Buna ek olarak Bosch servis ekipmanı, araç-üretici servis portalları ile iletişimi kolaylaştıran İnternet Protokolü Üzerinden Arıza tespit (DoIP) veya PassThru gibi yeni teknolojileri de destekliyor. Bunun sayesinde Bosch, servislerin arıza tespit ve bakım işlerini herhangi bir kısıtlama yaşamadan gerçekleştirmeye devam etmesini sağlıyor.

Günlük servis işlerinden kaynaklanan Tecrübeye Dayalı Onarım (EBR) çözümleri

EBR bilgi tipi, günlük servis işlerine yönelik son derece faydalı bir ESI[tronic] aracı olduğunu kanıtladı. Bosch tarafından geliştirilen bir algoritma aracılığıyla EBR bulucu, yaygın teknik sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik forumlar ve online gönderiler dahil birçok kaynakta arama yapıyor. Bunun ardından deneyimli Bosch uzmanları, bu şekilde elde edilen bilgilere dayanarak pratik ve onaylanmış onarım çözümleri geliştiriyor. Bir servis çalışanı araç arıza tespiti sırasında bu bilinen hatalardan biriyle karşılaştığında, ESI[tronic] değeri daha önceden kanıtlanmış olan bir onarım çözümünü tavsiye ediyor. Kullanıcılar, kullanımın ardından spesifik onarım çözümlerini değerlendirebiliyor. Özellikle faydalı olduğu kanıtlanmış çözümler daha yüksek sıralarda yer alıyor. ESI[tronic], bunları ilk sırada gösteriyor. Böylece servisler, dünya genelindeki ESI[tronic] kullanıcılarının deneyiminden de faydalanıyor.

Şu an itibarıyla EBR veri tabanı, bir milyonun üzerinde uygulama ve araç kombinasyonu içeriyor. Bosch, bu başarıyı kutlamak için 31 Aralık tarihine kadar geçerli özel bir teklif sunuyor. Buna göre, SIS (Sorun giderme ve onarımlara ilişkin talimatlar), P (Devre şemaları ve konfor sistemleri) ve EBR (Tecrübeye Dayalı Onarım – bilinen hata modelleri) bilgi tiplerine henüz kayıt olmamış ESI[tronic] kullanıcıları, yıl sonuna kadar bunları online ve ücretsiz bir şekilde deneyebilecek. Bir milyondan fazla EBR onarım çözümü ve araç kombinasyonuna erişimin yanı sıra kullanıcılara, dokuz milyonun üzerinde araç bilgisi ve 270.000’in üzerinde devre şeması içeren 16.000 kılavuz halinde yaklaşık 400.000 test rutini ve sorun giderme dokümanından oluşan kapsamlı bir online veri tabanına erişim imkanı sağlanıyor. Bunlardan 30.000’i, yaklaşık üç milyon araç bilgisiyle birlikte konfor sistemi olarak adlandırılan sistemle ilgili bulunuyor.

Arıza tespit protokollerini doğrudan KTS 250 ile e-posta aracılığıyla gönderin

Modern ve kompakt hepsi bir arada ECU arıza tespit test cihazı Bosch KTS 250, hem serviste hem de bir mobil çözüm olarak tüm araç arıza tespit işlevleri için kullanılabiliyor. Sezgisel yazılım arayüzü sayesinde son derece kullanıcı dostu olan KTS 250, en son güncellemeyle artık pratik bir e-posta işlevine sahip hale geldi. Bu işlev, araç arıza tespiti sırasında oluşturulan protokollerin bir masaüstü bilgisayara ve hatta doğrudan müşteriye gönderilmesine imkan veriyor. Tek bir e-postayla, farklı araçlarla ilgili olsa bile birden fazla rapor gönderilebiliyor. Sabit veya düzenli alıcılar kaydedilebiliyor, konu ve mesaj içeriği düzenlenebiliyor ve değiştirilebiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.