BlackBerry Alman Secusmart’ı bünyesine aldı

BlackBerry, son yıllarda ‘hızla dibe vuran marka’ tanımlamasıyla tam olarak örtüşen şirketler arasında. Akıllı telefon sektöründe zirveye oynadığı yılların ardından yüzde 1’in de altındaki mevcut pazar payıyla büyük bir kaosun da adı. Bu kadar kötü tanımlamalarla başlayan bir hikaye de hiç mi iyi yan, an olmaz. Var, Kanada menşeili şirket; New York’ta düzenlenen Siber Güvenlik Zirvesi 2014 etkinliğinde Alman menşeili güvenlik şirketi Secusmart’ın satın alındığını duyurdu.

BlackBerry CEO’su John Chen tarafından yapılan açıklamada satın alıma ilişkin mali detaylar paylaşılmadı. 2009 yılından beri iş birliği içinde olunan Akıllı cihazlardaki ses-metin mesajı gibi yöntemler üzerinden gerçekleştirilen casusluk faaliyetlerinde görüşmelerin şifrelenmesini sağlayan yazılımlarla çözüm getirmeyi hedefleyen Secusmart’ın satın alınması ne anlama geliyor?

Secusmart, kurumsal odaklı bir yazılım şirketi. Devlet kurumları ve üst düzey kişilerin ihtiyaç duyabileceği metotlar sunuyor. BlackBerry’nin Secusmart’ı bünyesine katması; öncelikle Alman şirketin mevcut müşteri portföyünün kendi bünyesine katılması anlamı taşıyor, ancak bu yeterli mi? İki hedef daha söz konusu olabilir; birincisi BlackBerry, Secusmart ile birlikte yüksek segmentli ve buna paralel olarak yüksek fiyat etiketli akıllı cihazlar üzerinden pazar faaliyetlerine yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyor olabilir.

Düşük bir olasılıkla ikincisi ise uygun fiyatlı modellerine entegre olacak güvenlik yazılımı algoritmaları ile daha fazla ilgi çekmeyi hedefliyor. Buna karşın klasik bir kişinin Secumart’ın sunduklarına neden ihtiyacı duyulsun sorusu akıllarda beliriyor.

Sonuç olarak BlackBerry, kurumsal /yüksek segmentli portföy içeren pazar kanallarına yönelik bir satın alım işlemi ile gündeme gelmiş oluyor. Bakalım BlackBerry, Secusmart’ın satın alınması sonrasında ne gibi yeniliklerle teknoloji dünyasının karşısına çıkacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.