Apple Watch’a hızlı şarj özelliği

Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus lansmanının sonunda Apple Watch’u da izleyicilere gösterdi ama teknik olarak detaya girmedi. İleriki zamanlarda yapacağımız tanıtımda daha geniş bilgisi sizlerle paylaşacağız dendi ve Mart ayında yapılan Spring Forward etkinliği ile ürünün tüm detayları gün yüzüne çıktı.

Apple Watch’taki Gizli Port Ne İşe Yarıyor?

Apple, Apple Watch’ta kablosuz şarj özelliği üzerinde oldukça kafa yordu ama “manyetik şarj” konusunda beklentiler karşılanmadığı için ilk nesil Apple Watch’ta bu özellik kullanıcıların beğenisine sunulmadı. Bu özelliğin aktif edilmesi içinde firma Apple Watch’a özel bir port koydu. Bu portun ilerleyen zamanlarda özel aparatlar sayesinde kan şekeri ve tansiyon ölçebileceği hakkında yorumlar yapılsa da Apple için aksesuar üreten bir firma bu portu çok özel bir amaçla kullanmaya başladı bile.

Apple, Apple Watch’taki bu portu henüz kullanmazken Apple için aksesuar geliştiren Reserve Strap geliştirdiği bir kayışla bu portu kullandığını ve bu port sayesinde Apple Watch’ın daha hızlı şarj olduğunu belirtti.

Peki, Bu Aparat Bize Ne Kadar Süre Kazandıracak?

Apple Watch için geliştirilen bu ürün ile %0’dan %100’e kadar 150 dakikalık şarj süresi 90 dakikaya düşüyor. Buda ortalama %40 daha hızlı şarj demek ki; bunu Apple’ın düşünememiş olmasını oldukça ironik bulduk.

Ürünün Fiyatı Ne Kadar?

İnternette ön siparişe açılan bu kayışın fiyatı ise biraz ilginç; lakin ürün şu anda 249 dolarlık fiyatıyla alınabilirlikten çok uzak. Fiyatı gördükten sonra “Acaba Reserve Strap bir Apple firması olabilir mi?” diye sormak gelmiyor mu içinizden?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.