Apple Watch cilt yanığına neden oluyor

Apple’ın nisanda belli ülkelerde satışına başladığı; ancak ülkemizde halan resmi kanallardan sunulmayan saati Apple watch’la ilgili sorunların ardı arkası kesilmiyor.

Son olarak bileğinde dövme olan kullanıcıların Apple Watch’la sorunlar yaşadığı ortaya çıkmıştı. Bunun sebebini ise şöyle açıklayabiliriz: Kanımız kırmızı olduğundan Apple Watch’un içindeki sensörler kanı saptamak ve akış hızını hesaplamak için sensörlerinden yeşil LED ışık veriyor. Bu ışıktan gelen yansıma, kan akışı içindeki hız tespit edilerek elde edilen veri kalp atış hızı olarak kullanıcılara yansıtılıyor.

apple watch dövme

Apple’ın bu teknolojisi dövme kaplı derilerde işe yaramıyor çünkü Watch’dan çıkan ışınlar, deri altındaki mürekkeplere takılıyor ve bu da Watch’un ışık yansımalarından kan akış hızını ölçmesini engelliyor.

Apple da bu sorunu doğrulamış ve dövmeli bileklerin kalp ritmi ölçme sensöründe olumsuz yönde etkili olduğu kabul edilmişti.

ŞİMDİ DE CİLT YANIĞI SORUNSALI

Apple Watch’un bu kez de cilt yanığı sorunlarına yol açtığı ortaya çıktı. Twitter üzerinden bu sorunu yaşayanların paylaştığı fotoğraflar akılları karıştırdı. Bunda uzun saatler çalışan Apple Watch’un fazlaca ısınması ve bunun cilde yansıması etkili oldu.

apple watch cilt yanığı

Apple’dan ise henüz bir açıklama yok.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.