Apple AirPods 3 incelemesi

Kablosuz kulaklık pazarının lider ismi Apple, yeni bir kulaklık modeliyle daha kullanıcılarının karşısına çıktı. 3. Nesil AirPods, pek çok açıdan dikkat çekici özelliklere sahip ve Türkiye’de kullanıcılardan büyük ilgi görüyor. – DEVAMI …


Kablosuz kulaklık pazarının lider ismi Apple, yeni bir kulaklık modeliyle daha kullanıcılarının karşısına çıktı. 3. Nesil AirPods, pek çok açıdan dikkat çekici özelliklere sahip ve Türkiye’de kullanıcılardan büyük ilgi görüyor. İşte AirPods 3’ün öne çıkan tüm özellikleri…

Kablosuz kulaklık kullanıp da AirPods ile tanışan hemen herkes iyi bilir ki AirPods bir yana, diğer kablosuz kulaklıklar öte yana. Apple’ın hem tasarım hem de mühendislik tarafında uzmanlığını konuşturduğu AirPods serisinin son halkası AirPods 3, 18 Ekim’de gerçekleştirilen dev Apple etkinliğinde ilk kez karşımıza çıktı.

AirPods 3, tıpkı düşünüldüğü gibi AirPods Pro ile benzer bir tasarıma sahip. Ancak kulaklıkların yapısı, açık uçlu bir tasarımla geliyor. Kimi kullanıcılar için önemli olan bu noktanın altını çizdikten sonra şimdi AirPods 3’ün diğer özelliklerine yakından bakalım.


Kutu içeriğine göz attığımızda temelde AirPods Pro ile ciddi bir fark yok. Hızlı başlangıç kılavuzu, garanti belgesi ve kullanma kılavuzu gibi kağıtları içeren bir zarfın hemen altında şarj kutusuna yerleştirilmiş biçimde üçüncü nesil AirPod’lar yer alıyor. Kutunun alt kısmında USB-C Lightning kablo yer alırken, cihazın şarj kutusu MagSafe uyumlu kablosuz şarj desteğine sahip. Qi şarj cihazlarını da desteklemesi bir başka öne çıkan özellik.

Ayrıca önemli bir ekleme de yapalım: MacBook, iMac, USB-C portlu bilgisayarı, uyumlu bir güç adaptörünü veya USB-C portlu iPad’leri şarj için kullanabilirsiniz.

Kurulum tarafına geldiğimizde ise Apple’ın sağladığı kolaylığı bu modelde de görüyoruz. Cihazı kutusundan çıkardığınız anda iarj kutusunu bağlayacağınız iPhone’un veya iPad’in yanına getirin, kutunun kapağını açın, mobil cihazın ekranındaki çıkan pencerede Bağlan’a tıklatın. Hepsi bu…

AirPods Pro’dan farklı olarak az önce belirttiğimiz gibi silikon uçlara sahip olmayan AirPods 3, birinci ve ikinci nesil AirPod’lar gibi açık uçlu bir tasarım tercih etmiş. Pasif izolasyon bu nedenle yok, ayrıca aktif gürültü engelleme özelliği de bu cihazda bulunmuyor.

Bu özelliğin bulunmaması büyük bir eksiklik de değil. Cihazın ses kalitesi ve seviyesi gayet iyi ve sesi, dış ortamı bastırmak için yeterli şiddete sahip. Adaptive EQ teknolojisi ise, var olan iç kulak mikrofonu sayesinde orta ve yüksek frekansların dinamik biçimde ayarlanmasını sağlıyor.

Uzamsal ses desteğine sahip olması AirPods 3’ün bir başka önemli özelliği olsa gerek. Uzamsal ses, dinlediğiniz sesin çevresel ses etkisini ve şiddetini artırıyor. Apple, Dolby Atmos teknolojisinden de yararlanarak sarmalayıcı bir ses deneyimi oluşturuyor. Apple Music’teki Uzamsal Ses destekli parçalarda bunun keyfini çıkarabilirsiniz.

Şunu da unutmadan belirtelim: Apple, üçüncü nesil AirPod’larda uzamsal sesi her zaman kullanmanıza da izin veriyor. Bunun ayarını Denetim Merkezi’ndeki ses bölümünden yapabilirsiniz.

AirPods 2 ile kıyaslandığında maksimum ses çıkış şiddeti daha iyi. Uzamsal Ses’i etkinleştirdiğinizde, şiddet biraz daha artıyor ve ortaya, yüksek sesle müzik dinlemeyi sevenleri tatmin edecek bir ses çıkıyor. Ayrıca tizler ve basların yoğunluğu, uzamsal ses modunda biraz daha iyi biçimde hissediliyor.

Aktif gürültü engelleme özelliğinin bu modelde bulunmadığını belirtmiştik. Bu durum elbette batarya ömrüne de pozitif anlamda etki ediyor. Apple, tek bir şarjla altı saate kadar müzik dinleme imkanının sunulduğunu, şarj kutusuyla toplam sürenin 30 saate çıktığını belirtiyor. Kulaklıkları sadece beş dakikalığına kutuda bekleterek de bir saatlik dinleme süresine ulaşılabiliyor. Batarya ömrü konusunda AirPods 3’ün kesinlikle kullanıcılarını fazlasıyla tatmin ettiğini söyleyebiliriz.

Biraz da kulaklık üzerindeki kontrollerden bahsedelim. AirPods Pro’nun tasarımına hayli benzer olan AirPods 3, kulaklık üzerinden çalma kontrollerinde de bu değişikliği gösteriyor. Kısalan gövde kısımlarına yerleştirilen kuvvet sensörleri sayesinde, her bir gövde bölümüne hafifçe bastırarak oynatma, duraklatma, parça ilerletme ve geri alma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. AirPods Pro’dan farklı bir deneyim yok, yalnızca hafifçe bastırıp bekletme ile gürültü engelleme modunu değiştirme özelliği bulunmuyor.

Kontrolleri sağlamak için şu şekilde yol izliyoruz:

* Çalmak, duraklatmak veya aramaları yanıtlamak için bir kez basın

* Bir sonraki parçaya atlamak için iki kez basın

* Bir önceki parçaya dönmek için üç kez basın

* Siri için basılı tutun

* Müzik çalmak, arama yapmak veya yol tarifi almak için “Hey Siri” diye seslenin

Kulağa oldukça ergonomik bir şekilde oturan AirPods 3, saatler boyu kullanılmaya da elverişli ve kulağınızı kesinlikle rahatsız etmiyor. Özellikle de silikon uçlardan yana kulağınızı rahat hissetmiyorsanız AirPods 3’ün bu açıdan fazlasıyla iş göreceğini söyleyebiliriz.

Birinci ve ikinci nesil AirPod’lara göre biraz daha rahat hissettiren AirPods 3, kısalan ve daha açılı gövde yapısı sayesinde kulağa iyi biçimde kulağa oturuyor.

Tere ve suya dayanıklı IPX4 tasarımıyla dikkat çeken AirPods 3, aynı zamanda çevre dostu bir tasarım ve teknoloji kullanıyor. Örneğin MagSafe Şarj Kutusu’nun menteşesi %100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilirken, tüm mıknatıslarda %100 geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementleri kullanılıyor.

Sözün özü AirPods 3, pek çok açıdan kullanıcıların fazlasıyla seveceği iyi bir kablosuz kulaklık olmuş ve Apple kalitesini bu üründe de her detayda görebilmek mümkün. Şu sıra kablosuz kulaklık arayışındaysanız AirPods 3’e şans verebilirsiniz.


İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.