Windows 10’la çalışan minik: Compute Stick

Microsoft, Computex 2015 fuarında Windows 10 ile çalışan en küçük bilgisayarı tanıttı. Görünüm olarak küçük bir güç adaptörüne benzeyen ve Quanta tarafından geliştirilen bilgisayar, Compute Plug ismini taşıyor.

Compute Plug’ı bir TV veya monitörün HDMI girişine taktığınızda, Windows 10’lu bir bilgisayara olduğunu anlıyorsunuz. Cihazın üzerinde bir adet açma-kapama düğmesi ve iki adet USB 3.0 portu bulunuyor. Bu portlara klavye – fare bağlayıp cihazı kontrol edebiliyorsunuz ancak aynı zamanda, Windows 10’un sanal asistanı Cortana yardımıyla sesli komutlar vermeniz de mümkün.

Compute Plug, aslında türünün ilk örneği değil ancak güç adaptörünü andıran ve güç adaptörü boyundaki ilk PC olduğu kesin. Daha önce Intel, Compute Stick adını verdiği cihazını tanıtmıştı. Compute Stick de, TV ya da monitöre HDMI girişi aracılığıyla bağlanıyor ve bir PC gibi görev yapabiliyordu.

PERISCOPE NİHAYET ARTIK TÜRKÇE

Compute Plug’ın detaylı teknik özellikleri, fiyatı, ne zaman ve hangi bölgelerde satışa sunulacağı henüz açıklanmış değil. Ancak en az Windows 10 kadar heyecan verici bir yenilik olduğu kesin…

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.