Siri sayesinde katil yakalandı

Apple’ın iOS platformunda bulunan ve yaygın bir şekilde kullanılan sanal asistan Siri’ye kullanıcılar sorularını soruyor, Siri de onlara cevap vermeye çalışıyor. Örneğin ‘En yakın hastane nerede’ diye sorduğunuzda Siri size yol tarifi vererek bilgilendirmeye çalışıyor. Benzer şekilde hava durumunu ve trafik yoğunluğunu da yine sesli şekilde Siri’ye sorup aynen sesli formatta yanıt alabiliyorsunuz.

Ancak 20 yaşındaki Pedro Bravo isimli katil de Siri’yi bu şekilde kullanmak isteyince sıradışı bir olay yaşandı. İddialara göre ABD’de ikili 2012 yılında oda arkadaşının Bravo’un eski kız arkadaşı ile çıkmaya başlaması yüzünden tartışmaya başladı ve tartışmanın neticesinde Bravo, oda arkadaşı Christian Aguilar’ı öldürdü.

Olayın ardından cesedi nereye saklayacağını Siri’ye sormaya yeltenen katile Siri; “Bataklık, dökümhane veya çöplük” yanıtını verdi.

Polisin de kayıtlarına düşen bu ses kaydının ardından bunu delil olarak kabul eden polisler cinayet suçlamasıyla Bravo’yu tutukladı. Cinayetin işlenmesinin üzerinden iki yılın geçmesiyle birlikte ise Bravo’nun öldürdüğü Christian Aguilar’ın cesedi bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.